Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ,ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Σχόλιο ιστολογίου μας:
Το έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν και θα το ξαναπούμε.
Δεν υπάρχει καμία οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά μόνο δάνεια από μεγάλες δυνάμεις όπως Γερμανία Αγγλία Αμερική Γαλλία  αλλά και ιδιώτες(Ολιγαρχία του κεφαλαίου Ρότσιλ Ροκφέλερ Σόρος Νταλάρα και όλα τα άλλα καλά παιδιά) τα οποία δάνεια θα πρέπει να εξοφλήσουμε με δυσβάστακτους τόκους .
Διαβάστε τι ακριβώς γίνετε με το ευρώ.

Διαβάστε και θαυμάστε για ποιανού συστήματος την σωτηρία οδύρονται  οι πολιτικοί  και οι τραπεζίτες μας . Γιατί ακριβώς  απειλούν ότι θα έρθει η καταστροφή   και πρέπει ,λένε,να βάλουμε όλοι πλάτη  μην τυχόν και  γυρίσουμε δεκαετίες πίσω !  Να βάλει πλάτη ο φουκαράς των 500 ευρώ μη τυχόν και χάσει τα προνόμιά του αυτός που τσεπώνει  300.000 ευρώ  και βάλε  !
Μην ανησυχείτε λαοπατέρες . Και πλάτη θα βάλουμε και πόδι θα βάλουμε. Υπό μορφήν κλωτσιάς βεβαίως .
‘Ερχεται.

TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ . Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ

” Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας… γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός…”  ΚΙΚΕΡΩΝ 

Παραμένουν οι ευρωπαϊκές ανησυχίες στη Wall Street

Dow12.695,05-125,55 -0,98%  



  Nasdaq2.902,58-31,24 -1,06%  

Η Wall Street σήμερα
Υποχώρησαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό Dow Jones να κλείνει με αρνητικό πρόσημο για όγδοη φορά στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις διολισθαίνοντας κάτω και από τις 12.700 μονάδες.

Η ανησυχία για την εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη με φόντο το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα και τις νέες προειδοποιήσεις της Moody΄s για τις ισπανικές τράπεζες διαμόρφωσε και σήμερα αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα για κυριάρχησαν και σήμερα στα διεθνή μίντια. Το πολιτικό αδιέξοδο δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στις αγορές, με τους αναλυτές να επαναφέρουν στο προσκήνιο τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ με απρόβλεπτες συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρωζώνη αλλά και για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Προσθέτουν ακόμα ότι η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα μπορεί να προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει και στις άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως η Ισπανία, που έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να κλείσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρέμειναν εξάλλου και οι ισπανικές τράπεζες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα ιδρύματα θα πρέπει να αυξήσουν και πάλι τις προβλέψεις τους έναντι επισφαλών δανείων στην αγορά των ακινήτων.

Προκαλεί η Τουρκία: Προωθεί ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Προκαλεί η Τουρκία: Προωθεί ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
Η προώθηση της ένταξης των Σκοπίων, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο (20-21 Μαΐου) αποτελεί προτεραιότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet Daily News.
Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας,  αναφέρουν πως  παρότι η διεύρυνση της συμμαχίας δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της επικείμενης συνόδου  η Τουρκία προτίθεται να καλέσει τα κράτη-μέλη να δεσμευτούν ότι στην επόμενη Σύνοδο θα τεθεί το αυτό το θέμα.
Τούρκος διπλωμάτης μιλώντας  στην εφημερίδα  υποστήριξε  ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια είναι εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή, όπου υπάρχει ακόμα προβληματισμός για ανάφλεξη εθνοτικών εντάσεων.  Μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να αποφευχθεί με την ένταξη των βαλκανικών κρατών στο ΝΑΤΟ είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητούν συνενοχή, όχι κυβέρνηση οικουμενική» Τσίπρας: «Αν η Μέρκελ είναι αυτοκαταστροφική, δραχμή»

