Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Σταυραετέ, ζήτα σήμερα ακρόαση Θεού! Δεν πάει άλλο…

Γιώργος Καλλινίκου   

Φτάνει Γρηγόρη! Εξήντα πέντε χρόνια είναι πλέον υπερβολικά πολλά. Ζήτα σήμερα ακρόαση Θεού! Πήγαινε και ζήτησέ του να σου δώσει άδεια. Να έρθεις για λίγο καιρό ξανά εδώ. Εξήγησέ του, ότι το χρυσοπράσινο φύλλο έχει καεί. Ότι οι γενεές που ακολούθησαν αποτύχαμε. Ότι δεν μπορούμε πια. Εξήγησέ του, ότι έχουμε πια βουλιάξει. Εγκλωβιστήκαμε στα λασπόνερα της διαφθοράς. Και στο βούρκο του χρηματισμού και της απληστίας. Εξήγησέ του, ότι το λαμπρό φως το οποίο αναδύθηκε από τη μικρή σπηλιά του Μαχαιρά εκείνη την ιστορική 3η Μαρτίου, έσβησε. Ότι η μικρή αλλά λατρεμένη μας πατρίδα έχει προ πολλού βυθιστεί στο πυκνό σκοτάδι!

Tα εγκαίνια του «Β΄ Ψυχρού Πολέμου»

Γιώργος Ουρανός,
Αρθρογράφος Γεωλόγος

Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπερδυνάμεις “έχουν τον δικό τους Θεό’’! Διαφορετικό από εκείνους των λαών!

Ουκρανία-Πόλεμος: Διαπραγματεύσεις για να διεξαχθούν πρέπει απαραίτητα να βολεύονται και ΗΠΑ και Ρωσία

Στις πολεμικές αναμετρήσεις της σύγχρονης εποχής, όταν οι δίαυλοι της διπλωματίας έχουν διακοπεί, οι αντιμαχόμενοι στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον μέσω της δημόσιας ρητορικής τους. Στην Ουκρανία, τα ρωσικά μηνύματα για αποκλιμάκωση είναι συγκεκαλυμμένα με στόχο αφενός να μην αποκαλύπτουν στο ευρύ κοινό το πραγματικό τους νόημα, αφετέρου για να εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άρνησης του περιεχομένου τους, εάν ο αντίπαλος επιλέξει να τα χρησιμοποιήσει για να εκθέσει στη διεθνή κοινή γνώμη την άλλη πλευρά, ερμηνεύοντας τα ως αδυναμία.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Πράγματι, η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει να στέλνει έμμεσα μηνύματα αποκλιμάκωσης προς τις ΗΠΑ,

Αναλυτής στο CNNTURK : ¨Να πάρουμε με κάποιο τρόπο (από την Ελλάδα) τα καταληφθέντα μας νησιά¨…

Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιουλ σε εκπομπή του CNNTURK μιλά με φόντο  χάρτη με τα “παρανόμως” εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας….
Και βάζει τον αρχικό προβληματισμό λέγοντας  (1:01)  :

¨Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα
Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει  από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και  ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα
Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας ,όπως έγινε και με την Ρωσία ;

Λιβύη - Νέα ένταση: Ο Νταμπάιμπα συνέλαβε δύο υποψήφιους υπουργούς του Μπασάγκα και έκλεισε τον εναέριο χώρο

Δύο πηγές προσκείμενες στον υποψήφιο πρωθυπουργό της Λιβύης, Φατχί Μπασάγκα, δήλωσαν ότι ένοπλες δυνάμεις που συνδέονται με τον σημερινό πρωθυπουργό στην Τρίπολη,  συνέλαβαν δύο υπουργούς από την αντίπαλη κυβέρνηση που επρόκειτο να ορκιστούν την Πέμπτη.

Ο Μπασάγκα είπε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα , στην πρωτεύουσα Τρίπολη , έκλεισε επίσης τον εναέριο χώρο της Λιβύης για να αποτρέψει νέους υπουργούς από το να ταξιδέψουν στο Τομπρούκ για να ορκιστούν.

Οι Αμερικανοί πρέπει να καταδικάσουν την προδοσία της Τουρκίας: Προτιμά αδιάντροπα τη Ρωσία ο Ερντογάν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Θα ξεκινήσω με το σοβαρότατο θέμα της απαράδεκτης άρνησης της Τουρκίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ως τιμωρία για την εισβολή στην Ουκρανία. Πρόκειται για καθαρή προδοσία των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ η προτίμηση προς τη Μόσχα.

Η Τουρκία σπάει το δυτικό μέτωπο με αυτή την απόφαση της και εκθέτει τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν που στη χθεσινή ομιλία του υπερηφανευόταν για την ενότητα της Δύσης.

Υποβάλαμε ερώτηση για το θέμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και λάβαμε την παρακάτω απάντηση, που ΔΕΝ είναι ικανοποιητική:

Μπορεί η Ελλάδα να αντικαταστήσει το 20% του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγει η ΕΕ;

 Γιάννης Μανιάτης 

Η ερώτηση μοιάζει εξωπραγματική, αλλά η απάντηση μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η ΕΕ εισήγαγε το 2021 περίπου 160 δισ. κυβ. μέτρα (bcm) φυσικό αέριο από τη Ρωσία (το 40% της συνολικής κατανάλωσής της).

Η ερώτηση λοιπόν είναι, αν μπορεί η Ελλάδα να τροφοδοτήσει την ΕΕ με περίπου 30-35bcm. Οι σκέψεις που ακολουθούν, πρέπει αναγκαστικά να συνοδεύονται από κάποιους βαρετούς, αλλά απαραίτητους, αριθμούς, καθώς και από κάποιες αφαιρετικές προσεγγίσεις σε καθαρά τεχνικά θέματα.

Στείλαμε ὅπλα στήν Οὐκρανία γιά νά μήν μείνουμε μόνοι μέ τήν Τουρκία

Ὁ χρόνος θά δείξει ἄν πρόκειται γιά σωστή ἐκτίμηση ἤ γιά εὐσεβεῖς πόθους

ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ γιά τούς ὁποίους ἔδωσε ἐντολή νά ἀποσταλεῖ ἀμυντικό ὑλικό στήν Οὐκρανία, ἐξήγησε χθές ὁ Πρωθυπουργός στήν Βουλή. Ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ὅτι ἡ ἀποστολή τῶν C-130 ἀποτελεῖ προϊόν τῶν μεγάλων γεωπολιτικῶν ἐπιλογῶν τῆς χώρας, τῶν ἱστορικῶν βιωμάτων τῶν Ἑλλήνων. Ἀφοῦ ὑπενθύμισε τήν ρήση τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ ὅτι «ἀνήκομεν εἰς τήν Δύσιν», προσέθεσε ὅτι πλέον «εἴμαστε καί ἐμεῖς Δύση καί ἀνήκουμε στήν ἐλευθερία, στή δημοκρατία, στή διεθνῆ νομιμότητα.» Συνέδεσε εὐθέως τίς κρίσιμες ἀποφάσεις πού ἔλαβε λίγες ὧρες μετά τήν εἰσβολή τῆς Ρωσσίας στήν Οὐκρανία μέ ὅσα διαδραματίζονται τούς τελευταίους μῆνες στήν Ἀνατολική Μεσόγειο.

Οι νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν στρέφονται προς την Ανατολή

Η ιδέα είναι να ενωθούν η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, το Αζερμπαϊτζάν, με τους πλούσιους πόρους υδρογονανθράκων, και το Πακιστάν με τα πυρηνικά του όπλα

Του Burak Bekdil

Μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου: Erdoğan’s Neo-Ottoman Ambitions Turning Eastward

Η ιδέα είναι να ενωθούν τρία μουσουλμανικά έθνη: η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, το Αζερμπαϊτζάν, με τους πλούσιους πόρους υδρογονανθράκων και τις αυξανόμενες στρατιωτικές του δυνατότητες, και το Πακιστάν με τα πυρηνικά του όπλα.

Κακό Προηγούμενον

Του Κώστα Κόλμερ

 Η εισβολή και κατοχή της Κυπριακής δημοκρατίας υπό της Τουρκίας και ο ακήρυκτος πόλεμος της εναντίον της Ελλάδος είναι γεγονότα προγενέστερα της επεμβάσεως της Ρωσσίας στην Ουκρανία , της οποίας εάν μείνει αναπάντητος υπό της Δύσεως θ’ αποτελέσει...παράδειγμα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν νέων τετελεσμένων στην Κύπρο (πχ. κατάληψις της Αμμοχώστου) και προπαρασκευής επιθέσεως κατά της Ελλάδος , με προπαγάνδα, υβριδικά πόλεμο ακόμη και απόβαση σ’ Ελληνικό νησί (πχ. Λήμνο, Ρόδο, Οινούσεως). Δια τον λόγον αυτό, η Ουκρανική υπόθεση αφορά άμεσα και την Ελλάδα. Άλλωστε το γεγονός ότι η Τουρκία έμεινε άνευ κυρώσεων για το Πογκρόμ των Ελληνορθοδόξων της Κωνσταντινουπόλεως το 1955 και την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων από τις από 4.000 ετών εστίες των,

Roggio (αναλυτής): Ο Putin δεν είναι τρελός, η Ρωσία κερδίζει - Η Δύση έχει αυταπάτες - Το Σχέδιο Β της πλήρους επίθεσης

Ο Bill Roggio τονίζει ότι βλέπουμε σε πλήρη εξέλιξη το ρωσικό σχέδιο, το οποίο μέχρι στιγμής στέφεται με επιτυχία, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν καταληφθεί αρκετά εδάφη, ιδιαίτερα στα Βόρεια του Κιέβου

Η Ρωσία κερδίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας και δεν χάνει τον έλεγχο του μετώπου, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, που υπογράφει ο στρατιωτικός αναλυτής Bill Roggio.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Δύση έχει αυταπάτες και λόγω του «πολέμου προπαγάνδας», δεν αντιλαμβάνεται «την πραγματικότητα».
Όπως σημειώνει στην dailymail.co.uk, η ρωσική εισβολή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την αμερικανική επιχείρηση «σοκ και δέος» στο Ιράκ, γιατί όπως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αρχικά χτυπήματα ακριβείας με στόχο να κάμψουν την ουκρανική άμυνα, το ίδιο έκαναν και οι Αμερικάνοι, που εξουδετέρωσαν την ηγεσία των Ιρακινών.

Η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για αυτό που έρχεται

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για όσα αναμένονται την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη, μετά την αιματοχυσία του πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία εισέρχεται στην τελική φάση της πρώτης πράξης τους δράματος. Τις επόμενες ημέρες η αιματοχυσία θα κορυφωθεί και εκτός θεαματικής ανατροπής, που προσώρας δεν φαίνεται, η χώρα θα πέσει ολοκληρωτικά ή στην «καλύτερη» περίπτωση θα διχοτομηθεί αν ο Πούτιν κρίνει ότι η κατάληψη του Κίεβου απαιτεί τόσες απώλειες σε αμάχους που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να χρεωθεί.

Live: όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρωσικός στρατός βρίσκεται πλέον μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, οι πολίτες του οποίου προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη. 

Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει κέρδη στο Νότο. 

Παγκόσμιος συναγερμός για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:

Κώστας Γρίβας, Με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν την Ουκρανική κρίση οι Αμερικανοί. Οι Ευρωπαίοι όχι(Βίντεο)

Με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν την Ουκρανική κρίση οι Αμερικανοί. Οι Ευρωπαίοι όχι δηλώνει ο καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας 

Ο Κος Γρίβας διευκρινίζει ότι απέτυχε το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ρωσίας και κινδυνεύει να εμπλακεί σε έναν πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία αλλά η απόφαση της Ευρώπης να στείλει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία έδωσε στην Ρωσία την δυνατότητα να μιλήσει για το πυρηνικό της οπλοστάσιο και να αλλάξει εντελώς την συζήτηση 

Γ. Καραμπελιάς: Ο Πούτιν ξύπνησε την Ευρώπη (Ηχητικό)

Στη συζήτησή του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (Εμείς οι Έλληνες, Παραπολιτικά FM, 02-03-2022) σχολιάζονται οι ραγδαίες εξελίξεις και οι τεκτονικές αλλαγές που έφερε στη Δύση και ειδικά στην Ευρώπη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 Το αποτέλεσμα της κίνησης Πούτιν ήταν να υπάρξει μία ακαριαία αφύπνιση στην Ευρώπη η οποία μπροστά στην υπαρξιακή απειλή δρομολογεί διαδικασίες εξοπλισμού της και στρατιωτικοποίησηςτης, δημιουργώντας προϋποθέσεις απόκτησης αυτού που θεωρητικά πάντα ήθελε αλλά δεν είχε ποτέ, αμυντικού πυλώνα.