Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Μακεδονία μας, μία και ελληνική


Από το eikonografies 


Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Ο ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΣ ΑΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Ο Υπέρμαχος της Ελευθερίας και των Δικαίων της Ελληνικής Μακεδονίας
Επέτειος Μνημοσύνης 110 ετών από τον ηρωικό θάνατό του (1904-2014)
Περήφανος Έλληνας, έντιμος αξιωματικός και γνήσιος πατριώτης, 

Ο πολύς περί τη Δημοσιογραφία και την ιστορία της Μακεδονίας Νικόλαος Μέρτζος, γόνος της ελληνομακεδονικής Νέβεσκας (Νυμφαίον) σε εμπνευσμένη ομιλία του για το επετειακό γεγονός της συμπληρώσεως 100 ετών από τον ηρωϊκό θάνατο του Μακεδονομάχου, του Παλικαριού της Μακεδονίας Παύλου Μελά (+1904), έγραφε: «Το ιερόν σφάγιον της Ελευθερίας, ο αμνός της Μακεδονίας, είχε πια προετοιμαστεί για τη μεγάλη θυσία, όπως και στην αρχαία τραγωδία. Η θυσία του γέμισε τα πανιά, το εθνικό σκάφος απέπλευσε, η ιστορία κινήθηκε μπροστά.

«Βρέθηκαν» δύο κρυφοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών - Μπορεί να πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα!(Βίντεο)

Σάρωσαν τον χώρο με ραντάρ - Ανακοινώσεις από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου - Εκτιμήσεις ότι πρόκειται για τον ταφικό θάλαμο της βασίλισσας Νεφερτίτης
Δύο κενοί χώροι, την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα, εντοπίστηκαν στον τάφο του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Λούξορ, έπειτα από σάρωση που έγινε με τη βοήθεια ραντάρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Όπως αποκάλυψε σε μια συνέντευξη τύπου ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-αλ-Νταμάτι, οι δύο αυτοί χώροι εντοπίστηκαν στον βόρειο και τον ανατολικό θάλαμο του φαραωνικού μαυσωλείου, ενώ η σάρωση αποκάλυψε στο εσωτερικό τους μεταλλικούς και οργανικούς όγκους, στοιχείο που υποδεικνύει ότι μπορεί να περιέχουν ταφικά αντικείμενα ή αναθήματα.

Η ιστορία του ηφαιστείου της Σαντορίνης σε Βίντεο

Σε βίντεο που έφτιαξε ο Νίκος Κορακάκης απεικονίζεται η γεωγραφική ιστορία της Σαντορίνης. 

Το νησί που σχηματίστηκε ήδη 30.000 χρόνια πριν ήταν διπλάσιο σε μέγεθος από το σημερινό. Περίπου 25.000 χρόνια πριν, το ηφαίστειο του νησιού σημείωσε έκρηξη και σχημάτισε την καλντέρα, βυθίζοντας το μισό, σχεδόν, νησί.

Το 1.614 π.Χ. το ηφαίστειο σημείωσε δεύτερη έκρηξη, η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος του νησιού, σπάζοντάς το σε τρία διαφορετικά. Η τελευταία εκροή λάβας έγινε το 1950.

Χαρώνειον: Η Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια

Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια της σημερινής Τουρκίας. Χρονολογείται από την εποχή του Έλληνα Βασιλιά Αντίοχου των Σελευκιδών – 3ος αιώνας π.Χ. Οι ντόπιοι το ονόμαζαν Χαρώνειον και σκαλίστηκε ως αποτροπαϊκή μορφή για επιδημίες.


Η Χαρώνειον είναι μια αρχαία λαξευτή πέτρα προτομή στην πλαγιά του βουνού πάνω από την Αντιόχεια. Χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Αντιόχου στο Σελευκιδών εποχή (3ος αιώνας π.Χ.).

Πανικός στο διαδίκτυο: Γυναίκα εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το πλάνο σε ζωντανή μετάδοση! (Βίντεο)

Άναυδο και με ένα αναπάντητο ερώτημα για το πού στο καλό πήγε να αιωρείται πάνω από το κεφάλι που έξυναν, άφησε τους τηλεθεατές, αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου, μία live σύνδεση νορβηγικού καναλιού με αεροδρόμιο της χώρας.

Και πώς όχι όταν την ώρα που ένας αθλητής μιλά στην κάμερα, μία γυναίκα πίσω του εξαφανίζεται μυστηριωδώς!


Και μπορεί αρκετοί να έσπευσαν να τονίσουν το προφανές: ότι η γυναίκα απλά περπάτησε και «κρύφτηκε» πίσω από εκείνη που περνούσε μπροστά της, ωστόσο άλλοι απάντησαν, και με το δίκιο τους, πως δεν υπήρχε χώρος για να περάσει!

Η συμβολή του go

Του Ν. Λυγερού

Η συμβολή του go στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας είναι εμφανής στην Άπω Ανατολή και αυτό φαίνεται και από τις επιστημονικές επιδόσεις της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Κορέας. Το γεγονός μάλιστα ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο go, είναι από τη Νότια Κορέα είναι βέβαια ενδεικτικό ότι δεν πρόκειται μόνο και μόνο για θέμα μάζας. Επίσης ότι το πιο εξελιγμένο λογισμικό AlphaGo που χρησιμοποιεί βαθιά νευρωνικά δίκτυα για τους υπολογισμούς, αναμετρήθηκε με τον Lee Se-Dol (9 dan) αποδεικνύει ότι αυτή η προσφορά γίνεται πρακτική, αφού βοηθά την έρευνα και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η καθυστέρηση της ανικανότητας

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Δεν έφτανε που ο δογματισμός και η γραφειοκρατία είχαν ήδη παρενοχλήσει τον μεγάλο διαγωνισμό για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να έχουμε υποψηφιότητες μόνο σε τρία από αυτά, τώρα βλέπουμε και την καθυστέρηση της ανικανότητας. Ενώ υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος ανά θαλάσσιο οικόπεδο, βλέπουμε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει. Είχαμε ήδη παρατηρήσεις από άσχετους που υπονοούσαν ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος προέρχεται από την έλλειψη σοβαρών στόχων. Με τα νέα δεδομένα, ειδικά μετά την ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ, ξέρουμε πια με αντικειμενικό τρόπο, ότι αυτές οι παρατηρήσεις δεν έχουν καμία βάση.

Έτοιμος για βέτο ο Αναστασιάδης σε ενδεχόμενη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει ενδεχόμενης συμφωνίας των Βρυξελλών με την Άγκυρα
Adtech Ad
Η Κύπρος δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το βέτο που διαθέτει για να μπλοκάρει μια ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αν η Άγκυρα δεν ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
AdTech Ad
«Η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της (για τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα) και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κύπρο, κάτι που δεν κάνει", τόνισε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Euronews.

Εκανε «τούμπα» ο Καμμένος: Στηρίζω τον Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεδριάζουν κατά της ...διαπλοκής

Στη... άκρη βάζουν τις διαφορές τους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, και μετά την κυβερνητική κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μουζάλα επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα.
Όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση ανάμεσα σε αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με σκοπό να προετοιμάσουν τη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

«Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημο έγγραφο Τσίπρα- Ολάντ στο Παρίσι - Ενώ κλονίζεται η κυβέρνηση από την ανάλογη αναφορά Μουζάλα

Σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση που είχαν στη γαλλική πρωτεύουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο επαναλαμβάνεται το πρωτοφανές ατόπημα της ντε φάκτο αποδοχής του ονόματος «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ
Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.