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μόνο στην περίπτωση που «η Μέρκελ προχωρήσει σε αυτοκαταστροφικές επιλογές» βλέπει ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην άποψη που ασπάζονται πλέον όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι πολιτικοί που λέει ότι θα υπάρξουν καταστροφικά αποτελέσματα για την Ευρώπη από μια πιθανή έξοδο της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια συνέντευξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) εξήγησε ότι «έχουμε σαφή στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ζητάμε την παραμονή μας δίχως τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Γ.Παπανδρέου: Ναι εξετάσαμε την έξοδο από το ευρώ

Παραδοχή που σοκάρει από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του πρώην συνεργάτη του, Ρίτσαρντ Πάρκερ ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από την ζώνη του ευρώ. Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωση απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του «εξέτασε, ως όφειλε, και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Ο ίδιος, μάλιστα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε κάνει δημόσια αναφορά στο θέμα, σε ομιλία του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Νέα σύσκεψη την Τρίτη στις 14.00 με πρόσκληση σε όλους Κυβέρνηση προσωπικοτήτων, το νέο στοίχημα(Βίντεο)

Η σύσκεψη της Δευτέρας ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προτείνει κυβέρνηση προσωπικοτήτων με αντιμνημονιακό πρωθυπουργό από την Αριστερά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που ειχε μεταδώσει νωρίτερα το (δες εδώ ) το protothema.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε λέγοντας ότι οι προσωπικότητες θα πρέπει να είναι πολιτικές. Πράσινο φως άναψε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αλλά ο Φώτης Κουβέλης έθεσε και πάλι την προϋπόθεση της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια να συγκαλέσει νέα σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν και τα άλλα κόμματα της αριστεράς. "Ναι" είπε και ο Αντώνης Σαμαράς που ζήτησε να κληθούν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έτσι η χώρα θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να αποφύγει την πολιτική αστάθεια.

Τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης

Διαβάστε τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έγινε την Κυριακή και έδωσε στην δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος αναφέρθηκε στον κίνδυνο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.Αναλυτικά τα πρακτικά σε PDF

Ν.Λυγερός - Γενοκτονία Χριστιανικών Πληθυσμών

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού και εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο: "Ανθρώπινα Κάρβουνα" στην εκδήλωση "Η Γενοκτονία των Χριστιανικών Πληθυσμών από την Τουρκία". Ένωση Ποντίων Πιερίας. Αστική Σχολή Κατερίνης. Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Το ΝΑΤΟ υποβάθμισε τους θανάτους αμάχων στη Λιβύη" καταγγέλλει η HRW

Την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να υποβαθμίσει τους θανάτους αμάχων που προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη τον περασμένο χρόνο καταγγέλλει η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch (HRW). Σύμφωνα με το HRW, οι επιδρομές των αεροπλάνων της Συμμαχίας στοίχισαν τη ζωή σε 72 αμάχους, και κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι παραδέχεται τις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε στη διάρκεια της εκστρατείας της, η οποία βοήθησε στην απομάκρυνση από την εξουσία του Μουάμαρ Καντάφι.

Δέσμευεται ο Νετανιάχου για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους

Για πρώτη φορά, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύεται γραπτώς για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ.

Η δέσμευση Νετανιάχου περιλαμβάνεται σε επιστολή του προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εστάλη το περασμένο Σάββατο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το διπλωματικό ανταποκριτή της εφημερίδας, η επιστολή αυτή περιλαμβάνει τη δέσμευση για την ίδρυση ενός αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας διαπραγματεύσιμης λύσης.

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!!!

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.
Σήμερα έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!

Κύπρος:Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε η βόμβα στη Δένεια

Λευκωσία: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση καταστροφής της βόμβας 500 λιβρών που ρίφθηκε στην περιοχή κατά την τουρκική εισβολή, στη Δένεια. Η ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε στις 11:10 και όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, «ήταν απολύτως επιτυχής». Ο κ Παπαγεωργίου σημειώσε πως έπρεπε να μεσολαβήσει τουλάχιστον μισή ώρα από τη έκρηξη μέχρι να προσεγγιστεί το σημείο της έκρηξης.

«Η πληροφορία που έχουμε από τους πυροτεχνουργούς είναι ότι η έκρηξη ήταν επιτυχής», ανέφερε.

Νέες βαριές απώλειες στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Νέες βαριές απώλειες που υπερβαίνουν το 5% παρουσιάζει το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας από εκεί όπου έμεινε την προηγούμενη Παρασκευή.

