Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δεκαοκτώ απολύτως εξωπραγματικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων!

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ρομπότ-υπηρέτριες, κινηματογράφο, αυτόματα ρολόγια και αναλογικούς υπολογιστές

Την ώρα που η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της λογικής σκέψης, της επιστήμης και των καλών τεχνών παραμένει αξεπέραστη, η ιστορία της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας παραμένει εν πολλοίς άγνωστη, ακόμα και σε μας.
Τα απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα των προγόνων μας φαίνεται να έχουν υποχωρήσει κάτω από το πελώριο βάρος των κολοσσιαίων συνεισφορών τους σε αυτό που ονομάζουμε γέννηση του σύγχρονου κόσμου, αν και αυτό μόνο άδικο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σπετσιώτικο ρεσάλτο στη Μήλο

Οι Σπετσιώτες ήταν η πρώτοι νησιώτες που συμμετείχαν στον εθνικό ξεσηκωμό.
Στις 3 Απριλίου του 1821 ο Γεώργιος Πάνου και ο Παναγιώτης Μπότασης υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στην καγκελαρία (διοικητήριο) των Σπετσών. Αμέσως μετά, μία μοίρα του πανίσχυρου στόλου του νησιού, με επικεφαλής τη Λασκαρίνα Μπούμπουλη (Μπουμπουλίνα) και τον Μανόλη Ορλόφ, απέπλευσε για το Ναύπλιο, προκειμένου να ενισχύσει τους επαναστάτες που το πολιορκούσαν. Συγχρόνως, ένας άλλος σπετσιώτικος στολίσκος κατευθύνθηκε προς τη Μονεμβασιά για να υποστηρίξει από θαλάσσης την πολιορκία της καστροπολιτείας, με την κομβική σημασία για την τύχη της επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Η πόλη που «καταπίνει» σιγά σιγά η έρημος - Τα κτήριά της «βυθίζονται» στη χρυσαφένια αμμουδιά

Μια πόλη που κάποτε έσφυζε από ζωή σήμερα «καταπίνεται» σιγά σιγά από την έρημο της Ναμίμπια, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αφρικής, από την πλευρά του Ατλαντικού.

Η πόλη Kolmanskop, λοιπόν, αποτέλεσε κατοικία για πολλούς Γερμανούς ανθρακωρύχους στις αρχές του 1900, καθώς η περιοχή είχε τεράστια αποθέματα διαμαντιών.

Με αυτά να λιγοστεύουν σιγά σιγά, μέχρι που εκμηδενίστηκαν εντελώς, οι εργάτες που ζούσαν εδώ άρχισαν αν την εγκαταλείπουν, συνεχίζοντας πιο νότια την πορεία τους ώστε να εξασκήσουν αλλού το επάγγελμά τους.

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ - Τον πέταξαν έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο - ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή της WikiLeaks, καθώς συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία στο Λονδίνο μετά την απόφαση του Ισημερινού να άρει το καθεστώς ασυλίας του.

Στην ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην πρεσβεία του Ισημερινού».

Κόντεψε να… κάψει την Πρώτη Κυρία της Ρουάντας ο Γιούνκερ (Βίντεο)

Παρ’ ολίγο να… βάλει φωτιά στην πρώτη κυρία της Ρουάντας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε τελετουργικό για τη συμπλήρωση 25 ετών από τη γενοκτονία στην αφρικανική χώρα.

Κατά το τελετουργικό ο 64χρονος ευρωπαίος αξιωματούχος φάνηκε να ξεχνά ότι σε αυτό περιλαμβάνεται και η τεράστια δάδα την οποία έτυχε να... κρατάει, με συνέπεια να γυρίσει προς την πλευρά της Πρώτης Κυρίας της Ρουάντας,

Τζινέτ Kαγκάμε που φορώντας παραδοσιακό αφρικάνικο ένδυμα οπισθοχώρησε έντρομη.

Πότε θα γίνει τελικά το Brexit, πέντε σενάρια μετά τη νέα αναβολή - Διορία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην Τερέζα Μέι

Σε νέα αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Οκτωβρίου, κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Τερέζα Μέι στη Σύνοδο Κορυφής που έγινε χθες, σε τεταμμένο κλίμα.

Αν η συμφωνία διαζυγίου, στην οποία κατέληξαν η Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες, επικυρωθεί από τα δύο μέρη πριν απ' αυτή την ημερομηνία, η αποχώρηση της  Βρετανίας θα γίνει την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα.

Πέντε είναι τα πιθανότερα σενάρια, σύμφωναμε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.