Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ποιος και γιατί μας κρύβει την αλήθεια για την μούμια του Αγαμέμνονα;

Εσείς γνωρίζετε πως υπάρχει μια μούμια και στην Ελλάδα; 

Η έκπληξη ήταν τεράστια, όταν σηκώνοντας την γνωστή πλέον χρυσή προσωπίδα ανακάλυψαν ότι ο νεκρός ήταν ταριχευμένος δηλ. ήταν «μούμια». 

Αξίζει δε τον κόπο να παραθέσουμε το απόσπασμα, όπου ο ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:

Independent: Οι Ελληνες το 3200 π.Χ. μετέφεραν 10.000 τόνους αστραφτερού μάρμαρου από το ένα νησί στο άλλο - ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΟ

Οι ανασκαφές στη βραχονησίδα Δασκαλιό, δίπλα στην Κέρο, 125 μίλια νοτιοανατολικά της Αθήνας, αποκαλύπτουν το αρχαιότερο μνημειακό συγκρότημα κτιρίων που έχει βρεθεί στον ελληνικό κόσμο.

Aυτό αναφέρει στον ιστότοπό της η βρετανική Independent. Η θέση χρονολογείται πριν από περίπου 4.600 χρόνια και, σύμφωνα με το άρθρο, ίσως αποτελεί μέρος της έμπνευσης μιας βασικής πτυχής της ελληνικής θρησκείας: την ιδέα ότι οι κορυφές των βουνών ήταν οι κατοικίες των θεών. Το κτιριακό συγκρότημα που ανακαλύφθηκε στη βραχονησίδα, κάποτε συνδεδεμένη με το κυκλαδίτικο νησάκι της Κέρου με μια στενή λωρίδα γης, «αλλάζει την αντίληψη των αρχαιολόγων για την προϊστορική Ελλάδα», συμπληρώνει το άρθρο.

Προαναγγέλλουν οι ΗΠΑ εμμέσως την προσχώρηση στην UNCLOS – Διεθνές Δίκαιο Θάλασσας;

Στις 4 Ιουνίου 2019 και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στον πυρετό των εκλογών μία σημαντική απόφαση ελήφθη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση του Αμερικανού Προέδρου κ. Τραμπ επισημοποίησε την Αμερικανική Πολιτική για τα Κρίσιμα Ορυκτά, [1]. Επιστημονικά σχόλια για τη συγκεκριμένη πολιτική υπάρχουν, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του παρόντος άρθρου. Το παρόν άρθρο θα ασχοληθεί με ένα θέμα που άπτεται των ελληνικών εθνικών θεμάτων και πιο συγκεκριμένα αυτό της ΑΟΖ, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο.
Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
Η πρόταση της Αμερικανικής Διοίκησης αναφέρεται στα 35 κρίσιμα ορυκτά τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την ενδυνάμωση της Αμερικανικής οικονομίας και της Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Μεταξύ των 35 ορυκτών συγκαταλέγονται και οι σπάνιες γαίες.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο BBC: «Δεν έχω μαγικό ραβδί» – «Στόχος η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη»

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο BBC.


Τους στόχους της νέας κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας, τη μείωση της φορολόγησης και την προστασία του κοινωνικού κράτους παρουσίασε ο πρωθυπουργός – Παρά το σκληρό μαρκάρισμα της δημοσιογράφου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέφυγε κανένα από τα «ακανθώδη» θέματα στην πρώτη του διεθνή τηλεοπτική συνέντευξη ως πρωθυπουργός

Χωρίς συμφωνία η διαβούλευση για κυρώσεις κατά Τουρκίας

Χωρίς συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε επίπεδο μόνιμων εθνικών αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Κύπρος διαφώνησε με την παράγραφο που αναφέρεται σε περαιτέρω μέτρα, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το κείμενο που συζητήθηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών, αναφερόταν στα μέτρα που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της νέας

Μυστήριο στο Βατικανό: Εξαφανίστηκαν από τάφους οστά πριγκιπισσών του 19ου αιώνα - Η αστυνομία αναζητούσε τα λείψανα έφηβης που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια

Το μυστήριο περιπλέκεται... Οι αρχές του Βατικανού άνοιξαν σήμερα δύο τάφους για να δουν αν είχαν τοποθετηθεί εκεί τα λείψανα μιας έφηβης που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, όμως αντί να πάρουν απαντήσεις, τα ερωτηματικά πλήθυναν: δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, ούτε καν τα οστά των δύο πριγκιπισσών που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές αναζητούσαν τα λείψανα της Εμανουέλα Ορλάντι, της κόρης ενός υπαλλήλου του Βατικανού η οποία στις 22 Ιουνίου του 1983 πήγε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει ένα μάθημα μουσικής και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της επί χρόνια απασχολούσε τον ιταλικό Τύπο και έδωσε λαβή για πολλές θεωρίες και εικασίες.