Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τιμήθηκε η μνήμη του Αυξεντίου και έγινε αναπαράσταση της θυσίας του

Τελέστηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαχαιρά το ετήσιο μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γρηγόρη Αυξεντίου και ακολούθησε η αναπαράσταση της μάχης του Μαχαιρά κατά την οποία ο Σταυραετός αρνούμενος να παραδοθεί στους κατακτητές έγινε μαχόμενος παρανάλωμα πυρός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης που εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο τόνισε ότι ο Αυξεντίου δεν συμβιβάστηκε με τίποτε μέτριο, με καμμιά μέση λύση και τόνισε πως έστω και αν δεν έχουμε το θάρρος να ακολουθήσουμε τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τους άλλους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες και αχάριστοι και να στρεβλώνουμε την ιστορία για να βολεύουμε τη συνείδηση μας.

ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ… ΕΦΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Άρχισαν τα όργανα! Ενώ ο Ερντογάν αναγγέλλει «καυτό» καλοκαίρι, ταραχή προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Αρμενίας, Aghvan Hovsepyan, ότι η Αρμενία εκτός από την διεκδίκηση της αναγνώρισης από την Τουρκία της γενοκτονίας είναι και η διεκδίκηση 7 τουρκικών επαρχιών που αρπάγησαν με παράνομο τρόπο από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο γενικός εισαγγελέας της Αρμενίας μιλώντας στο φόρουμ της Ένωσης Αρμενίων Δικηγορών στο Ερεβάν, τόνισε πως επί τη ευκαιρία της επετείου της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας οι Αρμένιοι ετοιμάζουν μεγαλειώδεις εκδηλώσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει αρμενική διασπορά.

Εκβιάζουν οι Τουρκοκύπριοι: Συνδιαχείριση ή πάγωμα των γεωτρήσεων - ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει και να εμποδίσει τις γεωτρήσεις σε όλη την κυπριακή ΑΟΖ, απειλούν οι Τουρκοκύπριοι.
Ο Οζντίλ Ναμί, υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας του ψευδοκράτους έθεσε το, ουσιαστικά εκβιαστικό, δίλημμα, σε συνέντευξή του: ή συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, ή πάγωμα των γεωτρήσεων μέχρι τη λύση του Κυπριακού.
Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστήριξε μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ο Ναμί υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, με το πολεμικό ναυτικό της.

Έρχεται χιονιάς: Στα λευκά αύριο σχεδόν ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη! - Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος
Πολύ ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται αύριο Δευτέρα σε μεγάλο μέρος της χώρας και ειδικά στην Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει πως οι περισσότερες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά, ενώ ισχυρή είναι η πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Απειλεί ο Τούρκος πρωθυπουργός: Μπορούμε να εξαφανίσουμε κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο - Ενώ και οι Τουρκοκύπριοι απειλούν να εμποδίσουν τις γεωτρήσεις σε όλη την Κυπριακή ΑΟΖ(Βίντεο)

«Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς» σε Αιγαίο και Μεσόγειο προειδοποίησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σε νέες ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους "κίνδυνο" στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στη διάρκεια των εγκανίων υποβρυχίου τρίτης γενιάς στον Μαρμαρά.

Σκοπιανό και Εξωτερική Πολιτική - Οι δημοσιογράφοι της ηττοπάθειας

Σκοπιανό και Εξωτερική Πολιτική
Του Ν. Λυγερού

Το Σκοπιανό αποδεικνύει πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής της εξουσίας. Κάθε δήλωση, κάθε δικαιολογία δείχνει την ανικανότητα ν' ακολουθήσει μία εθνική και στρατηγική πολιτική. Ακόμα και η έννοια της διαπραγμάτευσης έχει γίνει τόσο διπλωματική που έχει χάσει κάθε στρατηγική αξία. Όταν ένας Υπουργός δε μπορεί να καθορίσει μια εξωτερική πολιτική, ενώ έχει κυρίαρχη στρατηγική κι αναγκάζεται να πει τεχνητά ότι δέχεται πιέσεις για να κάνει αποδεκτό το απαράδεκτο, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το όλο θέμα που χρησιμοποίησε αρχικά μόνο και μόνο για να κάνει μια κίνηση αντιπερισπασμού σε σχέση μ’ ένα νομοσχέδιο.

Η αξία των Διαπόντιων Νησιών - Η αναξιοπιστία της εξουσίας

Η αξία των Διαπόντιων Νησιών
Του Ν. Λυγερού


Το γεγονός ότι δεν έγιναν καλά οι μετρήσεις οριοθέτησης μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας το 2009, δεν αποτελεί δικαιολογία για να μειωθεί η αξία των Διαπόντιων Νησιών που έχουν αξιοποιηθεί στρατηγικά στη συμφωνία υφαλοκρηπίδας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας το 1977. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε το κόστος μιας μελλοντικής συμφωνίας οριοθέτησης που θα θεωρούσε ότι τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν επιρροή. Πρώτον η Ελλάδα θα έχανε άμεσα ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεύτερον θα έχανε ένα μέρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της λόγω των επιπτώσεων πάνω στην ΑΟΖ. Τρίτον η επέκταση αυτής της συμφωνίας θα ήταν αρνητική για το θέμα του Καστελλόριζου και θα επηρέαζε αρνητικά ακόμα και το πλαίσιο της συμφωνίας για το τριπλό σημείο επαφής μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.