Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ευρωμπάσκετ 1987: 33 χρόνια από τον άθλο(Βίντεο)

Πέρασαν 33 χρόνια από τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Χριστοδούλου, του Φασούλα και του Καμπούρη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Πολίτη, ανέβασαν την Ελλάδα στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ελλάδος, με μπροστάρη τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, πέτυχε την απόλυτη μπασκετική έκπληξη! 

Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν άφωνη την Ευρώπη, επικρατώντας 103 – 101 των πανίσχυρων Σοβιετικών του Τσατσένκο, του Βάλτερς και του Βολκόφ.

Το Παρίσι καταγγέλλει την «απαράδεκτη» ανάμιξη της Τουρκίας στη Λιβύη

«Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει» λέει ο Μακρόν.
Η Γαλλία, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά των περιφερειακών φιλοδοξιών της Τουρκίας, εξέφρασε την οργή της για μια «πολιτική όλο και περισσότερο επιθετική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων».
«Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί να το επιτρέψει», προσθέτει.

Χαφτάρ σε Ισραήλ: Έχουμε κοινό συμφέρον, ο Ερντογάν είναι τρομοκράτης

Στην κυβέρνηση Νετανιάχου στρέφει το βλέμμα του για υποστήριξη ο Χαλίφα Χαφτά. Aνώτερος λίβυος αξιωματούχος κοντά στο στρατάρχη ζήτησε από το Ισραήλ να υποστηρίξει τον πόλεμο ενάντια στη κυβέρνηση Σάρατζ (GNA), λέγοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.
«Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ εχθροί, και ελπίζουμε ότι θα μας υποστηρίξετε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλάχ Σαλαμ αλ Μπάντρι, αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Χαφτάρ (LNA), στην ισραηλινή εφημερίδα Makor Rishon. «Ήταν μόνο οι περιστάσεις που μας χώρισαν έως τώρα» σημείωσε.

Ρώσος πρέσβης: Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ των νησιών είναι αυτονόητα πράγματα

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, στάθηκε στην ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου, αποφυγής των προκλητικών ενεργειών και επίλυσης των όποιων προβλημάτων με ειρηνικά μέσα.
Την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου, αποφυγής των προκλητικών ενεργειών και επίλυσης των όποιων προβλημάτων με ειρηνικά μέσα υπογράμμισε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και ερωτηθείς για τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, σημείωσε ότι «μοναδικός φάρος για μας εδώ είναι το διεθνές δίκαιο».

Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΠΑ: Η Τουρκία διαπράττει εθνοκάθαρση στη Συρία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Aπό το infognomonpolitics


Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον δεν έχουμε αντιληφθεί στην Ελλάδα την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι ο πόλεμος έχει αρχίσει ήδη με άλλα μέσα.

Καθημερινά, δεκάδες Τούρκοι κάνουν την προπαγάνδα του τουρκικού κράτους σε λογαριασμούς που διατηρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και μιλώ με βεβαιότητα, γιατί παρακολουθώ τα μηνύματά τους, τα οποία είναι προφανές ότι

«Αποκαθηλώνουν» τους Σουλτάνους Αιγύπτιοι - Σαουδάραβες (Φωτο) – Προκαλεί Τούρκος αξιωματούχος

«Οι Τούρκοι κατέκτησαν την Αίγυπτο αφότου εξουσίασαν τη Μεσόγειο, πρόκειται για αποστολή ιστορικής / γεωπολιτικής σημασίας, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει στην εκστρατεία της Λιβύης εάν χρειαστεί»
Το ονόματα των Σουλτάνων αποκαθηλώνουν από λεωφόρους και πλατείες Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες, καθώς η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη ξυπνά μνήμες οθωμανικής εξουσίας, ενώ τα οθωμανικά μεγαλεία ανακαλούν, και αναπολούν, και οι ίδιοι  οι Τούρκοι, όπως φάνηκε από δήλωση αξιωματούχου του Ερντογάν.

Στην Κρήτη κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου (αλλά όπως πάντα..!) απαγορεύεται η αξιοποίησή του!

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Η Μόσχα “αδειάζει” την Τουρκία; “Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ…”

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, αποφυγής προκλητικών ενεργειών, καθώς και επίλυσης οποιωνδήποτε προβλημάτων με ειρηνικά μέσα, προτάσσει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ ερωτηθείς για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου. «Ο μοναδικός φάρος για μας εδώ είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ των νησιών, η απαγόρευση της απειλής ή χρήσης βίας είναι αυτονόητα πράγματα. Όποιος ενδιαφέρεται για το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, αρκεί να διαβάσει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας 1982, π.χ. άρθρο 121 για τα νησιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης και χαρακτηρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας τον ακρογωνιαίο λίθο του καθεστώτος των θαλασσών.

Αλβανία: Καταστροφές στο Νυμφαίο της αρχαιοελληνικής Απολλωνίας(Φωτο)

Επιτήδειοι, στην Αλβανία, με τάσεις βανδαλισμού, όπως αποδεικνύεται από τις καταστροφές, προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις στην ιστορία του τόπου, η οποία και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ενταγμένο στον κατάλογο της Ουνέσκο. Σε δηλώσεις για το περιστατικό προέβη η διευθύντρια του αρχαιολογικού πάρκου, ενώ το όλο θέμα κατήγγειλε στα αρμόδια εισαγγελικά όργανα.
Η ίδια αναφερόμενη σ’ αυτή την άθλια ενέργεια, είπε πως οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και αφορούν το σπάσιμο σε κίονες, σε σημείο να έχει καταστραφεί εξολοκλήρου το μνημείο.