Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν oι Iron Maiden ύμνησαν τον Μέγα Αλέξανδρο(Βίντεο)

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1986 το Αγγλικό Χέβι μέταλ συγκρότημα Iron Maiden κυκλοφόρησε επίσημα, μέσω της δισκογραφικής εταιρίας “EMI”, τον δίσκο με τίτλο Somewhere In Time όπου περιείχε και το τραγούδι ύμνο για τον Μέγα Αλέξανδρο, Alexander the Great .

Ας διαβάσουμε τους στίχους του τραγουδιού που λένε ιστορικές αλήθειες :

"Alexander The Great"
"My son ask for thyself another
Kingdom, for that which I leave
is too small for thee"
(King Philip of Macedonia - 339 B.C.)

Στην «εντατική» 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα - ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Στοιχεία - φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, έδωσε η  Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφέρεται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.


Η εικόνα, όπως αποτυπώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:

Ν. Λυγερός - 6ο Masterclass Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - 6ο Masterclass 
Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. 
Ψαρά. 
29/08/2016

Πολεμικά παίγνια στη Συρία

Του Ν. Λυγερού

Όλο και περισσότερο βλέπουμε ότι η αναδίπλωση και η ανάπτυξη των κουρδικών δυνάμεων προβληματίζει το τουρκικό καθεστώς και γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ένας από τους κυριότερους είναι ότι επειδή η Αμερική υποστηρίζει αεροπορικά την κουρδική αντεπίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, το τουρκικό καθεστώς δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως ένας από τους κύριους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

To ψευδοκράτος καταδικάζει τη συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για το ΦΑ - «Η ε/κ διοίκηση γνωρίζει την ευαισθησία της τ/κ πλευράς, που είναι ίσος δικαιούχος, στο φυσικό πλούτο»

Λευκωσία: «Απευθύνουμε έκκληση προς την ε/κ πλευρά να επανεξετάσει άμεσα τη μονομερή συμπεριφορά της που βλάπτει την εμπιστοσύνη και την οποία συνεχίζει με επιμονή», αναφέρει ανακοίνωση του “υπουργείου” εξωτερικών που καταδικάζει την επίτευξη περαιτέρω προόδου στη συνεργασία της ε/κ διοίκησης – όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία – με την Αίγυπτο στο θέμα του φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα και όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το “υπέξ” κάνει λόγο για αρνητική βήματα που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά και θα αυξήσουν την ένταση και ζητεί “να τεθεί αμέσως τέλος” προσθέτοντας ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτός ο σφετερισμός – όπως γράφει – των δικαιωμάτων του τ/κ “λαού” ωσάν να μην υπάρχουν.

Φίλης: Η επίκληση της αριστείας οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες - «ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για ακόμη μία φορά ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν την λέξη αριστεία στο εκπαιδευτικό σύστημα αναφέροντας ότι δημιουργεί και οξύνει τις ανισότητες.

«Εμείς θέλουμε το άριστο σχολείο παντού και όχι λίγα σχολεία αρίστων. Γνωρίζουμε ότι πίσω από τη λέξη "αριστεία" διακυβεύονται διαμετρικά αντίθετες πολιτικές. Υπάρχουν στοιχεία ότι η επίκληση της λέξης αριστείας έχει οδηγήσει σε όξυνση των ανισοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Φίλης.

Το καλοκαίρι φεύγει, η Βελκουλέσκου έρχεται - Στα μέσα Σεπτεμβρίου

Επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών για τον έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Το καλοκαίρι τέλειωσε και η χώρα επανέρχεται σε ρυθμούς... τρόικας με την επίσκεψη της
επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Όπως ενημέρωσε και επίσημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, η Ντέλια Βελκουλέσκου θα έρθει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την 12η Σεπτεμβρίου.