Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Που βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου; Οι 4+1 εκδοχές

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ισχυρισμοί σχετικά με το θάνατο και τον τάφο του Κωνσταντίνου XI, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκεται ο τάφος του.

Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες για τον τάφο του αυτοκράτορα. Διάφοροι πιθανοί τόποι ταφής ήταν γνωστοί στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν σχηματίστηκαν διάφοροι θρύλοι.

Η Εκκλησία της Αγίας Θεοδοσίας (σήμερα Gül Τζαμί)

Η επικρατέστερη άποψη αφορά την Εκκλησία της Αγίας Θεοδοσίας (Μονή τής Άγιας Θεοδοσίας

Γιορτάζοντας την ολοκλήρωση εργασιών στο Κάστρο Μυτιλήνης

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» σας ενημερώνει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου οργανώνει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στις 10:00 π.μ., εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών, «Ανακατασκευάζοντας το Κάστρο», στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Πολύτροπον.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico, στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στις 20:30.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις, γίνονται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου με τίτλο:

Βιβλιοπαρουσίαση: WOKE – Η καθολική αποδόμηση (Πάτρα – 9/6/23)

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 19.30 το βιβλίο:

WOKE – Η καθολική αποδόμηση: έθνος – φύλο – φυλή

Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας
Σήφης Μπουζάκης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Θεόδωρος Ντρίνιας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων (Κοινοτικόν)
Άγγελος Συρίγος, βουλευτής – Αναπληρωτής καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα

Η επανεκλογή Ερντογάν και η νέα προοπτική Τουρκίας - Ελλάδας

Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αρθρογράφος
Αντιστράτηγος ε.α

Ενισχύεται και αναδεικνύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Η επανεκλογή για τρίτη συνεχή φορά του Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας με τα ίδια ποσοστά περίπου (2014, 2018, 2023), ενώ βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πρωταγωνιστής της Τουρκίας από το 2003, καθιερώνει και εντάσσει την Τουρκία στον δρόμο της ”Ανατολής” (Ρωσίας, Κίνας, Ιράν, Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ), ενώ αναβαθμίζει, ενισχύει και αναδεικνύει τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ο «σουλτάνος» θέλει να μείνει στην ιστορία!

Κώστας Βενιζέλος

Ο Ερντογάν ως αναμενόταν κέρδισε τις εκλογές. Είναι προφανώς η τελευταία του θητεία κι αυτό θέτει πιο πιεστικά την ανάγκη ενός «σουλτάνου», να μείνει στην ιστορία, να αφήσει τη δική του σφραγίδα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Να βελτιώσει την οικονομία; Να κάνει μεγαλεπήβολα έργα; Να μεγαλώσει την Τουρκία, εδαφικά, γεωπολιτικά; Να ενισχύσει την επιρροή της;

Στις 29 Οκτωβρίου είναι η επέτειος της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Γι αυτό και θα πρέπει να υπενθυμιστεί το εξής: Τον Σεπτέμβριο του 2012, το κύριο σύνθημα του Συνεδρίου του ΑΚΡ, ήταν «Μεγάλο έθνος, μεγάλη δύναμη, στόχος το 2023». Περαιτέρω, το 2016, στους γιορτασμούς για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος, είχε αναφέρει πως κανείς δεν είναι τόσο ισχυρός για «να μας χωρίσει από τη γη μας, από την περιοχή της Θράκης ή από τη Μεσόγειο» που «διεκδικήσαμε μετά το 1453».

Ο Ερντογάν δεν έφυγε ποτέ. Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επανεκλογή του - Ίδιος ηγέτης νέα δεδομένα.

ACV-15: Η Τουρκία θα αναβαθμίσει τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού

Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) υπέγραψε σύμβαση με την FNSS για την αναβάθμιση των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (AAPC) ACV-15 του Τουρκικού Στρατού.

Η συμφωνία υπογράφηκε για να ενισχύσει την απόδοση του οχήματος και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του για επιπλέον 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας αδιευκρίνιστος αριθμός οχημάτων θα εξοπλιστεί με σύγχρονα υποσυστήματα για την υποστήριξη περισσότερων αποστολών και την αντιμετώπιση εξελιγμένων απειλών στο πεδίο της μάχης.

O Ερντογάν επιμένει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα παρά το οικονομικό «ναυάγιο» – «Λαϊκό προσκύνημα» στο TCG Anadolu – Η νέα δοκιμή του Tayfun

 Κώστας Σαρικάς 

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε σε μια νέα επίδειξη ισχύος με τη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλιστικού πυραύλου Tayfun.

Μόλις μια εβδομάδα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε σε μια νέα επίδειξη ισχύος με τη δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλιστικού πυραύλου Tayfun. Η εκτόξευση από την πόλη Ριζούντα στη Μαύρη Θάλασσα αυτή τη φορά δεν είχε ανάλογη προπαγανδιστική  προβολή  όπως η προηγούμενη τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι το βεληνεκές του πυραύλου Τουρκικής κατασκευής φτάνει έως την Αθήνα. Άλλωστε η Άγκυρα όλους αυτούς τους μήνες έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίουκαι εν αναμονή των εκλογών  επέμενε στη λογική  των χαμηλών τόνων με τις προκλήσεις να είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ανύπαρκτες.

Προχωράει η βελτίωση του SARISA ως φορέας ρουκετών

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 24 Μαΐου, η THALES ανακοίνωσε κι αυτή την επιτυχή πρώτη εναέρια βολή ρουκέτας κατασκευής της, από το drone τύπου SARISA της ελληνικής SAS Technology. «Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο στα μη επανδρωμένα αεροχήματα μάχης (UCAV) καθώς είναι η πρώτη βολή παγκοσμίως ρουκέτας 70 mm από τέτοιον τύπο πλατφόρμας, επεκτείνοντας τις στρατιωτικές ικανότητές της στην Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη […] Με κατευθυνόμενες και μη κατευθυνόμενες ρουκέτες 70 mm της Thales, το SARISA μπορεί να μυμηθεί τις ικανότητες επιθετικών ελικοπτέρων και αεριωθουμένων μαχητικών με κλάσμα του κόστους και ελάχιστο ρίσκο», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση, που στέκεται στην επιχειρησιακή διάσταση του ολοκληρωμένου προϊόντος ως οπλικό σύστημα.

Υπογραφή Delta V στη Μινιατούρα Βόμβα TOLUN που εκτοξεύτηκε από τη στεριά!

Ο υβριδικός πυραυλοκινητήρας της Delta V θα χρησιμοποιηθεί στην έκδοση της μινιατούρας βόμβας ASELSAN TOLUN που εκτοξεύεται από την ξηρά. Η χερσαία έκδοση του TOLUN μπορεί να θεωρηθεί ως η ισοδύναμη της GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Σουηδία.

Ενώ ο πυραυλοκινητήρας του πυραύλου πυροβολικού M26 χρησιμοποιείται για την εκτόξευση της μινιατούρας βόμβας GBU-39 στο GLSDB, η χρήση υβριδικού κινητήρα πυραύλων στην έκδοση του TOLUN που εκτοξεύεται από ξηρά μπορεί να αυξήσει σημαντικά την εμβέλεια λόγω κυριαρχίας πάνω στην ώθηση.

Eλληνοτουρκικά: Γιατί η Ελλάδα και η Τουρκία ακύρωσαν τεράστιες προγραμματισμένες ασκήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο - Πάνω από 100 τουρκικά πλοία και drone θα έβγαιναν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Διονύσης Αντωνέλλος

Eλληνοτουρκικά: Γιατί η Ελλάδα και η Τουρκία ακύρωσαν τις τεράστιες προγραμματισμένες ασκήσεις Seawolf και Καταιγίς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;

«Η Τουρκία και η Ελλάδα αποφάσισαν να ακυρώσουν αμοιβαία τις προγραμματισμένες ναυτικές τους ασκήσεις», τονίζει το τουρκικο αμύντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Πρόκειται για την τουρκική άσκηση Sea Wolf, όπου πάνω από 100 πλοία και drone θα έβγαιναν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και την ελληνική άσκηση «Καταιγίς».

Πολεμικό Ναυτικό: To νέο πλοίο προσδίδει νέες επιχειρησιακές ικανότητες -Η επιχειρησιακή διάσταση του νέου πλοίου δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη

 Αναστάσιος Παπανδρέου

Το ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη προέβη στην  πέμπτη κατά σειρά δωρεά σκάφους στο Π.Ν. Μετά το εκπαιδευτικό και τα τρία PSV που διαμορφώθηκαν σε πλοία γενική υποστήριξης (ΠΓΥ) ήρθε η σειρά ενός ερευνητικού σκάφους με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης σε πολλές και διαφορετικές αποστολές από το Π.Ν. Κύριοι παράγοντες της αξιοποίησης του πλοίου είναι η μεγάλη επιφάνεια του ανοιχτού καταστρώματος πίσω από την υπερκατασκευή της γέφυρας που υπερβαίνει τα 1200 μ2, οι τρεις γερανοί μεγάλης ανυψωτικής ικανότητας, η γλύστρα στην πρύμνη και η μεγάλη χωρητικότητα εσωτερικά.

