Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οινούσσες: 4 υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος Μεγάλη Παρασκευή

Ευθέως διεκδικεί η Τουρκία τις Οινούσσες. Πιο φανερό δεν μπορεί να γίνει καθώς, μετά από όλες τις προκλήσεις το τελευταίο διάστημα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έστειλε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου να πετάξει σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος πάνω από τα σπίτια του νησιού, τέσσερις φορές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών.
Το να πει κάποιος ότι η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί είναι λίγο. Αυτό που συμβαίνει δεν περιγράφεται με λόγια.


Το αεροπλάνο πέταξε αρχικά στα 1500 πόδια (κάπου 500 μέτρα πάνω από το νησί), μετά γύρισε και πέταξε λίγο πιο χαμηλά, στα 700 πόδια (κάπου 230 μέτρα) και έκανε και πάλι στροφή για να πετάξει ακόμα πιο χαμηλά, στα 500 πόδια (κάπου 150 μέτρα).

Οι κάτοικοι έβλεπαν δηλαδή ένα αεροπλάνο να έρχεται να πέσιε πάνω στα σπίτια τους, ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Πώς θα μπορούσε αυτό να περιγραφεί.

Το κακό είναι ότι δεν σταμάτησε εκεί.

Στην επόμενη στροφή το αεροσκάφος πέταξε στα 200 πόδια (λιγότερο από 70 μέτρα), πάνω από το νησάκι που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες, τη νησίδα "Παναγιά".

Πρόκειται για πολύ καλά σχεδιασμένες ενέργειες, οι οποίες δεν απαντώνται από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να παρεμποδιστεί το τουρκικό αεροσκάφος, παρά μόνο αναγνωρίστηκε και καταγράφηκε ο αριθμός του.

Οι προκλήσεις έρχονται να προστεθούν στην ατέλειωτη λίστα προκλήσεων με υπερπτήσεις και παραβιάσεις χωρικών υδάτων ειδικά στις Οινούσσες.

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου