Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΜΙΑ 1996 . 18 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε(‏ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...

Ας ασχοληθούμε με τις μεγάλες στρατηγικές λύσεις

Tου Ν. Λυγερού

Αντί ν’ ασχολούμαστε με τοπικές λεπτομέρειες που δεν οδηγούν πουθενά, ας ασχοληθούμε με τις μεγάλες στρατηγικές λύσεις. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι μόνο μια επιφάνεια, αλλά η προέκταση του στρατηγικού βάθους της θάλασσας. Η ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου είναι γραμμένη με θαλασσινό γράμμα και στηρίζεται πάνω στην αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου δεν είναι μόνο και μόνο ένα οικονομικό θέμα, όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά μια πράξη που αλλάζει τα δεδομένα και δίνει προοπτικές.

ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ – ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ; Κοράκι και γλάρος κυνήγησαν τα περιστέρια του Πάπα!(Βίντεο)

Σημεία των καιρών; Συμβολισμοί που δημιουργούνται για να προειδοποιήσουν για κάτι που έρχεται; Τυχαίο γεγονός;
Όπως και είναι σαν  εικόνα από ταινία θρίλερ έμοιαζε η χθεσινή λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος περιστοιχιζόμενος από δύο παιδιά άφησε δύο περιστέρια ελεύθερα σε μια επίκληση για τη διεθνή ειρήνη. Δυστυχώς όμως τα δύο αυτά πουλιά  συμβολικοί φορείς της ειρήνης δεν έφτασαν μακριά. Ένα μαύρο κοράκι και ένας γλάρος τους επιτέθηκαν με μανία και ανεξήγητα.

Εισβολή στο βρετανικό κοινοβούλιο -Ποντίκια τρώνε τα έγγραφα, ετοιμάζονται γάτες «καταδρομείς»

Ο εχθρός είναι εντός των τειχών του βρετανικού κοινοβουλίου. Απόρρητα έγγραφα έχουν πέσει στα... δόντια των εισβολέων, αλλά η λύση θα δοθεί άμεσα: ετοιμάζεται καταδρομική επίθεση από γάτες!
Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους βουλευτές τον τελευταίο καιρό η... αποικία των ποντικιών που έχει απλωθεί παντού στο Γουέστμινστερ. Και μάλιστα οι εισβολείς έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, αφού παντού εντοπίζονται τα μικρά... αναμνηστικά που αφήνουν πίσω τους, καθιστώντας την κατάσταση επικίνδυνη και με όρους υγιεινής. Για να μην αναφέρει κανείς βέβαια τον εκνευρισμό που προκαλούν οι μισοφαγωμένες άκρες απόρρητων εγγράφων που βρίσκουν στα γραφεία τους οι βουλευτές.

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε (λίστα)

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.

Bόμβα της Βουλής στον Σαμαρά: Αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα, «φωνάζει» για την μεγάλη φορολογία

Ευθέως αμφισβητεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τη δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ ευρώ το 2014, χαρακτηρίζοντας "αισιόδοξη" τη πρόβλεψη για βελτίωση κατά 264% των δημοσιονομικών επιδόσεων. Βασικό επιχείρημα των αναλυτών του Γραφείου, είναι ότι αυτός ο στόχος θα "σκοντάψει" πάνω στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο!

Πρόταση-σοκ της Bundesbank: Πρώτα «κούρεμα» περιουσιών και μετά Μνημόνια! Οι Γερμανοί θέλουν να «φάνε» τις περιουσίες και τις καταθέσεις όλων των Ευρωπαίων

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προτείνει την επιβολή εφάπαξ εισφοράς και συμμετοχή των πολιτών στη διάσωση των εθνικών οικονομιών – Επικαλείται την «αρχή της εθνικής ευθύνης».Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της πρότασης-σοκ της Bundesbank που επί της ουσίας μιλάει για “κούρεμα” των προσωπικών περιουσιών, επιβολή εκτάκτων φόρων στις καταθέσεις και “συνεισφορά” των πολιτών στην προσπάθεια διάσωσης μιας εθνικής οικονομίας χώρας μέλους της ΕΕ.

Στο «χορό» των μετασεισμών η Κεφαλονιά(Βίντεο)


Στο «χορό» των μετασεισμών η Κεφαλονιά
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νησί όλη την εβδομάδα - Δίμηνη «ανάσα» για τους δανειολήπτες.
Συνεχίζουν να ζουν υπό το φόβο και το ταρακούνημα των συνεχών μετασεισμών οι Κεφαλονίτες. Όλο το βράδυ η μετασεισμική δραστηριότητα ήταν έντονη ενώ με ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το EMSC), ξύπνησαν στις 07:12 το πρωί οι κάτοικοι. Ο σεισμός σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Κεφαλονιάς, ενώ το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 14χλμ. δυτικά του Αργοστολίου και 9χλμ. δυτικά του Ληξουρίου.

