Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χαμός με τον Βρετανό youtuber που αποθεώνει την Ελληνική Γλώσσα διεθνώς! Δείτε τι λέει! (Βίντεο)

Το γεγονός ότι το βίντεο για την Ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube και σε λίγες μέρες μετρούσε ήδη 150.000 views, αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τη γλώσσα μας, την εξέλιξή της ανά τους αιώνες, όπως και τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν. Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής αναφέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 6% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από Ελληνικές λέξεις, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό έως 15%.

«Μύριζε θάνατο όλο το χωριό» - Το «Άουσβιτς» της Κύπρου

Βάσος Βασιλείου 
Από το philenews

«Μου έμεινε η οσμή των πτωμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στους δρόμους της Άσσιας μετά τις δολοφονίες που διέπραξαν Τούρκοι στρατιώτες. Μύριζε θάνατο όλο το χωριό και ο φόβος βασίλευε παντού».

Η πιο πάνω περιγραφή ανήκει στον κ. Γιάννο Δημητρίου ο οποίος τον Αύγουστο του 1974 ήταν 11 ετών και ο οποίος κουβαλά μισού αιώνα ματωμένες μνήμες. Ήταν παρών στη σύλληψη των 70 Ασσιωτών, οι οποίοι στη συνέχεια εκτελέστηκαν και ρίφθηκαν σε πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι, «το Άουσβιτς» της Κύπρου, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος.

«Όχι» σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης λέει η Βουλγαρία «Δεν θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια», τόνισε ο Μπορίσοφ

«Η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αν και απάντησε ήδη ο κ. Τσίπρας, θα ήθελα να πω ότι η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια» τόνισε ο κ. Μπορίσοφ, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Ενέργεια: Η ΕΝΙ ο κύριος παίκτης στην κυπριακή ΑΟΖ

Πέτρος Θεοχαρίδης 
Από το philenews

Το επόμενο τρίμηνο, η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στην ιταλική ΕΝΙ, λόγω των δύο ή τριών γεωτρήσεων που ακολουθούν, με την πρώτη να αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις ημέρες των εορτών.

Από το 2013, λίγο μετά τον β’ γύρο αδειοδότησης, η ηγεσία της ΕΝΙ και υπό τον πρώην και νυν εκτελεστικό διευθυντή, σε όλες τις παρουσιάσεις προς αναλυτές και τους εκπροσώπους μεγάλων επενδυτών για τη στρατηγική τα επόμενα χρόνια, εντάσσουν την Κύπρο στον κατάλογο των περιοχών στρατηγικής σημασίας και μεταξύ των περιοχών στις οποίες δόθηκε ο χαρακτηρισμός «περιοχή–κλειδί» για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες του ιταλικού κολοσσού για τα επόμενα χρόνια.

Έρχονται οι επικουρικές των 60 ευρώ!

Σχέδιο για την άμεση έκδοση τουλάχιστον 7.000 «κουτσουρεμένων» επικουρικών συντάξεων κάθε μήνα, 3.500 νέων και 3.500 παλιών προωθεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ).
Η μέση επικουρική για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1ης Ιανουαρίου 2015 και μετά υπολογίζεται σε 157 ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις με επικουρικές των 60 ευρώ.

Οι συνολικές αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονται σε 120.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή αγγίζει ακόμα και τα τέσσερια χρόνια!

Σύνοδος Βελιγράδι – Τσίπρας: Να γίνει ιστορικό έτος το 2018 για τα Βαλκάνια

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τη σημερινή τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στο Βελιγράδι, σημειώνοντας ότι «όλα όσα κάναμε από κοινού σήμερα θα ωφελήσουν τους λαούς των χωρών μας».
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στο προεδρικό μέγαρο της Σερβίας με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε, ο κ. Βούτσιτς τόνισε πως «συζητήσαμε κοινά πρότζεκτ που θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις χώρες μας και την περιοχή» και αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας στην περιοχή μας.

Θεολογική σχολή στην καρδιά της Αβάνας με τη σφραγίδα Κάστρο - Τα «θεμέλια» μπήκαν τον Ιανουάριο του 2004

Υπήρξε όνειρο του Οικουμενικού Πατριάρχη, υπόσχεση του ιστορικού ηγέτη της Κούβας και τώρα γίνεται πραγματικότητα: η Ιερατική Σχολή έρχεται να γίνει το φυτώριο της Ορθοδοξίας στην Καραϊβική
Η δημιουργία Θεολογικής Σχολής στην πλατεία Σαν Πέδρο στην Αβάνα με τις ευλογίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την καθοδήγηση του ιστορικού Εουσέμπιο Λεάλ και τη σφραγίδα του Φιντέλ Κάστρο δίνει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο πολλών ετών, ενώ αποτελεί σταθμό στη νεότερη ιστορία της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.