Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Τι διάλογο να κάνουμε με την Τουρκία κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης;


Του Νικόλαου Μενελάου

Η Τουρκία είναι μια χώρα που:
  • Διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις σε 3 χώρες(Συρία Ιράκ Λιβύη) 
  • Παραβιάζει την θαλάσσια κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου
  • Δεν αναγνωρίζει διεθνής συνθήκες(συνθήκη Λοζάνης)
  • Δεν αναγνωρίζει μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Κύπρος)

Ο Fitch υποβάθμισε την οικονομία της Τουρκίας - Αμετανόητος ο Ερντογάν, αγοράζει S-400

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε προς τα κάτω το outlook της τουρκικής οικονομίας - Νέες παραγγελίες S-400 από τον Ερντογάν
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε σε "αρνητικό" από "σταθερό" το outlook της τουρκικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας πάντως την πιστοληπτική ικανότητά της στη βαθμίδα ΒΒ.

Φοβούνται τις ΕΔ οι Τούρκοι: ''Πάρτε τους στρατιώτες σας από τα νησιά!''- Στοχοποιούν το Καστελόριζο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και του εναέριου χώρου της Ελλάδας. Στοχοποίησε ακόμη για άλλη μια φορά το Καστελόριζο όσον αφορά το ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.

Στην ομιλία του στην τελετή στο ναυπηγείο Τούζλα σχετικά με την παράδοση σύγχρονων συστημάτων για πλοία του τουρκικού Ναυτικού ο Ακάρ δήλωσε πως:

Δε φεύγει το Oruc Reis - Νέα NAVTEX από την Άγκυρα

Όπως φαίνεται η Τουρκία, δεν σκοπεύει να αποσύρει άμεσα τόσο το ερευνητικό σκάφος όσο και τα πολεμικά πλοία σε παράνομα δεσμευμένη περιοχή στην ελληνική ΑΟΖ. Ανανέωσαν πριν από λίγο την παράνομη NAVTEX για το Oruc Reis το οποίο θα παραμείνει στην ελληνική υφαλοκρηπιδα μέχρι την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

Η NAVTEX:

ΕΟΔΥ: 284 νέα κρούσματα, νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα – Δύο νέοι θάνατοι - Η ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας

Στα  284 είναι τα κρούσματα σήμερα 23/8 στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν καταγραφεί δυο νέοι θάνατοι από κορονοϊό.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα αναφέρει τα εξής:
Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Ολοκληρωμένο σύστημα φύλαξης κρίσιμων υποδομών “Made in Greece”, δυστυχήματα-ολιγωρία

Η πρόσφατη καταστροφική και πολύνεκρη έκρηξη των 2750 τόνων νιτρικής αμμωνίας στις αποθήκες του λιμανιού της Βηρυτού η οποία προκλήθηκε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από φωτιά που ξέσπασε πλησίον του χώρου επανέφερε στην επικαιρότητα το τεράστιο ζήτημα της ασφάλειας και προστασίας των υποδομών υψηλής επικινδυνότητας και σημασίας.
Μερικές εβδομάδες νωρίτερα ακόμη ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα αυτή την φορά στην Αθήνα. Ένας 20χρονος που προσπαθούσε να κάνει γκράφιτι σε τρένα του ΗΣΑΠ που ήταν σταθμευμένα στο σταθμό Αττικής σκοτώθηκε όταν επιχείρησε να περάσει τις γραμμές του ηλεκτρικού.

Και οι Αυστραλοί παίρνουν χαμπάρι τους Τούρκους… άρθρο-κόλαφος στο “The Australian”

Ένα συγκλονιστικό άρθρο γνώμης δημοσίευσε ο ιστοχώρος The Australian και αφορά τις σχέσεις της Αυστραλίας με την Τουρκία. Φέρει την υπογραφή του Λου Σλέιτερι και φθάνει στο σημείο να ζητήσει επανεξέταση της συμμετοχής της Αυστραλίας στους εορτασμούς για την επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης, προτείνοντας τη διοργάνωση μιας σεμνής τελετής στη Λήμνο. Καταγράφει δε προσωπική εμπειρία, νεαρού Τούρκου απέναντι από το Καστελλόριζο, ο οποίος παράστησε ότι είχε στα χέρια πολυβόλο και άνοιγε πυρ κατά των κατοίκων του νησιού! Ο νεαρός έχει ζωντανές τις μνήμες από τις σφαγές των Ελλήνων στη Μικρασιατική καταστροφή, αναφέρει ο αρθρογράφος, ενώ αναφέρεται με νούμερα και στο πλούσιο ιστορικό της Τουρκίας στις γενοκτονίες… Αρμένιοι, Ασσύριοι, Πόντιοι κ.λπ.