Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

2 Μαΐου 1919 ο Ελληνικός Στρατός στη Σμύρνη – Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής

 

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς του 1919 ήταν διαφορετικό από τ’ άλλα στη Σμύρνη και τις ευρύτερες περιοχές. Εκεί ζούσαν γύρω στου 250.000 Έλληνες. Η είδηση που κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα εκείνο το απόγευμα θα άλλαζε τη ζωή τους. Μια για πάντα. Μόνο που τώρα ήταν μέρα χαράς. Οι γυναίκες έραβαν γαλανόλευκες σημαίες για να υποδεχτούν τα παιδιά της Ελλάδας, οι άντρες ανυπομονούσαν κι αυτοί. Η παραλία της Σμύρνης από νωρίς το πρωί είχε γεμίσει κόσμο. Την προηγούμενη μέρα είχε φθάσει εκεί το θρυλικό «Αβέρωφ» κι είχε δώσει μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει.

Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Του Ιωάννη Καζαζάκη
Καθηγητή μέσης εκπαίδευσης

Τον Μάρτιο του 1913, κατά τον Α΄Βαλκανικό πόλεμο, ο ελληνικός στρατός, μετά την νίκη του στο Μπιζάνι, απελευθέρωσε τα Ιωάννινα και στη συνέχεια προέλασε βόρεια. Η Χειμάρρα ήταν ήδη υπό ελληνικό έλεγχο από τις 5 Νοεμβρίου 1912, όταν ο Σπύρος Σπυρομήλιος από την Χειμάρρα αποβιβάστηκε δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση. Όταν τελείωσαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι οι ελληνικές ένοπολες δυνάμεις ήλεγχαν την περιοχή που μετέπειτα οναμάσθηκε Βόρεια Ήπειρος, φτάνοντας την γραμμή των Κεραύνιων Ορέων δυτικά, έως τη Λίμνη της Πρέσπας ανατολικά.

Η Τουρκία του Ερντογάν θα μπορούσε να ξεκινήσει πόλεμο στο Αιγαίο: Αυτό δείχνει η άκρατη συμπεριφορά της

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Τα λέμε και να ξαναλέμε αλλά ποιος ακούσει; Η άνευ προηγουμένου τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο θα έπρεπε να αφυπνίσει, εδώ και καιρό, τις ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Όλοι οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες είχαν αποφασίσει να μην ενοχλούν το «θηρίο», κατέρρευσαν.

Η Τουρκία επιτίθεται πλέον με μεγάλο μέρος της Πολεμικής της Αεροπορίας και αμφισβητεί πολλά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Μέχρι και η νεοφιλελεύθερη ελίτ των Αθηνών, τα χρειάστηκε την εβδομάδα που πέρασε.

Από τη ρωσική εισβολή και μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο ΝΑΤΟ είχε τεθεί η τουρκική παραβατικότητα. Στο όνομα της οικονομίας και των κερδών από τον τουρισμό και της πολιτικής των «ήρεμων νερών» που δεν τα αφήνουν να ησυχάσουν οι Τούρκοι, η Αθήνα και η Λευκωσία δεν απαιτούν την τιμωρία της Τουρκίας.

Υπουργός Ακάρ : ¨Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις (της Ελλάδας)¨…

Ο υπουργός Αμύνης Ακάρ περιέγραψε πως  παρά την στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου η Ελλάδα με γινάτι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο : Όταν δηλώνουμε εμείς “Να λύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο” αυτό  δεν είναι αδυναμία.  Διότι εμείς δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψουμε κάποιο τετελεσμένο γεγονός, ούτε θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα τα δικά μας αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί.

Η Ελλάδα κάθε φορά συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών ασκήσεων επιχειρεί κάποια τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας αλλά εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ”.

Τα εξοπλιστικά πλάνα της Ελλάδας ζορίζουν την Τουρκία

Του Μανώλη Κωστίδη

Στη στρατιωτική κινητικότητα της Ελλάδας στους αιθέρες του Αιγαίου και κυρίως στα νησιά του εστιάζουν την προσοχή τους τουρκικές πηγές. Ωστόσο, η πρόθεση της Αγκυρας, τουλάχιστον σε επίπεδο διαρροών, δεν φαίνεται να είναι η περαιτέρω κλιμάκωση.

Τα τουρκικά μαχητικά και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν σχεδόν πάνω από όλα τα νησιά που η Αγκυρα διεκδικεί την αποστρατιωτικοποίησή τους, η οποία επίσης αμφισβητεί την κυριαρχία αρκετών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων. Τις τελευταίες εβδομάδες στην Αγκυρα παρακολουθούν με προσοχή τα σχέδια της Ελλάδας για την προμήθεια συστημάτων αντιμετώπισης των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και το πρόγραμμα εγκατάστασής τους σε καίρια σημεία της χώρας. Αλλωστε, σχεδόν το ένα τρίτο των παραβιάσεων έχουν πραγματοποιηθεί από τα τουρκικά drones.

Το «κοκκίνισμα» του Αιγαίου από την Τουρκία, η «σωστή πλευρά της ιστορίας» και το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αεροπορία συμπεριφέρεται λες και θέλει να κάνει «κόκκινες» , περιοχές του Αιγαίου που από το 1996 έχει «γκριζάρει»…

Μαζί μ ΄  αυτό θέτει με τη χρήση στρατιωτικής βίας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Ακόμη και των «μεγάλων» κατοικημένων νησιών…

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν δηλώνει στην  αμερικανική Γερουσία ότι «θα πρέπει να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την πώληση αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία».

Πούτιν, Ερντογάν, Ανάν, ΜΟΕ και ημέτεροι...

Λάζαρος Μαύρος 

ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ τους πυραύλους για να πλήξουν το Κίεβο γνώριζαν, βεβαίως, οι Ρώσοι εισβολείς ότι εκείνες τις ώρες εκεί βρισκόταν, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ. Εν γνώσει τους διέπραξαν εκείνους τους συγκεκριμένους πυραυλικούς βομβαρδισμούς. Για να δείξουν, προφανώς, πού έχουν... γραμμένο πλέον και τον ΟΗΕ και τον ίδιο τον Γενικό του Γραμματέα.

- Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28η Απριλίου 2022, απόγευμα της 64ης ημέρας της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν ο Γ.Γρ. του 77χρονου (1945-2022) Οργανισμού Ηνωμένων

Μία περίεργη επιμονή για την αποστολή των κυπριακών S-300 στην Ουκρανία: Σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού στην Ελλάδα…

To αμερικανικό περιοδικό Forbes σε δημοσίευμα του Paul Iddon, με τίτλο It Would Be Historically Ironic If Greek S-300s End Up In Ukraine, τονίζει ότι η Ουκρανία καλεί ξανά τους δυτικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να της προμηθεύσουν περισσότερο στρατιωτικό υλικό ρωσικής κατασκευής.

Η Αθήνα διαθέτει σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού, με τον οποίο είναι εξοικειωμένη η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού BMP-1, 9K33 Osa και μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1.

Εάν τα τελευταία συστήματα καταλήξουν τελικά στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας, αυτό θα ήταν ιστορικά ειρωνικό, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή της Ελλάδας  καταρχήν.

Παραβιάσεις: Γιατί οι εκπαιδεύσεις, αγορές-συντήρηση και οι ετοιμότητες, δεν επαρκούν…

Το ζήτημα της ανάσχεσης της τουρκικής προκλητικότητας στο χώρο του Αιγαίου και όχι μόνο, έχει όντως πολλαπλές διαστάσεις. Δεν είναι κάτι απλό δεδομένου ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική προσαρμόζει, ανάλογα με την περίοδο και τις επικρατούσες συνθήκες, την πίεση που ασκεί προς την Ελλάδα για την επίτευξη των στόχων της. Παρόλα αυτά βασίζεται σε κάποιες σταθερές, οι οποίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και φυσικά δεν υιοθετούνται αντίστοιχα από την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Παρά το γεγονός ότι η εμπειρία που έχει συσσωρευθεί επί μισόν τουλάχιστον αιώνα επιτρέπει στην

Στο στόχαστρο Τούρκου απόστρατου αντιπτέραρχου η Ελλάδα: «Είναι η νούμερο ένα απειλή...» - (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο στόχαστρο τη χώρα μας έβαλε εκ νέου ο ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς.

Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk κατά τη διάρκεια εκπομπής για την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τίτλο: «Ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας για 18 πολεμικά πλοία στο Αιγαίο;».

«Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δείτε στην Ανατολική Μεσόγειο, που τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε δεν θέλουν να αποδεχτούν την υφαλοκρηπίδα μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Καρακούς. «Για να σταματήσουν, δε, τη χερσαία μας στρατιωτική επιχείρηση, έβαλαν τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη», υποστήριξε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Η ωμή πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά

Κώστας Λάβδας 

Το παρόν κείμενο έχει ως στόχο την διασαφήνιση ορισμένων δεδομένων και προοπτικών για τα ελληνοτουρκικά, δεδομένων και προοπτικών που φαίνεται να οδηγούνται σε σύγχυση μέσα στην παραζάλη του πολέμου στην Ουκρανία και των δυσάρεστων ενδείξεων περαιτέρω κλιμάκωσης.

Έχοντας ανέκαθεν επιμείνει στην ανάγκη διάκρισης μεταξύ μακροχρόνιας τάσης και παροδικών μεταπτώσεων στη στρατηγική της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα, διαβάζω με έκπληξη κείμενα που αναφέρονται σε μια ακόμη «μεταστροφή» της τουρκικής συμπεριφοράς. Ως εάν η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, απολύτως κατανοητή στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συμμαχίας τη συγκεκριμένη συγκυρία του ουκρανικού, θα σήμαινε κάτι για τη στρατηγική της γείτονος. Για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συστηματική δουλειά με σοβαρές ενδείξεις για απτά αποτελέσματα.

Ελληνοτουρκικά: Να μιλήσουμε με το μέλλον για να μας ακούσει

Νικόλαος Δ. Κανέλλος, Αρθρογράφος
Πρέσβης επί τιμή - Πρώην Πρεσβευτής της Ελλάδας
σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν - Αντιπρόεδρος ΕΙΠΔ
Η Τουρκία προκαλεί, οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στην «ενότητα» του ΝΑΤΟ και της «Δύσης» και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσει «μαξιμαλιστικά» τους εθνικούς της στόχους.

Σε αντίθεση με τις ανησυχίες αλλά και τους εφησυχασμούς για το τι θα συμβεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα αποπειραθώ να δώσω σήμερα μια σύντομη διπλωματική πρόβλεψη για τι διαφαίνεται να συμβεί στους επόμενους μήνες.

Παραλήρημα Σοϊλού: Το Μαράθι είναι… υπό ελληνική κατοχή

Ο Τούρκος αναλυτής υποστήριξε πως ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μειοδότησε και ανέφερε ότι το Μαράθι είναι… υπό ελληνική κατοχή από το 2016!

Για μειοδοσία με αφορμή τα εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης νερού στο Μαράθι από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο τούρκος απόστρατος αξιωματικός.

Μετά τον Ερντογάν Καρακούς, απόστρατο αξιωματικό και νυν αναλυτή, ένας ακόμα πρώην αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα σε βάρος της χώρας μας.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΠΛΑ;

Του Παντελή Σαββίδη

Είναι τρομακτική, σε βάρος μας, η σύγκριση σε διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά την προάσπιση της κυριαρχίας της χώρας και, συνεπώς, της ύπαρξής της ως κράτους.
Ο Δανός υπουργός εξωτερικών κάλεσε για σήμερα, τον ρώσο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για παραβίαση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δανού επισήμου, του εναέριου χώρου της χώρας του απο ρωσικό αναγνωριστικό, για μερικά δευτερόλεπτα, όπως ο ίδιος έγραψε σε τουίτερ του.
Δηλαδή ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο, προφανώς χωρίς οπλισμό, παραβιάζει τον δανικό εναέριο χώρο για μερικά δευτερόλεπτα και γίνεται χαμός.

Ρωσικό πετρέλαιο: Αποφασίζει για εμπάργκο η ΕΕ αλλά εξαιρεί την Ουγγαρία και την Σλοβακία

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να εξαιρέσει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από ένα εμπάργκο αγοράς ρωσικού πετρελαίου, το οποίο η Κομισιόν προετοιμάζει.

Η ΕΕ είναι επιφυλακτική για το πόσο εξαρτημένες είναι αυτές οι δύο χώρες από το ρωσικό αργό πετρέλαιο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

Η Κομισιόν αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο Τρίτη τις εργασίες της για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση αγοράς ρωσικού πετρελαίου, οι εξαγωγές του οποίου αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων της Μόσχας.

Φυσικό αέριο: Ξεκινά η μάχη των Βρυξελλών για τα ρούβλια του Πούτιν

Η Ευρώπη δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο άμεσα και επομένως δεν μπορεί να τηρήσει την απόλυτη στάση της Πολωνίας και Βουλγαρίας 

Χαμηλός είναι ο πήχης των προσδοκιών από το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρώπης που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα. Αντικείμενό του είναι η αναζήτηση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης ως προς τις πληρωμές προς την Gazprom για την αγορά φυσικού αερίου και της αποσαφήνισης του μοντέλου των πληρωμών που δεν θα παραβιάζει το πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το αισιόδοξο σενάριο είναι να επιλεγεί, τελικά, μια κοινή φραστική απάντηση στο δίλημμα πληρωμές σε ευρώ ή σε ρούβλια, που θα δείχνει ότι η Ευρώπη είναι μια ενιαία δύναμη.

«Προσβεβλημένος» ο Ζελένσκι από την Τουρκία- τι δήλωσε

Άγκυρα.

Η Τουρκία δέχθηκε αιφνιδιαστική κριτική από τον ηγέτη της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την «Haberler», ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι προσβεβλημένος από την Τουρκία επειδή δέχεται Ρώσους τουρίστες.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, αυτό είναι ένα διπλό μέτρο. Δεν είναι καθόλου αληθινός. Είστε υπέρ της αλήθειας ή όχι; Πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Ως Πρόεδρος, πρέπει να πω ότι αν θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις, αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό».

Οι Άραβες τρολάρουν τον επαίτη Ερντογάν: ”Ήρθε στη Σ. Αραβία για να ζητήσει χρήματα” – Τον διέσυραν

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι πολίτες του αραβικού κόσμου τρολάρουν τον επαίτη Ερντογάν, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί μία απίστευτη φωτογραφία!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλη η αλήθεια για το «φάντασμα του Κιέβου»

 

Το δημοσίευμα του BBC που ρίχνει φως σε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ανάλυση: Οι δηλώσεις Ζελένσκι στην ΕΡΤ κλειδώνουν νέα γραμμή

 

Δηλώσεις που καταδεικνύουν απομάκρυνση από τις διαπρατγματεύσεις και αλλαγή γραμμής, πραγματοποίησε ο πρόεδος της Ουκρανίας, Βόλοντμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη για λογαριασμό της ΕΡΤ και της Καθημερινής.

Η “ενέδρα” εναντίον του Στρατηγού Γερασίμωφ και η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στόχο τον ίδιο τον Αρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Βαλερύ Γερασίμωφ είχε επίθεση των Ουκρανών η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στην περιοχή της πόλεως Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 120 χλμ. νοτιοανατολικώς Χαρκόβου. Την είδηση ανακοίνωσαν τόσο ο διευθυντής προεδρίας Ολέκσυ Αρέστοβιτς όσο και ο Αντόν Γερασένκτο, σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας ενώ αναπαρήχθη ευρέως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ουκρανία: Η Ρωσία θα επιχειρήσει να κάνει ένα νέο μέτωπο

 

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ουκρανία: Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, οι Ρώσοι επιτείνουν τις προσπάθειες να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο κατά του Κιέβου.

Ρωσικά αεροπλάνα στο Ιράν: Τι συμβαίνει;

 

Την τελευταία εβδομάδα η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν έχει αυξηθεί πολύ και οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημάνει συναγερμό.

Περιοδεία του Ινδού πρωθυπουργού σε τρεις χώρες της ΕΕ

 

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και υπουργοί τους συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν σχετικά με το εμπόριο, το επιχειρείν και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ: Οργή στο Ισραήλ για το «εβραϊκό αίμα» του Χίτλερ

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας για εξηγήσεις
AP

Σφοδρές αποδοκιμασίες προκάλεσαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ τα σχόλια του υπουργού των Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα.

Ο Σάββας Καλεντερίδης για το κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο

 

Ο Σάββας Καλεντερίδης για το κρεσέντο προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή Radio Synthesis στο Freies Radio Stuttgart. 01/05/2022

 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή Radio Synthesis στο Freies Radio Stuttgart. 01/05/2022

Γ. Φίλης: Ο καβγάς με τους Τούρκους θα είναι αναπόφευκτος, δεν ξέρουμε την ένταση του

 

Η Τουρκία δεν πρόκειται να ... μαζευτεί και πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τα σύνορα, τη Συνθήκη της Λωζάννης εις βάρος της Ελλάδας. Ο καβγάς θα είναι αναπόφευκτος, απλά δεν ξέρουμε την έκταση του...  Αυτό αναφέρει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο newshub.gr

Η ΚΛΙΜΆΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗΡΥΧΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΆ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ.

 

"ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" Καλεσμένος του κου Καλαρρυτη για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικοτητας στο Αιγαίο. Τι σημαίνει η "ενεργοποίηση" της ελληνικής Αεράμυνας και τι κινδύνους ενέχει.

Έτσι θα στείλουμε την τουρκική ναυαρχίδα στον βυθό του Αιγαίου | ZOOM

 

Στην προηγούμενη εκπομπή ΖΟΟΜ! O Σάββας Καλεντερίδης σχολίασε την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με την οποία οι ΗΠΑ πήραν ίσες αποστάσεις για αυτό το καυτό ζήτημα. 

Μάζης Ι.: Το μαχαίρι όταν βγαίνει από τη θήκη πρέπει να .... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT για τις τουρκικές προκλήσεις και την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ (29-04-2022 / alerttv.com.gr). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης και συμμετέχει ο επίσης δημοσιογράφος Άρης Σπίνος.

Λάμπρος Τζούμης, Αυξάνονται συνεχώς οι Τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας.

 

Με αφορμή τις νέες Τουρκικές προκλήσεις αλλά και τον τεράστιο αριθμό υπερπτήσεων και παραβιάσεων των Τουρκικών μαχητικών, ο στρατηγός ε.α Λάμπρος Τζούμης μιλάει για την παθητική και φοβική στάση της Ελληνικής πολιτείας που έχει οδηγήσει στις όλο και περισσότερες Τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας

Γιατί δεν μας δίνουν όπλα οι ΗΠΑ αφού προσφέρουν απλόχερα στην Ουκρανία

 

Γιατί δεν μας δίνουν όπλα οι ΗΠΑ αφού προσφέρουν απλόχερα στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 68η ημέρα εισβολής

 

Ρωσικά πλήγματα σε Ντονέτσκ και Χάρκοβο

Ο στρατός της Ουκρανίας απώθησε επιθέσεις ρωσικών μονάδων γύρω από την πόλη Ζαπορίζια. Ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Ντονέτσκ και Χάρκοβο.