Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Το ιστορικό της καθιέρωσης της εορτής

Του Λάμπρου Τζούμη,
Αντιστράτηγου ε.α. *
Από το armynow

21 Nοεμβρίου. Διπλή γιορτή, εορτάζει η Παναγία η υπέρμαχος στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα των Ε.Δ. που πάντοτε επικαλούμεθα τη βοήθειά της.

Επίσης εορτάζουμε την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων και αποδίδουμε τιμή στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουμε αναθέσει την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού μας, της ελευθερίας.

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα νέα είναι καλά και έρχονται από δύο κατευθύνσεις: Από την Ευρώπη, η οποία αναζητεί τις ρίζες του πολιτισμού της, και από τη χώρα μας, στην οποία ενισχύεται δυναμικά η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε άρρηκτη σύνδεση με τα Νέα Ελληνικά. Οι ειδήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, διότι αποτελούν την απάντηση της Ιστορίας και της Κλασικής Παιδείας σε ορισμένους δήθεν προοδευτικούς των ΗΠΑ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ρατσιστική τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών κειμένων!

Σε κοινή δήλωση με στόχο την «Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας όσον αφορά τη Λατινική και την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα», οι  Υπουργοί Παιδείας της Ελλάδος, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας σημείωσαν ότι η λατινική και η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η ζωντανή κληρονομιά, που συνιστά τον κοινό θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού και μεσογειακού πολιτισμού και η ζωτική δύναμη των γλωσσών.

Αναλαμβάνουν, αναφέρουν επίσης, να ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τη λατινική και την αρχαία ελληνική γλώσσα, ενθαρρύνοντας και αναπτύσσοντας διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, καθώς και τις ανταλλαγές και την κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια παγκόσμια δυναμική για νέα κοινά έργα, τα οποία θα είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας προσέγγισης χωρίς αποκλεισμούς και σύμφωνα με τις πλέον  καινοτόμες πτυχές του σύγχρονου πολιτισμού.

Κίνηση αντιπερισπασμού με αθλιότητες από την Τουρκία(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Κίνηση αντιπερισπασμού της Τουρκίας με αθλιότητες! Η αλήθεια πίσω από τους Τσάμηδες. Οι Αλβανοί συμπεριφέρθηκαν χωρίς μπέσα στην Ελλάδα

Την έκθεση περί «γενοκτονίας των Τσάμηδων» η οποία φιλοξενήθηκε στην εξωτερική περίφραξη του Προεδρικού Μεγάρου στα Τίρανα και την επισκέφθηκε ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 20 Νοεμβρίου 2021.

Γ. Καραμπελιάς: Ή θα επικρατήσουμε ή θα χαθούμε – Δεν υπάρχει μεσαίος δρόμος(Βίντεο)

Ο εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς σε μια ανάλυση με αφορμή τον τίτλο του πρόσφατου βιβλίου του “1821-2021: Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση” .

Εξετάζει τις επιλογές που έχει η Ελλάδα σε αυτή την ιστορική συγκυρία οι οποίες στην ουσία συνοψίζονται στην εξής μία: Αναγέννηση, Ή έτερη, της απώλειας, δεν συνιστά επιλογή, αλλά τίτλους τέλους.

Η παρούσα ιστορική φάση δομικών ανακατάξεων στο διεθνές σύστημα παρέχειτις ευκαιρίες για να επιχειρήσει ο Ελληνισμός την επιστροφή του στον “κανονικό” γεωπολιτικό του ρόλο, αντιματωπίζοντας πρωτίστως, ως αναγκαία συνθήκη, την υπαρξιακή απειλή της Τουρκίας.

Στ.Καραβίδας:Τα νέα εξοπλιστικά Ελλάδας-Κύπρου γίνονται για να επιτύχουμε Στρατηγικούς μας σκοπούς.(Βίντεο)

Στ.Καραβίδας:Τα νέα εξοπλιστικά Ελλάδας-Κύπρου 
γίνονται για να επιτύχουμε  Στρατηγικούς μας σκοπούς.

Θα πετάξουμε τους Τούρκους έξω από τα εδάφη μας(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Έλληνα έσo έτοιμος! Θα πετάξουμε τους Τούρκους έξω από τα εδάφη μας. Θέλουν να φτάσουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Το φαινόμενο του εθνομηδενισμού σε συνάρτηση με την οργανωμένη προσπάθεια αμφισβήτηση του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από την Τουρκία αναλύει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Αποκάλυψη για τα σχέδια των Τούρκων για κατάληψη ελληνικών εδαφών μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Διαστροφή ιστορίας και πραγματικότητας! Παρουσιάζουν μεθοδευμένα τον απελευθερωτικό αγώνα ως επεκτατικό πόλεμο και την Άλωση της Τριπολιτσάς ως σφαγή. Εθνοαποδομητές στην Ελλάδα παρουσιάζουν όσα λένε οι Τούρκοι. Η Ελλάδα να τους κόψει τη φόρα.

Πώς η Τουρκία προσπαθεί μέσω Ισπανίας να σπάσει το μέτωπο Ελλάδας - Γαλλίας

Πηγή: W. Edlmeier/Wikipedia
Κωνσταντίνος Φίλης
Από το liberal

H Τουρκία προσπαθεί να σπάσει το μεσογειακό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε Ελλάδα - Γαλλία - Κύπρο, και με τη συμμετοχή και άλλων κρατών, εκτός ΕΕ, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ως ένα βαθμό την Ιορδανία. Επιχειρεί να σπάσει αυτό το μέτωπο με δύο χώρες, την Ισπανία και την Ιταλία, με τις οποίες διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις.

Την Ισπανία, με την οποία η Τουρκία διατηρεί στενή αμυντική συνεργασία με αιχμή την ανάπτυξη και κατασκευή ενός ελικοπτεροφόρου ή μίνι αεροπλανοφόρου, στα πρότυπα του ισπανικού αντίστοιχου πλοίου «Χουάν Κάρλος», συνεργασία, την οποία ο Ερντογάν επιχειρεί να διευρύνει με υποβρύχια και άλλα αμυντικά συμβόλαια.

Προς ταχεία υπερψήφιση στην αμερικανική Γερουσία η αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα

Εχει ενταχθεί πλέον ως τροπολογία στο πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ 

Προχωράει στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας που είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας 2021» έχει ενταχθεί πλέον ως τροπολογία στο πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ (NDAA).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για την ταχεία υπερψήφιση του, καθώς εάν το

Εξαιρετικά νέα… Ο νόμος Μενέντεζ για την Ελλάδα με F-35… να και η Exxon

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρομπέρτ Μενέντεζ (από το Νιου Τζέρσεϊ), ενέταξε στο πακέτο του προϋπολογισμού του αμερικανικού Πενταγώνου, τροπολογία του νομοσχεδίου του, που αφορά την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ελλάδα και την υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια στιγμή, 24 ώρες μετά, εκδόθηκε NAVTEX από τον Σταθμό της Λάρνακας, για πραγματοποίηση των επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων της Exxon Mobil, όπως αποκάλυψε ο συνάδελφος Νίκος Μελέτης. Θα πραγματοποιηθούν από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 30 Ιανουαρίου στην κυπριακή ΑΟΖ, στο οικόπεδο 10, στο σημείο Γλαύκος.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Πρόκειται για δύο εντυπωσιακές εξελίξεις. Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος