Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ανθρωπότητα ενάντια βαρβαρότητας"(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Ανθρωπότητα ενάντια βαρβαρότητας".
Αλεξανδρούπολη 11/06/2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


                                                  Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Έβρος
                                                               Νέα Ορεστιάδα - 11/06/2014

Ο χαρακτήρας των Ελλήνων σύμφωνα με την Britannica

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ*
ΑΠΟ ΤΟ kathimerini.gr
 
Π​​ριν από μερικές ημέρες, ένας φίλος από τα πολύ παλιά, ο Στρατής Στρατήγης μου έδωσε ένα κείμενο στα αγγλικά και Ελληνικά, από την Encyclopedia Britannica, το οποίο περιγράφει τον χαρακτήρα των Ελλήνων.
Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο (λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών), το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Μια παράκληση μόνο. Έστω και αν σας φαίνονται κοινοτοπίες, διαβάστε μέχρι το τέλος γιατί εκεί σας περιμένει μια έκπληξη.

6 ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕN ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΙΣ 9-11 ΑΛΛΑ ΕΚΡΗΞΗ! -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΣΤΟΜΑΤΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ

Δύο ώρες κράτησε η απολογία του στον ειδικό ανακριτή- Του επεβλήθη εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την σημερινή απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την υπόθεση της λίστας Λαγκρντ.

Ομόφωνα στον πρώην υπουργό Οικονομικών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Άγριο ξύλο στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών-Άρειος Πάγος: Το ΥΠΟΙΚ δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει τις απολυμένες

Από το protothema

Τρεις γυναίκες τραυματίες, δύο καθαρίστριες και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη - Παραμένουν έξω από το υπουργείο καθαρίστριες και κόσμος που συμπαρίσταται - Τη Δευτέρα θα καταθέσουν έφεση στην απόφαση του Αρείου Πάγου. 
Σκηνές με άγριο ξύλο εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου. Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης.

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στο ΔΝΤ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvCKo2TckrztlTHyOz0uSxzCcxjWnjl9OXe6dQtuIud-1-q0Z9VtE1aoWkdGESYtSnVclT8enYHv9HM_yC3I5MqsXviwiR98-ak7FAjmQfuoQocoiOzpqrTaDerTl5lM6z2NWXL84RMK67/s400/oikonomikh-krish-ellada.jpgΤι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία (πέρα από την ακατάσχετη ψευδολογία και τις συνεχώς αυτοδιαψευδόμενες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση και την συνεχιζόμενη αύξηση του εθνικού χρέους που οδεύει στο 180% του ΑΕΠ.
Γιατί η συγκλονιστική καταγγελία στην οποία προχώρησε πριν λίγες ώρες ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών της Λατινικής Αμερικής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα (φωτό), αναφορικά με την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας είναι πραγματικά ανησυχητική, όχι μόνο για το αν θα υπάρξει πραγματική βελτίωση τα αμέσως επόμενα χρόνια, αλλά για το ΑΝ θα εξέλθει στο ορατό μέλλον της δεκαετίας η χώρα από την κρίση!

Το μυστικό του τάφου και τα «σφραγισμένα» τείχη της Αμφίπολης!

Φύλακες και περιπολικά της Αστυνομίας αποκλείουν την πρόσβαση. Πίσω από την κόκκινη κορδέλα, που απαγορεύει στο κοινό να πλησιάσει, προβάλλει ο λόφος -λουσμένος στον καυτό ήλιο- που κρατάει στα σπλάχνα του το καλά κρυμμένο μυστικό του τάφου της Αμφίπολης.

Βρίσκεται εδώ άραγε, κάτω από τους τόνους χώματος που εναπόθεσε το πέρασμα των αιώνων, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Η σκέψη προκαλεί δέος, παγκόσμιο ενδιαφέρον και πυρετό στα χέρια που κρατούν την αρχαιολογική σκαπάνη. Τα βήματα πάνω στο χώμα μοιάζουν με κρυφτό στους ακόμη ανέγγιχτους διαδρόμους της Ιστορίας. Τουλάχιστον μέχρι να ακουστεί η φωνή του πρώτου φύλακα της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων: «Κρατηθείτε μακριά. Απαγορεύεται να είστε εδώ!»

Αντιδρά πτωτικά η Wall Street στα αδύναμα μάκρο

 Dow16.737,83-106,05 -0,63%  



  Nasdaq4.331,93-6,07 -0,14%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε πτωτικό έδαφος "περιφέρονται" οι αμερικανικές μετοχές αντικατοπτρίζοντας την απογοήτευση των επενδυτών για τις λιανικές πωλήσεις και τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εντάσεις στο Ιράκ και την επακόλουθη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η τιμή του αργού τύπου brent ενισχύεται πάνω από τα 111 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο NYMEX το αργό κινείται πάνω από τα 106 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 45,820 μονάδες (0,27%) και βρίσκεται στις 16.798,06 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 9,23 μονάδων (0,21%) φτάνοντας τις 4.322,71 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 5,36 μονάδων (0,28%) και βρίσκεται στις 1.938,53 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Exxon Mobil καθώς διαπραγματεύεται στα 102,59 δολάρια με άνοδο 0,64 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,63%. Ακολουθούν η Chevron Corporation με κέρδη 0,42% στα 125,71 δολάρια και η Pfizer στα 29,545 δολάρια με άνοδο 0,39%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Με σημαντικές απώλειες έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 4,81%, στις 110,04 μονάδες.

Πτώση σε ποσοστό 1,95% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 54,19 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €166.152,39.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, απώλειες σημείωσαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 6,40%, τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,14% και οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,18%.

Συντήρηση δυνάμεων στα υψηλά 2½ εβδομάδων

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Ήπια συνεδρίαση η σημερινή χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την συναλλακτική δραστηριότητα να πέφτει κατακόρυφα σε σχέση με το μέσο όρο του τελευταίου μήνα, ενώ το κλείσιμο ήταν στο μοτίβο των τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων, με μάζεμα προς το τέλος.

Στα αξιόλογα της σημερινής συνεδρίασης συγκαταλέγονται τα κέρδη στον τίτλο της ΜΙΓ (ξεπέρασαν το 6%) καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και το νέο υψηλό έτους που κατέγραψε η μετοχή του ΟΠΑΠ (13,60 ευρώ), στηρίζοντας τη γενικότερη προσπάθεια της αγοράς να παραμείνει άνω των 1.300 μονάδων.