Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Κωνσταντίνος Δαβάκης- Από τις θρυλικές μορφές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, από τις θρυλικές μορφές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941).
Ο Κωνσταντίνος Δαβάκης γεννήθηκε το 1897 στα Κεχριάνικα Λακωνίας και ήταν γιος του δασκάλου Δαβάκη. Σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1916. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του συμπλήρωσε τη στρατιωτική του κατάρτιση στη γαλλική Σχολή Αρμάτων και την Ανώτερη Σχολή Πολέμου των Παρισίων.
Πήρε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και πολέμησε στις μάχες του Σκρα (17 Μαΐου 1918) και της Δοϊράνης (5 Σεπτεμβρίου 1918), όπου η υγεία του υπέστη βαρύτατη βλάβη από ασφυξιογόνα οβίδα. Προβιβάσθηκε σε λοχαγό επ’ ανδραγαθία το 1918. Με αίτησή του ζήτησε και πήρε μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία και τιμήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας για τη γενναιότητα που επέδειξε στη μάχη των υψωμάτων του Αλμπανός.

Οριστικό: Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες - ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων και σύμφωνα με αυτήν εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Ως εκ τούτου, η θητεία αυξάνεται στους 12 μήνες για τους υπόχρεους πλήρους θητείας, κάτι που θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Τζιάρρας: Όχι ψηλά στην ατζέντα Μπάιντεν το Κυπριακό

Το Κυπριακό δεν αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας αμερικανικής Κυβέρνησης, εκτιμά ο διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρρας, προσθέτοντας πως δεν αναμένεται ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα παίξει καταλυτικό ρόλο προς την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να εκτιμήσει τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν για τις ΗΠΑ, τον κόσμο γενικότερα καθώς και για την Κύπρο, ο κ. Τζιάρρας αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε πως ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος "ενδέχεται να ενθαρρύνει ή ακόμα και να σπρώξει προς περισσότερο διάλογο, αλλά όχι να καθορίσει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και τις πρόσφατες συζητήσεις για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού".

Ένα βήμα πριν κλείσει η συμφωνία για τα Rafale - Έρχεται Αθήνα για τις υπογραφές η Φλοράνς Παρλί

Έρχεται η απόλυτη επικράτηση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

Στην Αθήνα αναμένεται την προσεχή Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης των μαχητικών Rafale.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η "Καθημερινή", το απόγευμα της Πέμπτης είχε τηλεφωνική επικοινωνια με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η πρόταση για τις γαλλικές φρεγάτες, που φέρεται να μεταφέρει η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην

Πέθανε ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου Ντουντάρ Οσμάνογλου σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου, Ντουντάρ Αλί Οσμάν Οσμάνογλου (Dündar Ali Osman Osmanoğlu) τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 90 ετών. Ήταν ο 45ος επικεφαλής του Οίκου του Οσμάν, δηλαδή των Οσμανλήδων ή Οθωμανών.


Εάν δεν είχαν καταργηθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία (1922) και το Χαλιφάτο (1924) από τον Κεμάλ Ατατούρκ θα ήταν πατισάχ (σουλτάνος) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και χαλίφης του μουσουλμανικού κόσμου. Η σειρά διαδοχής είναι γνήσια και ξεκινά από το 1299.