Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Μινωική Κρήτη... αναπαράσταση της Κνωσού

Δείτε το παλάτι της Κνωσού μέσα από 3 εκπληκτικά βίντεο

Μητροπολίτης Ανδρέας: Τρομοκρατία στην Χιμάρα από την Αλβανική αστυνομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης
κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τίς ακόλουθες δηλώσεις:

«Μέσα στόν θόρυβο καί στόν κουρνιαχτό, πού έχει προκαλέσει καί στήν Ελλάδα η πανδημία τού κορωνοϊού, τό εθνικό ζήτημα τής Βορείου Ηπείρου δείχνει νά μήν είναι στά άμεσα ενδιαφέροντα τής Κυβερνήσεως καί, γενικά, τού πολιτικού μας κόσμου.
Τό πράγμα, εν μέρει, είναι φυσικό, αφού ο κορωνοϊός συνεχίζει τήν επίθεσή του, μέ αρκετά, μάλιστα,

Κάλαντα του Λαζάρου

Τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου, τὸ ἔχει περιβάλει ὁ λαός μας μὲ ὄμορφα ἔθιμα.
Ἐξ αὐτῶν τὰ κάλαντα τραγουδοῦν μόνο κορίτσια, οἱ λεγόμενες «Λαζαρίνες». 
Ἀπὸ τὴν προηγούμενη ἡμέρα ἔχουν συλλέξει ἄνθη καὶ μὲ αὐτὰ ἔχουν στολίσει καλαθάκια μὲ τὰ ὁποῖα γυρνοῦν ἀπὸ σπίτι σὲ σπίτι καὶ τραγουδοῦν:

Κύπρος:Έφθασε η δεύτερη παρτίδα με αναλώσιμα και εξοπλισμό από την Κίνα

Έφτασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν απο τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα από την Κίνα, μέσω Αθηνών, το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της AEGEAN AIRLINES με ιατρικά αναλώσιμα με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών προμηθειών.

Πρόκειται για περίπου 9 τόνους ατομικού ιατρικού προστατευτικού εξοπλισμού, δωρεές από την Βουλή των Αντιπροσώπων, από την Πρεσβεία της Κίνας αλλά και αναλώσιμα τα οποία αγόρασε το Υπουργείο Υγείας.

Ο ιατρικός προστατευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει χειρουργικές μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικά γυαλιά, στειλεούς για τις δειγματοληψίες και υψηλής προστασίας στολές.

Επιχείρηση ''σοκ & δέος'' από LNA: Mαχητικά ''εξαφάνισαν'' τουρκική βάση - ''Καίγονται'' στον αέρα τα Bayraktar

Ένα τουρκικό Bayraktar TB2 καταρρίφθηκε από την αεράμυνα των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ στην περιοχή Tarhuna, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταρριφθέντων τουρκικών drone σε 19.
Tαυτόχρονα είχαμε βομβαρδισμό από μαχητικά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κατά τουρκικής βάσης.
Την ίδια περίοδο η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στον πόλεμο στη Λιβύη. 

Λαθρομετανάστες με κορωνοϊό προωθεί η Αγκυρα στην Ελλάδα

Συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας διαπιστώνουν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Γράφει ο Βασίλης Νεδος για τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Έλληνα που ζει στη Στοκχόλμη

Ο Άλεξ είναι Έλληνας και ζεί στη Σουηδία, μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, επέζησε, και καταγράφει την αντιμετώπιση του από το σουηδικό σύστημα υγείας...

Να ειμαι λοιπόν πάλι έξω. Οχι απο το νοσοκομειο. Απο το σπίτι μου. Δεν ειμαι καν ενα καταγεγραμμενο επισημα περιστατικό για το Σουηδικο κράτος. Είμαι ενας απο τους ανώνυμους πασχοντες που είτε επιβιωνουν είτε πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπιτι τους. Δύο εβδομάδες μάχη με τον κορωνοιό.

ΑΙΡΕΤΙΚΑ: Ας μιλήσουμε για “πρώτη γραμμή” στον κορονοϊό… ΣΧΟΛΙΟ

Με την υγειονομική κρίση αναδείχθηκε η σημασία της προσφοράς του υγειονομικού προσωπικού και έσπευσαν άπαντες άρχοντες και λαός να εξάρουν το έργο τους και να τους ευχαριστήσουν εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους. Ως έμπρακτη ευχαριστία-ανταπόδοση τους χορηγήθηκε και χρηματικό ποσό με αιτιολόγηση «δώρο Πάσχα». Τα παραπάνω ισχύουν και για το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Γράφει ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
Σε κάθε ευκαιρία τονίζεται επίσης και από την πολιτική ηγεσία και από τους επιχειρηματίες ότι οι