Υπό το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα και τη δυσκολία που φαίνεται να παρουσιάζουν οι προσπάθειες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:56) υποχωρούσε σε ποσοστό 5,36%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 178,56 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 66,19 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 4,89%. Η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις 419.496 ευρώ.

Σε ελευθερη πτωση το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από τοcapital.gr

Με έντονες πιέσεις σε όλα τα... μήκη και πλάτη του ταμπλό ξεκινά η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί σε νέα χαμηλά 20ετίας χάνοντας και τις 580 μονάδες.

Με απώλειες έως και 7,3% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ο δείκτης των τραπεζών βρέθηκε σε απόσταση «αναπνοής» από τα χαμηλά έτους των 211,88 μονάδων, με το σύνολο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη σύνθεση του FTSE20.

Μεταξύ των τίτλων του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο ΟΠΑΠ, υποχωρώντας έως 15,56% στα 4,94 ευρώ, ακολουθούν οι ΚΑΕ και ΔΕΗ με πτώση 9,01% και 8,99%, ενώ πάνω από 6% υποχωρούν οι μετοχές των ΤΤ, MIG, Eurobank και Alpha Bank. 

Τι ισχύει από αύριο σε μισθούς και επιδόματα

Τι ισχύει από αύριο σε μισθούς και επιδόματα
Οριστικό τέλος μπαίνει σήμερα – σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου Μνημονίου – στην ισχύ της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων,
που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, και αφορά 152 συμβάσεις που καλύπτουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους.
Σε ισχύ παραμένουν 23 κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, των οποίων η μετενέργεια λήγει από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.
Με τη λήξη της μετενέργειας παύουν να ισχύουν οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα και παροχές.

Προεδρία: Δεν αποκλείσαμε τον Καμμένο!!!

Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν απέκλεισε τον κ. Πάνο Καμμένο από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Κάρολου Παπούλια, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκαν από στελέχη του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες".

Ενδεικτική ήταν η στάση του κ. Τέρενς Κουίκ, βουλευτή του κόμματος του κ. Καμμένου, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη εξέφρασε απορίες γιατί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δε συμμετείχε στην σύσκεψη με τους κυρίους Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο. Επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συζήτηση διατύπωσε και ο κ. Καμμένος.

Κάτω από την Ακρόπολη

Λουτρικό συγκρότημα που λειτούργησε από τον 2ο μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ., σε μικρή απόσταση από τη νότια πλαγιά της Ακρόπολης, έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή Μακρυγιάννη, στην Αθήνα.
Το καλά διατηρημένο πολυτελές λουτρό εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης σωστικής ανασκαφής, που πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο επί της οδού Πορίνου 7 και σε βάθος μόλις ένα μέτρο από το επίπεδο της σύγχρονης οδού, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη νότια κλιτύ της Ακρόπολης, εντός του τειχισμένου τμήματος της αρχαίας πόλης, κοντά στον Ιλισό ποταμό, σε περιοχή που υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντικός τόπος λατρείας, με ορισμένα πανάρχαια ιερά.

«Δεν συμμετέχω σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών»

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέρος στη σημερινή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τη συμμετοχή των κυρίων Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Θρίλερ με τη νέα σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Σε μια κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Η νέα προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη σύσκεψη των αρχηγών των τριών πρώτων κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στη συνέχεια στις κατ΄ ιδίαν επαφές του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ(Βίντεο)

Η ελληνική ψυχή ζει! Η Ελλάδα ζει! Η Αγιά Σοφιά, η Πόλη, οι χαμένες πατρίδες, οι αγώνες ενός Έθνους, οι δοκιμασίες ενός λαού που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην άκρη της Ιστορίας ενώθηκαν απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας!

Και σαν κάποιο θεϊκό σημάδι για τη μοίρα αυτής της χώρας που δεινοπαθεί, ο Ολυμπιακός, ο Θρύλος, μπόρεσε το ακατόρθωτο! Νίκησε την τρομερή ΤΣΣΚΑ με ένα καλάθι του μοναδικού Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε ακόμη και 19 πόντους πίσω!

19 Μαΐου 2012 Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.