Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Έτσι έμοιαζαν στην όψη οι αγέρωχοι Αρχαίοι Σπαρτιάτες (Βίντεο)

Όταν οι Δωριείς κατέκτησαν την κοιλάδα της Λακωνίας και ένωσαν τις κώμες της σε μία πόλη, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι η νεοϊδρυθείσα πόλη, η Σπάρτη, θα γινόταν σύντομα η γενέτειρα των τρομερότερων πολεμιστών του ελληνικού κόσμου.
Oι Σπαρτιάτες, με τους νόμους του Λυκούργου, δημιούργησαν μια αυστηρά στρατοκρατική κοινωνία, που ωθούσε στα άκρα την ενασχόληση των πολιτών με τον πόλεμο.

Spiegel: Απειλή για ρήγμα στη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ

Σοβαρές ενστάσεις εναντίον της συμφωνίας που συνήψε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, εγείρουν κράτη –μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που επικαλείται  το Spiegel.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί στην Άγκυρα  τη χορήγηση επιπλέον δισεκατομμυρίων, προκειμένου η Τουρκία να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της προς την Ευρώπη, αλλά  «αρκετά κράτη μέλη της – μεταξύ αυτών και η Γερμανία – αρνούνται την καταβολή περαιτέρω χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα η συμφωνία για τους πρόσφυγες να βρίσκεται στο μεταίχμιο».

Τα βήματα για την ενεργοποίηση των καρτών ανέργων και ΑμεΑ για δωρεάν μετακινήσεις - Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Πάνω από 95.000 άνεργοι και ΑμεΑ μπορούν πλέον να φορτίσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card με δωρεάν μετακινήσεις στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΟΑΣΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Κύπρου – Γαλλίας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η κοινή άσκηση μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της χώρας μας.

Στη διεθνή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία «CYFRA-02/18», συμμετείχαν το ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, και η Γαλλικής Φρεγάτας «AQUITAINE» με το οργανικό της Ελικόπτερο.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ε-Δ ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κ.Δ.

Μετά την κατακραυγή το ΚΑΣ είπε «ναι» στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο

«Πράσινο φως» για τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας» του Τζον Λε Καρέ άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – Είχε προηγηθεί σάλος για την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης
«Ναι» στην πραγματοποίηση γυρίσματος στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο είπε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη απόφασή του που απέρριπτε το σχετικό αίτημα.

Όπως προβλέπει η απόφαση, τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας», που στηρίζονται στο ομότιτλο έργο του Τζον Λε Καρέ θα γίνουν στις 12 Απριλίου του 2018, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει η προετοιμασία.