Ανατροπή στο Αιγαίο: Οι Πεζοναύτες αποκτούν σύγχρονο ναύσταθμο στον Βόλο

 Η Ελλάδα επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής νέου Ναυστάθμου για τους Πεζοναύτες στον Βόλο. Ζωηρό Ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

 Οι συνεχείς και κλιμακούμενες απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο – που δεν έχουν λησμονηθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρά την νηνεμία των τελευταίων μηνών – δρομολόγησαν ραγδαίες εξελίξεις στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

 Με τις εκλογές στην Τουρκία να έχουν πλέον τελειώσει και τον Ερντογάν να επιβεβαιώνει προς την Δύση την ηγεμονία του, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επαναφορά των τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο και οι ωμές απειλές με εισβολή στην Ελλάδα σε περίπτωση που ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Εντυπωσιακή εκκίνηση για την οικονομία το πρώτο τρίμηνο

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, οι επιχειρήσεις καταγράφουν σημαντική βελτίωση στον τζίρο τους και ο τουρισμός και οι εξαγωγές αυξάνονται. Πηγές αναφέρουν ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 3% και 4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, υπερβαίνοντας το προτεινόμενο ρυθμό ανάπτυξης του 2,3% στο Πρόγραμμα Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών. Εκτιμάται επίσης ότι η οικονομία μπορεί να υπερβεί το 3% σε ετήσια βάση, εάν οι τιμές του φυσικού αερίου παραμείνουν χαμηλές.

Αν και οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του έτους αναμένονται στις 7 Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν επίσημα στοιχεία τα οποία δικαιολογούν αισιοδοξία καθώς δείχνουν:

Τσίπρας κολλημένος στην καρέκλα


Άννα Παναγιωταρέα

Μια κι έδωσε ο Τσίπρας εξουσιοδότηση στην Τσαπανίδου ότι όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στις τηλεοράσεις να είναι δική της επιλογή -αν το είχε κάνει αυτό ο Ακης Σκέρτσος, η Τσαπανίδου, στα κεραμίδια, θα τον είχε καταγγείλει ότι επιβάλλει λογοκρισία στα στελέχη της Ν.Δ.- θα κάνω μερικές ευγενικές υποδείξεις, για να την βοηθήσω, όπως αντιλαμβάνεστε, έτσι που την πικραίνουν στην Κουμουνδούρου, την καημένη…

Δίκη για το Μάτι, κατάθεση-καταπέλτης: Με τρία εναέρια μέσα η φωτιά δεν θα έφτανε ούτε στον Βουτζά


«Είμαι εδώ στο δικαστήριο να καταθέσω διότι χάθηκαν 104 άνθρωποι. Θα μπορούσε να είχε διαταχθεί εκκένωση. Θα μπορούσε να γίνει διάσωση με ντουντούκες, αυτό το απλό: να μπουν οι πυροσβέστες στον οικισμό και να μπορέσει ο κόσμος να φύγει» κατέθεσε  στη δίκη για το Μάτι ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Γιάννης Κώστας. 

Στη ΓΑΔΑ ο υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης - ''Το κράτος έχει συνέχεια''


Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα, ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Αυτός είναι ο γαμπρός και το ατού του Ταγίπ Ερντογάν: Το «πρόσωπο του τουρκικού εξοπλισμού και όχι μόνο»… Είναι και ο διάδοχός του;


Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον γαμπρό του, Selçuk Bayraktar (αριστερά). Φωτογραφία via Twitter, Selçuk Bayraktar, @Selcuk

Στον Σελκούκ Μπαϊραχτάρ (Selçuk Bayraktar), γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται το δημοσίευμα Journal de Dimancheχαρακτηρίζοντας τον «πρόσωπο του τουρκικού εξοπλισμού και όχι μόνο», ο οποίος συχνά συγκρίνεται στη χώρα του με τον Αμερικανό επιχειρηματία Έλον Μασκ (Elon Musk) και κατέληξε να αποκτήσει το στάτους του εθνικού ήρωα.

Τουρκία και F-16 Block 70/72: Το “μεγάλο παζάρι” ξεκινά… άραγε πήραμε τα μέτρα μας στην Ελλάδα;


Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Τουρκία, ήρθε η ώρα να αρχίσει η γνωστή διαδικασία της αέναης διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι, ότι αυτή η διαπραγμάτευση αφορά σε θέματα τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αν όχι όλα, σχετίζονται ευθέως με την ελληνική εθνική ασφάλεια. 

Η Δύση και η επικίνδυνη αυταπάτη της Τουρκίας που επιστρέφει


Κώστας Λάβδας

Ηεπανεκλογή Ερντογάν στο ούτως ή άλλως εμβληματικό για την Τουρκία έτος 2023 συνιστά σημείο τομής αφενός στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης και, αφετέρου, στην εξέλιξη της διεθνούς τοποθέτησης της Τουρκίας και του ρόλου της στο διεθνές σύστημα.

Φόβοι ότι ο Ερντογάν θα κυβερνήσει ακόμη πιο αυταρχικά στο μέλλον – Ο πληθωρισμός επιδεινώνεται

Μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν πανηγυρίζει ενώ χιλιάδες άνθρωποι τον επευφημούν ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες. «Η Δημοκρατία κέρδισε», ανακοινώνει. Κανένας από τα 85 εκατομμύρια Τούρκων δεν έχει χάσει, λέει αρχικά. Λίγο αργότερα κατηγορεί ξανά την αντιπολίτευση για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Νέα δράση φιλοκούρδων ακτιβιστών στη Σουηδία προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη Ροζάβα, σουηδική οργάνωση που υποστηρίζει κουρδικές ένοπλες ομάδες στη Συρία, δημοσίευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που στρέφεται κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δείχνει να προβάλλεται μια σημαία του PKK στο κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου.

Γαλλία: «Η ασφάλεια Ελλάδας και Κύπρου στο τραπέζι διαβουλεύσεων με την Τουρκία»

 

Η ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, η θαλάσσια κυριαρχία των εταίρων μας, της Ελλάδας και της Κύπρου, η προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων τόσο της Γαλλίας, όσο και της Ευρώπης με την Τουρκία

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Εφετείο στην Αλβανία για την έφεση Μπελέρη

Το Εφετείο θα αποφανθεί για την έφεση Μπελέρη κατά της απόφασης προφυλάκισής του, όπως μεταδίδουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Κύμα εγκληματικότητας Αλβανών στη Βρετανία – Δεκάδες Αλβανοί στις φυλακές

 

Φωτό: Shqiptarja

Μάιος 30, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Κίνδυνος έκρηξης στην «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων – Τι συμβαίνει στο Κόσοβο


Η αφορμή για τις νέες συγκρούσεις Σέρβων, Αλβανών και Νατοϊκών - Μια σύγκρουση δεκαετιών με βάθος αιώνων


Κείμενο
Παναγιώτης Κωνσταντίνου

Tο NATO ανακοίνωσε την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο Κόσοβο


To NATO ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο Κόσοβο, μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές στην περιοχή. Οι ταραχές αυτές έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό σχεδόν 30 στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης KFOR.

Ρωσία: Επιφυλασσόμαστε να λάβουμε σκληρότερα μέτρα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να λάβει τα πιο «αυστηρά μέτρα» ως απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη η Μόσχα την Τρίτη.

Οι επιθέσεις σε Κίεβο και Μόσχα και οι συμπτώσεις που δεν είναι… συμπτώσεις


Μικρές υλικές ζημιές υπέστη πολυκατοικία στη Μόσχα, μετά από την επίθεση με drones(AP Photo)

Γιάννης Χαραμίδης

Το σφυροκόπημα των Ρώσων με πυραύλους και ιρανικά drones στο Κίεβο, η 17η επίθεση σε διάστημα 29 ημερών, άφησε χθες πίσω της μία 33χρονη γυναίκα νεκρή και περισσότερους από 13 τραυματίες.

Επικό σκάλωμα Χρονοπούλου η οποία παραδέχεται ότι στο πρόγραμμά τους υπάρχουν αυξήσεις φόρων

 
Θα αυξήσουν φόρους, αλλά δεν είναι πρόχειροι να μας πουν ποιους και πόσο. Καταλάβαμε...