JPMorgan: Εκλογές μέσα στο 2014 και νίκη ΣΥΡΙΖΑ

JPMorgan: Εκλογές μέσα στο 2014 και νίκη ΣΥΡΙΖΑ
Επανέρχεται με νέα ανάλυση αλλά και δημοσκόπηση η αμερικάνικη επενδυτικη τράπεζα JPMorgan προβλέποντας καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότητα εκλογών που υπερβαίνει το 70% (με 50% πριν 14 ημέρες στην αντίστοιχη έρευνα)και πιο πιθανές ημερομηνίες από το 3ο τρίμηνο του 2014 έως το αργότερο το 1ο τρίμηνο του 2015.
«Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στην πολιτική εκτός μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά δεδομένα διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης αλλά και γενικότερες αντιδράσεις», αναφέρει η σχετική ανάλυση.

Ισόβια και 25 χρόνια στον δράκο της Πάρου(Βίντεο)


Ισόβια και 25 χρόνια στον δράκο της Πάρου
Δεκτή έκανε το δικαστήριο της Σύρου την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη τον Πακιστανό που κακοποίησε βάναυσα την Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012.
Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε:
- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση
Έτσι συνολικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 έτη, καθώς και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. «Όταν και εάν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε επίσης ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στον δράκο της Πάρου.

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα αποτελέσματα

Dow15.913,2475,36 0,48%  



  Nasdaq4.083,61-44,56 -1,08%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις απώλειες των τελευταίων ημερών με σύμμαχο τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τα εταιρικά αποτελέσματα, αν και η Apple γνωρίζει ισχυρές πιέσεις επιβαρύνοντας τον τεχνολογικό Nasdaq.

Έπειτα από πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις για τον βιομηχανικό Dow Jones οι δείκτες κινούνται ανοδικά αν και η επιφυλακτικότητα διατηρείται εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve. Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ολοκληρώνεται αύριο με τους αναλυτές να περιμένουν νέα μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων κατά 10 δισ. δολ. στα 65 δισ. δολ. το μήνα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών με τον δείκτη εμπιστοσύνης του Conference Board να σκαρφαλώνει στις 80,7 μονάδες τον Ιανουάριο από 77,5 μονάδες τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 77,6  μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα με τις Ford Motor Co., Pfizer Inc. και DuPont να ξεχωρίζουν, ενώ από τον κλάδο της τεχνολογίας η Apple αποτελεί σήμερα τον αρνητικό πρωταγωνιστή με βουτιά άνω του 8%

Σημαντική υποχώρηση στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Με σημαντική πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 3,06% στις 104,590 μονάδες. Με μικρότερες ζημιές της τάξης του 1,86% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 και διαμορφώθηκε στις 53,330 μονάδες. Το σύνολο των συναλλαγών περιορίστηκε στα 166.596,13 ευρώ.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, πλην των Ξενοδοχείων που κατέγραψαν ελαφρά αύξηση 0,93%. Η Κύρια Αγορά σημείωσε πτώση της τάξης του 3,58%, η Παράλληλη υποχώρησε κατά 0,33%, οι Επενδυτικές κατέγραψαν ζημιές ύψους 0,32% και η Εναλλακτική Αγορά έκλεισε με μείωση 0,21%.

Νέα διολίσθηση στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε «βαριές» απώλειες υποχρεώθηκε εκ νέου το Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά τη βελτίωση της εικόνας στις αγορές του εξωτερικού.

Έχοντας εξανεμίσει τα κέρδη που κατέγραφε από την αρχή του έτους, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε ανοδικά στην έναρξη των συναλλαγών της Τρίτης. Η αντίδραση ωστόσο αποδείχθηκε σπασμωδική, καθώς στις πρώτες 2,5 ώρες της συνεδρίασης ο ΓΔ είχε γυρίσει σε αρνητικό έδαφος (από το +1,43%) και μέχρι το κλείσιμο δεν κατάφερε να ανακτήσει θετικό πρόσημο.

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: Σαν να σταμάτησε ο χρόνος...

Από το nefthalim
Στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, στην κατοικία του στην Φιλοθέη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ακριβώς εννέα χρόνια και εννέα μήνες από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών γράφτηκε με δραματικό τρόπο ο επίλογος μιας πορείας άκρως ενδιαφέρουσας. Σήμερα, ακριβώς 6  χρόνια μετά την κοίμησή του,το ιστολόγιο μας  αναδημοσιεύει το αφιέρωμα του Νίκου Παπαχρήστου το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" την επομένη της κοιμήσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Η Οικογένεια, τα πνευματικά αδέλφια, η πορεία μέχρι την Αρχιεπισκοπή, οι συγκρούσεις, οι αγωνίες, τα προβλήματα, οι συναντήσεις, η ασθένεια, η ταπείνωση, το τέλος του Αρχιεπισκόπου που κάλεσε τους πάντες, και ιδιαίτερα τους νέους, να πάνε στην Εκκλησία όπως είναι! .
Αιωνία η μνήμη του!
«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο»
Τα τελευταία λόγια και οι τελευταίες, ιδιαίτερα συγκινητικές, στιγμές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην κατοικία του
Του Νικου Παπαχρηστου
«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους στενούς συνεργάτες του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το απόγευμα της Κυριακής.