Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

To ψευδοκράτος καταδικάζει τη συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για το ΦΑ - «Η ε/κ διοίκηση γνωρίζει την ευαισθησία της τ/κ πλευράς, που είναι ίσος δικαιούχος, στο φυσικό πλούτο»

Λευκωσία: «Απευθύνουμε έκκληση προς την ε/κ πλευρά να επανεξετάσει άμεσα τη μονομερή συμπεριφορά της που βλάπτει την εμπιστοσύνη και την οποία συνεχίζει με επιμονή», αναφέρει ανακοίνωση του “υπουργείου” εξωτερικών που καταδικάζει την επίτευξη περαιτέρω προόδου στη συνεργασία της ε/κ διοίκησης – όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία – με την Αίγυπτο στο θέμα του φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα και όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το “υπέξ” κάνει λόγο για αρνητική βήματα που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά και θα αυξήσουν την ένταση και ζητεί “να τεθεί αμέσως τέλος” προσθέτοντας ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτός ο σφετερισμός – όπως γράφει – των δικαιωμάτων του τ/κ “λαού” ωσάν να μην υπάρχουν.
Στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται στη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας Λακκοτρύπη – Ελ Μολλά, την οποία “καταδικάζουμε σφόδρα” και απευθύνει έκκληση ακόμη μια φορά “να επανεξετάσει άμεσα τη μονομερή και επιβλαβής για την εμπιστοσύνη συμπεριφορά τους που συνεχίζουν με επιμονή, παρά τις προτάσεις και τις αμέτρητες εκκλήσεις μας”.

Σε μια ευαίσθητη περίοδο και ενώ απευθύνονται συμβουλές προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, είτε από τα ΗΕ είτε τη διεθνή κοινότητα, να είναι μετριοπαθείς και εποικοδομητικοί, η ε/κ πλευρά επί του παρόντος, αντί να διαφυλάξει τις ευαίσθητες ισορροπίες, κάνει βήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία “και αυτό πρέπει να προβληματίσει”, αναφέρει το “υπεξ”.

Παρά το ότι η “ε/κ διοίκηση” γνωρίζει την ευαισθησία της τ/κ πλευράς, που είναι ίσος δικαιούχος, στο φυσικό πλούτο γύρω από το νησί, συνεχίζει να σφετερίζεται, να θεωρεί ότι τα δικαιώματα των Τ/κ δεν υπάρχουν. Το “υπουργείο” εξωτερικών αναφέρει, τέλος, ότι δεν αψηφά ούτε αδιαφορεί για τη ζημιά που προκαλούν αυτά τα βήματα στην ήδη ελάχιστη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο “λαών”.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου