Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ρόδος: Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Φράγμα Απολακκιάς - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Απολακκιάς και Ιστρίου(Βίντεο)

Από το rodiaki

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Ρόδου, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς και μαίνεται ανεξέλεκτη.
Πιο συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς Σιάννα.
Ήδη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται επί ποδός, για να αντιμετωπίσουν τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί μας και απειλεί να κάψει έναν ακόμη "πνεύμονα" οξυγόνου στη Νότια Ρόδο. Στο σημείο σπεύδουν επανδρωμένα οχήματα της ΠΥΡ, εθελοντικές ομάδες, οχήματα του Δήμου  Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύνοδος των Ορθόδoξων Εκκλησιών στα Χανιά - Βαρθολομαίος: Να διακηρύξουμε το μήνυμα της ενότητας στην ανθρωπότητα

«Ο κόσμος κλονίζεται από πολέμους, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κατάρρευση των οικονοικών συστημάτων, πρωτοφανή έξαρση και εξάπλωση της τρομοκρατίας και πρωτοφανή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του ανθρώπου και της ηθικής», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητας, με τους πολέμους, την παγκόσμια τρομοκρατία, την τεράστια προσφυγική κρίση και την πτώση των αξιών, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στις δηλώσεις του κατά την έναρξη της συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών, η οποία διεξάγεται στα Χανιά της Κρήτης.