Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Τσίπρας κολλημένος στην καρέκλα


Άννα Παναγιωταρέα

Μια κι έδωσε ο Τσίπρας εξουσιοδότηση στην Τσαπανίδου ότι όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στις τηλεοράσεις να είναι δική της επιλογή -αν το είχε κάνει αυτό ο Ακης Σκέρτσος, η Τσαπανίδου, στα κεραμίδια, θα τον είχε καταγγείλει ότι επιβάλλει λογοκρισία στα στελέχη της Ν.Δ.- θα κάνω μερικές ευγενικές υποδείξεις, για να την βοηθήσω, όπως αντιλαμβάνεστε, έτσι που την πικραίνουν στην Κουμουνδούρου, την καημένη…

Είδε, άραγε, η Πόπη τη συζήτηση στο κανάλι Action 24; ’Η, μάλλον, να βελτιώσω την ερώτηση: Εκείνη επέλεξε τον Αρβανίτη να μετέχει στο πάνελ , με τον Ρωμανό της Ν.Δ., στο κανάλι Action 24; Γιατί, οφείλω να την ενημερώσω ότι μόλις οι τηλεθεατές βλέπουν τον Αρβανίτη, το πρώτο που θυμούνται είναι η προπαγανδιστική θητεία του στην ΕΡΤ-και ποιο ιδιωτικό κανάλι θα τον έπαιρνε… για να πατώσει.

Και το δεύτερο, ότι σε εκδήλωση, στη Λαμία, αποκάλεσε δύο φορές τον Αντώνη Σαμαρά «μαλάκα». Ποιος; Ο Αρβανίτης! Αλλά να ’ναι καλά οι λογής λογής αρβανίτηδες, που χάρη στις επικοινωνιακές αρετές τους και τις απαξιωτικές υβριστικές αναφορές τους, έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20 και κάτι. Η συνέχεια, χωρίς αμφιβολία, θα είναι… καλυτερότερη. Προς τα κάτω.

Πάμε από την αρχή. Ο Αρβανίτης κατηγόρησε για fake news τη Ν.Δ. Ποιος; Ο Αρβανίτης που πήρε εργολαβικά -μαζί με τον Κούλογλου- την υπόθεση «της Μαρίας του Εβρου», που την τσίμπησε σκορπιός θανατηφόρος, που η μάνα της την κρατούσε πεθαμένη στην αγκαλιά της, στο παγωμένο νερό, ώσπου να τη θάψουν. Αρβανίτης – Κούλογλου περιέφεραν το «δράμα» στα διεθνή αριστερά και λαϊκά ΜΜΕ, ώσπου «τσίμπησε λαβράκι» το γερμανικό «Spiegel» και ναααα κλάμα για το αδικοχαμένο προσφυγάκι.

Οταν αποδείχθηκε -από ερευνητικό ελβετικό site- ότι το θέμα ήταν fake, η διεύθυνση του «Spiegel» κατέβασε από παντού την «ιστορία» του δολοφόνου σκορπιού, της αδικοχαμένης Μαρίας. Προχθές, συμπλήρωσε τα μέτρα: Η διεύθυνση του «Spiegel» απέλυσε τον αρχισυντάκτη Steffen klussmann, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη δημοσιοποίηση της «τραγικής ιστορίας», με την οποία εξετέθη το περιοδικό στα εκατομμύρια των αναγνωστών του. Τους Αρβανίτη – Κούλογλου τους άφησε σε εμάς να τους απολύσουμε στις ευρωεκλογές, τον Ιούνιο του 2024…

Ο Αρβανίτης, στο Action 24, έδρασε σαν καθρέφτης της απελπισίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και ούρλιαζε, «τώρα μιλάω εγώ!» Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, να υποθέσω. Ο Τσίπρας, δύο μέρες πριν, δήλωνε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Την Κυριακή, το βράδυ, θα τον στείλει σπίτι του».

Οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, το ίδιο βράδυ που ηττώντο, υπέβαλαν και την παραίτησή τους. Αλλά ο Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κολλημένος στην καρέκλα με παντοκολλητή «ούχου». Αλλο ηθικό «πλεονέκτημα», να …ούμε.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου