Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο Θ. Κολοκοτρώνης διηγείται τον παρακάτω διάλογο με το στρατηγό Χάμιλτον:
Μίαν φοράν, όταν επήραμεν το Ναύπλιον, ήλθε ο Άμιλτων να με ιδή. Μου είπε ότι: “Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσιτεύση”. Εγώ του αποκρίθηκα ότι: “Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτων, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τον Τούρκο.
Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπότακτα”. Με είπε: “Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;”. “Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά”. Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ “ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ”

Ο Ορφέας και ο Όμηρος έζησαν 16.500 χρόνια πριν από σήμερα!

ΝΕΩΤΕΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΑΣΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Αφιέρωμα: Χρονοτοπία - Γράφει o Γιώργος Λεκάκης / www.lekakis.com

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ήλθε στα χέρια μου, με τίτλο «Περίπλους στο παρελθόν», του εκπαιδευτικού Θεόδωρου Ποσταντσίδη, Στο βιβλίο αυτό, ο μελετητής κάνει μια ανατροπή στα έως τώρα συμβατικά λεγόμενα και μετρημένα, φοβισμένα, μασημένα λόγια του επίσημου επιστημονικού κατεστημένου. Από την εν λόγω εργασία του, λοιπόν, σας παρουσιάζω μια περίληψη:
«Η χρονολόγηση ενός γεγονότος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ούτε από συμπτωματικά στοιχεία, ούτε βέβαια από κυκλικά επιχειρήματα, όπως γίνεται στην περίπτωση του Τρωικού Πολέμου, όπου οι επιστήμονες έδωσαν πρώτα μια ημερομηνία και κατόπιν έτρεξαν να προσαρμόσουν τα πάντα γύρω από αυτήν.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Στρατηγικές επιλογές επαγγέλματος στην περίοδο της κρίσης"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Στρατηγικές επιλογές επαγγέλματος στην περίοδο της κρίσης".
 1ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης. 
Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΜΗΡΤΙΚΟ ΠΟΥΡΟ(UFO) ΠΙΑΝΕΙ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχές Απριλίου του 2015, για ακόμα μία φορά η NASA διέκοψε την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του ISS (Διεθνή Διαστημικού Σταθμού), όταν ένα τεραστίων διαστάσεων άγνωστο μακρόστενο αντικείμενο εμφανίστηκε πίσω από έναν κοντινό δορυφόρο.

Το σχήμα του δεν είχε καμία ομοιότητα με κάποιου άλλου γήινου διαστημικού δορυφόρου ή διαστημόπλοιου, αλλά ούτε με κάποιο διερχόμενο μικρό μετέωρο, με τις φήμες να οργιάζουν και δεκάδες μελετητές της εξωγήινης ζωής να μιλούν για μητρικό εξωγήινο σκάφος σε μορφή πούρου.

Αρνείται το «βραχιολάκι» ο Ξηρός, επικαλούμενος θρησκευτικές πεποιθήσεις

Αθήνα:Αρνείται ο καταδικασμένος σε ισόβια για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις της 17Ν, Σάββας Ξηρός, να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ' οίκον περιορισμό.

«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ τη χρήση ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από τον Κορυδαλλό στον τηλεοπτικό σταθμό Ε.

Amasia: Ο πλανήτης Γη ετοιμάζει νέα Ήπειρο(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Amasia: H Γη μας με τον τρόπο που την γνωρίζουμε δεν είναι πάντα όπως φαίνεται σήμερα. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει αποδείξεις για το σχηματισμό μιας νέας ηπείρου από την σύμπτυξη τριών ηπείρων στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Οι ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας, αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει ήδη τον σχηματισμό άλλης μια ηπείρου.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε, ο επιστήμονας Zheng-Xiang Li από το Curtin University Institute of Geoscience Research in Western Australia εξήγησε ότι, όπως προκύπτει από πρόσφατες μετρήσεις, ο Ατλαντικός Ωκεανός έχει αρχίσει να μεγαλώνει, ενώ ο Ειρηνικός Ωκεανός, από την άλλη πλευρά, έχει αρχίσει να μικραίνει.

Κατάθεση Φωτιά από πρώην Πιλότο της CIA: «Δεν κτύπησαν αεροπλάνα τους Δίδυμους Πύργους»

Πρώην Πιλότος της CIA, με ένορκη κατάθεση του αναφέρει πως δεν υπήρχαν αεροπλάνα όταν κτυπήθηκαν οι δίδυμοι πύργοι.

Η Αμερικανική Κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να απορρίψει ή να δεχθεί αυτή την κατάθεση ως αληθινή…

Ο στρατιωτικός πιλότος, πρώην της CIA, έχει ορκιστεί στην ένορκη κατάθεση του, πως δεν πέταξαν αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους, όπως θα ήταν φυσικά αδύνατον.

 Ο λόγος για τον John Lear, γιο του εφευρέτη του Learjet Bill Lear,

Deutche Bank: «Η Ελλάδα θα πετύχει συμφωνία με τους πιστωτές της μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup»

«Η Ελλάδα θα πετύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» εκτιμά ο αναλυτής της Deutche Bank, Jim Reid.

Όπως σημειώνει, η επιστροφή του θετικού κλίματος χθες για την Ελλάδα, οδηγήθηκε από τις ειδήσεις ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν ενεργά τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη, με μια προκαταρκτική συμφωνία μέχρι της 3 Μαΐου, ώστε να είναι έτοιμη προς υπογραφή από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου.

Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας στη Μεσόγειο - Πώς στριμώχνεται η Τουρκία - ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας και Κίνας αναπτύσσεται διαρκώς και φθάνει στη Μεσόγειο, όπου στα μέσα Μαΐου, όπου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, θα σταλούν από τις δύο χώρες μεγάλες ναυτικές δυνάμεις προκειμένου να διενεργηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά για αρκετές ημέρες. 
 
Το μήνυμα είναι σαφές και έχει αποδέκτη τόσο τις ΗΠΑ όσο και χώρες σαν την Τουρκία που «κοκορεύονται» στην περιοχή και θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης. Οι δύο πραγματικές υπερδυνάμεις λοιπόν κόβουν το βήχα της Άγκυρας και θέλουν με τη ναυτική παρουσία τους στη Μεσόγειο να δείξουν πώς έχουν έντονο ενδιαφέρον στην περιοχή και συμφέροντα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένες να απεμπολήσουν.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΑΤΡΑ 2015(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ…. 
 ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ…