Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Όταν δεν ξέρεις για τη γενοκτονία

Του Ν. Λυγερού
Όταν δεν ξέρεις τίποτα για την έννοια της γενοκτονίας, δεν είναι ανάγκη να παίζεις παράσταση του γνώστη. Όταν λες ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία όχι μόνο είσαι αντισυνταγματικός, αφού η Ελλάδα την έχει αναγνωρίσει επίσημα από το 1994 αλλά επίσης αποδεικνύεις ότι είτε δεν είσαι ενημερωμένος για όλες τις αναγνωρίσεις που έγιναν από ξένες χώρες είτε εσκεμμένα είσαι της άρνησης της γενοκτονίας και τότε λόγω του Νόμου για την ποινικοποίηση, μπορείς να κατηγορηθείς και να καταδικαστείς. Όταν ο Lemkin επινόησε τον όρο γενοκτονία, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με τη Χάρτα του 1948, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα επεξήγησης τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων. Δηλαδή η έννοια της γενοκτονίας με την πιο επιστημονική της προσέγγιση βασίστηκε στο παράδειγμα της γενοκτονίας των Ποντίων.

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ (αφιερωμένο στον υπουργό… Παιδείας της Ελλάδας κ Φίλη)Βίντεο

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Μόνο αισθήματα οργής για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της ποντιακής γενοκτονίας προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, ότι δεν… υπήρξε ποντιακή γενοκτονία.
Το τραγούδι της γενοκτονίας από μια πασίγνωστη Τουρκάλα ερμηνεύτρια, την Şevval Sam, το τραγούδι του ποτισμένου με αίμα ελληνικού ποντιακού λαού, «Την πατριδαμ έχασα άκλαψα και πόνεσα»!

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η υπερδομή της Ανθρωπότητας".(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η υπερδομή της Ανθρωπότητας". 
Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων (Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη). 
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:00

Γνωστός Γάλλος μετεωρολόγος απολύθηκε άμεσα γιατί… είπε την αλήθεια

Ο Philippe Verdier, ένας δημοφιλής Γάλλος μετεωρολόγος, απολυθείτε από κορυφαίο τηλεοπτικό γαλλικό κανάλι αφού δημοσίευσε ένα βιβλίο το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση μια ευρέως συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής .

Στο βιβλίο του, με τίτλο «Κλιματική Έρευνα", ο συγγραφέας έχει ρίξει φως σχετικά με τη «βιομηχανία της κλιματικής αλλαγής», η οποία εδώ και καιρό πιέζει βάζοντας μπροστά με την κινδυνολογία παγκόσμια αφήγηση του πλανήτη.

Φόβος για «πόλεμο» Σέρβων και Κροατών οπαδών επί ελληνικού εδάφους

Κροάτες φανατικοί της Ντιναμό έφτασαν στην Αθήνα για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του Ζάγκρεμπ με τον Ολυμπιακό, αν και δεν έχουν δικαίωμα εισόδου - Στα διόδια Μοσχοχωρίου συνελήφθησαν 41 Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα με δοκάρια και μπετόβεργες, που κατέβαιναν στην ελληνική πρωτεύουσα
Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική αστυνομία εν όψει του αγώνα που δίνει αύριο ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League.

Σύσσωμος ο Ποντιακός ελληνισμός κατά Φίλη για «εσχάτη προδοσία»

Τσίπρας: Υπάρχει απόφαση της Βουλής που την έχουμε ψηφίσει - Αποστάσεις και από τον Πρόεδρο της Βουλής -  Τον «αδειάζει» ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης - Την αποπομπή του ζητούν 45 βουλευτές της ΝΔ - Αντιδράσεις από Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Άδωνι, ΠΑΣΟΚ - Σάλος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Σάλος έχει ξεσπάσει με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία με την επιστημoνική έννοια του όρου.