Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ – Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ – ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Από το bankwars

Μεγάλη Παρασκευή:  Η Εκκλησία θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.

Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές.

Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και τη σύλληψη, την ανάκριση και τους εξευτελισμούς, την θανατική καταδίκη από τους Αρχιερείς και τον Πιλάτο, την άρνηση και τη μετάνοια του Πέτρου, την πορεία προς το Γολγοθά, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Αποκαθήλωση, την ταφή και τη σφράγιση του μνημείου.

Γιατί ήταν ανάγκη να ζήσουμε το τίποτα; - Η εξουσία του κομματισμού

Η εξουσία του κομματισμού
Του Ν. Λυγερού


Η άσεμνη συμπεριφορά της εξουσίας φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα, διότι αντιλαμβάνεται ότι ο δογματισμός δεν μπορεί επί της ουσίας να φέρει κάποιο αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Και η αντιπολίτευση από την πλευρά της καθυστερεί να πάρει κάποια απόφαση που να είναι θετική ακόμα και σε βάθος χρόνου. Η κυβέρνηση σκέφτεται ήδη τις εκλογές με διάφορα σενάρια, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα. Ενώ η αντιπολίτευση εξετάζει το σωστό timing. Δεν είχαμε λοιπόν τίποτα άλλο να ζήσουμε παρά μόνο και πάλι τις συνέπειες του κομματισμού. Με άλλα λόγια δεν είναι η κυβέρνηση που κρατιέται στην εντατική, αλλά η αντιπολίτευση που την έχει σε τεχνητή τροφοδοσία και απλώς θέλει να τη διακόψει την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή μετά την ψήφιση άλλων μέτρων για να μην είναι υπεύθυνη για την κατάσταση.

H Kim Kardashian «επιτέθηκε» στη Wall Street Journal για τη γενοκτονία των Αρμενίων - Έκανε τον όμιλο να απαντήσει

Η Kim θέλησε να αποδείξει ότι η ζωή της δεν είναι μόνο lifestyle και γυμνό
Η Kim Kardashian, για όσους δεν γνωρίζετε έχει ρίζες από την Αρμενία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με την ιστορία του τόπου καταγωγής της. Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, στις 24 Απριλίου,η Kim θέλησε να αποδείξει ότι η ζωή της δεν είναι μόνο lifestyle και γυμνό.

Οινούσσες: 4 υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος Μεγάλη Παρασκευή

Ευθέως διεκδικεί η Τουρκία τις Οινούσσες. Πιο φανερό δεν μπορεί να γίνει καθώς, μετά από όλες τις προκλήσεις το τελευταίο διάστημα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έστειλε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου να πετάξει σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος πάνω από τα σπίτια του νησιού, τέσσερις φορές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών.
Το να πει κάποιος ότι η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί είναι λίγο. Αυτό που συμβαίνει δεν περιγράφεται με λόγια.

Πρώτα το Eurogroup και μετά εκλογές; Ποιες είναι οι ημερομηνίες που “παίζουν” για τις κάλπες

- “Η κυβέρνηση αυτό δεν μπορεί να το σηκώσει” φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας
- Σενάριο εκλογών για τα 9 δισ. των μέτρων που δύσκολα θα περάσουν από τη Βουλή
- Ποιες είναι οι τρεις Κυριακές που ίσως στηθούν κάλπες εκλογών
- Όλα τα σενάρια ανοιχτά αν κολλήσουν τα μέτρα στο Eurogroup της 9ης Μαΐου Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η φόρμουλα θα βρεθεί. Ως το Eurogroup της 9ης Μαϊου, παρά τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, η λύση μπορεί να βρεθεί και να ανοίξει ο δρόμος τόσο για τη συμφωνία που θα φέρει τη δόση, αλλά και ο δρόμος για την απομείωση του χρέους η οποία σίγουρα θα την ωφελήσει πολιτικά.

Οριστικά στις 9 Μαΐου το Eurogroup

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ

Χωρίς αναστάσιμες αποχρώσεις το ελληνικό πρόγραμμα oδεύει προς το τραπέζι των «αρίστων» στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία, μετά από παρασκηνιακές διεργασίες, διαρροές και αναμονή...θρίλερ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο παρά πέντε, τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Στο χείλος της χρεοκοπίας η Βενεζουέλα - Έκτακτα μέτρα, χάος και αναρχία στη χώρα (Βίντεο-Φωτο)

Συγκρούσεις και πλιάτσικο για μια σακούλα τρόφιμα - Περιορίστηκε σε δύο ημέρες η εργάσιμη εβδομάδα των δημοσίων υπαλλήλων - Κλειστά τα σχολεία τις Παρασκευές - Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να τυπωθούν χαρτονομίσματα 
Στο χείλος της χρεοκοπίας οδηγείται η Βενεζουέλα με το χάος και την αναρχία να βασιλεύουν στους δρόμους της χώρας ελλείψει βασικών αγαθών.

Πολίτες επιδίδονται καθημερινά σε πλιάτσικο στα καταστήματα ενώ έρχονται στα χέρια κλέβοντας τρόφιμα ο ένας από τον άλλο, παρά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση Μαδούρο από το κλείσιμο για πέντε μέρες την εβδομάδα των δημόσιων υπηρεσιών για να γίνει οικονομία, μέχρι τις αναγκαστικές διακοπές ρεύματος και την αλλαγή της ώρας.

Δείτε τι ανακάλυψαν στον βυθό της Κούβας και θα μείνετε άφωνοι!

Τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο, ένας περίπτερος ναός με τρία επίπεδα, κτίσματα με… ύψος 40 μέτρων και μήκος ως και 400 (!), πολλές Σφίγγες και χιλιάδες άλλα ευρήματα «κοιμούνται» στην Μεσοατλαντική Τάφρο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στη δυτική ακτή της Κούβας!

Υπολείμματα από πέντε κυκλικά κανάλια που συνδέονται με γέφυρες παραπέμπουν ευθέως στα όσα γράφει ο Πλάτων στον «Τίμαιο»: στην αρχαία Ατλαντίδα!

Η Space X σχεδιάζει την πρώτη ιδιωτική αποστολή στον πλανήτη Άρη έως το 2018

Η αμερικανική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ (ιδρυτή των Tesla και PayPal) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει ένα από τα διαστημικά σκάφη της στον πλανήτη Άρη έως το 2018.

Αν αυτό όντως συμβεί, θα είναι η πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή στον «κόκκινο» πλανήτη και το σημαντικότερο επίτευγμα της ιδιωτικής διαστημικής βιομηχανίας, η οποία γίνεται ολοένα πιο τολμηρή και φιλόδοξη.