Γιώργος Φίλης, Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσέφερε στον Τουρκικό λαό ένα όραμα. Η αντιπολίτευση κρεμμύδια


Ο Πρόεδρος Ερντογάν προσέφερε στον Τουρκικό λαό ένα όραμα, καλώς η κακώς προσέφερε ένα όραμα σημειώνει ο Καθηγητής γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης.. Η αντιπολίτευση προσέφερε φθηνά κρεμμύδια από την Κουζίνα του Κυρίου Κιλιντσάρογλου πράγμα που δεν συνάδει με την κουλτούρα ενός Ανατολικού κράτους σημειώνει ο Κύριος Καθηγητής

Θανάσης Δρούγος, Η επόμενη μέρα στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ, η οικονομία και τα Ελληνοτουρκικά


Ελεύθερες αλλά όχι δίκαιες οι εκλογές στην Τουρκία μιας και κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίσει τον έλεγχο των μέσων μαζική ενημέρωσης αλλά και τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον Τούρκο Πρόεδρο σημειώνει ο Διεθνολόγος και Γεωπολιτικός Αναλυτής, Κύριος Θανάσης Δρούγος

Επιθέσεις με drone στη Μόσχα: Στην αντεπίθεση περνάει το Κρεμλίνο με σφυροκόπημα του Κιέβου


1. Επιθέσεις με drone στη Μόσχα: Στην αντεπίθεση περνάει το Κρεμλίνο με σφυροκόπημα του Κιέβου
2. «Καζάνι» έτοιμο να εκραγεί το Κόσοβο
3. Ανάφλεξη στο Κόσοβο: Τι σημαίνει για την περιοχή
4. Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με το «τέρας» της οικονομίας

Οι νεοραγιάδες στην Αθήνα χαίρονται για την εκλογή Ερντογάν - Έχουν παραγγείλει... φέσια (29-5-2023)


Σάββας Καλεντερίδης: Οι νεοραγιάδες στην Αθήνα χαίρονται για την εκλογή Ερντογάν - Έχουν παραγγείλει... φέσια

Γ. Βαληνάκης: Η μεγάλη νίκη του Ερντογάν τον κάνει ασυγκράτητο


1. Τα «παζάρια» Ερντογάν με Μπάιντεν με το συγχαρητήρια
2. Τι σημαίνει η επανεκλογή Ερντογάν για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και την Ελλάδα
3. Γ. Βαληνάκης: Η μεγάλη νίκη του Ερντογάν τον κάνει ασυγκράτητο

O Τάσος Χατζηβασιλείου στον Real FM 97.8


O Τάσος Χατζηβασιλείου στον Real FM 97.8

Ερντογάν: Την Παρασκευή ανακοινώνει το υπουργικό - Νέα βουτιά της Τουρκικής λύρας στο 2% |30/05/2023


1. Ερντογάν: Την Παρασκευή ανακοινώνει το υπουργικό - Νέα βουτιά της Τουρκικής λύρας στο 2%
2. Τεταμένη η κατάσταση στο Κόσοβο – Όλα τα νεότερα 

Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν προετοιμάζει τη «Τουρκία του επόμενου αιώνα»

1. Άγγελος Συρίγος: Ο Ερντογάν προετοιμάζει τη «Τουρκία του επόμενου αιώνα»
2. Ευάγγελος Αποστολάκης: Μην πέσουμε στην παγίδα να πιστέψουμε πως η άλλαξε η Τουρκιά
3. Τι σημαίνει η επανεκλογή Ερντογάν για τις σχέσεις της Τουρκιάς με τη Δύση και την Ελλάδα

Επανεκλογή Ερντογάν: Τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολιάζουν Καλεντερίδης- Ιατρίδης | OPEN TV


Επανεκλογή Ερντογάν: Τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολιάζουν Καλεντερίδης- Ιατρίδης

Παζάρι Ερντογάν-Μπάιντεν από το πρώτο τηλεφώνημα - Τέθηκε το θέμα των F-16 | Σήμερα | 30/05/2023


1. Παζάρι Ερντογάν-Μπάιντεν από το πρώτο τηλεφώνημα - Τέθηκε το θέμα των F-16
2. Ηγετική εμφάνιση Ιμάμογλου σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ίδιος για την άλωση της Κωνσταντινούπολης
3. Βίντεο κλιπ για το... τραγούδι του Ερντογάν
4. Καλίν: «Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που είναι στην προοπτική μας»
5. Κ. Γκίνης και Ι. Παπαφλωράτος για τα ελληνοτουρκικά μετά την επανεκλογή Ερντογάν 

Τουρκία: Πιέσεις στη λίρα μετά τη νίκη Ερντογάν


1. Τουρκία: Πιέσεις στη λίρα μετά τη νίκη Ερντογάν
2. Ισπανία: Πρόωρες εκλογές μετά την ήττα των σοσιαλιστών στις αυτοδιοικητικές
3. Έκρυθμη η κατάσταση στο Κόσοβο: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών - διαδηλωτών
4. Ουκρανία: Επλήγησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο από νέα ρωσική επίθεση