Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η μεγάλη πολιτιστική καταστροφή της Κύπρου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ (BINTEO)


Μία ταινία μικρού μήκους που είχε γυριστεί το 2011 με πρωτοβουλία της Επιτροπής των Κατεχομένων Δήμων της Κύπρου απεικονίζει, μέσα σε λίγα λεπτά, όλη την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, που έχει επιτελεστεί στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο από τους Τούρκους μετά την τουρκική εισβολή του 1974.
Όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί, εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι, γνωστοί και αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο, έχουν καταστραφεί ή ανασκαφεί παράνομα. Ενώ η αρχαιοκαπηλία και η παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων οργιάζουν, εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, με πάρα πολλές σημαντικές γνωστές αρχαιότητες να παραμένουν εξαφανισμένες.

Περί ανάβασης του βάθους

Των Ν. Λυγερού, Ι. Τζανετάκη


- Δάσκαλε, από την αρχή που σε άκουσα κατάλαβα ότι είσαι τεράστιο μέγεθος.
- Μαθητή, το μέγεθος το δίνει ο Χρόνος κι όχι οι άνθρωποι, γιατί πρέπει πρώτα να δουν την Ανθρωπότητα. Και η διδασκαλία είναι απαραίτητη.
- Σαν να έβλεπα ένα βουνό που οι κορφές του χάνονταν στα σύννεφα.
- Τα βουνά δεν ασχολούνται με τα σύννεφα, μόνο με τον ουρανό.

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ

Τοῦ Ν. Παντελίδη*
Από το odeg.gr

1. Ἡ ἔννοια «διάλεκτος».

Κάθε γλῶσσα μιλιέται κατὰ τόπους διαφορετικά. Αὐτὲς οἱ κατὰ τόπους (δηλ. οἱ γεωγραφικὲς) παραλλαγὲς τῆς γλώσσας ὀνομάζονται διάλεκτοι.

Ἡ δημιουργία διαλέκτων εἶναι μία περίπλοκη διαδικασία ποὺ συνδέεται μὲ ποικίλους ἐνδο- ἀλλὰ καὶ ἐξωγλωσσικοὺς (κοινωνικούς, ἱστορικοὺς κ.ἄ.) παράγοντες. Ἄλλωστε ἡ ποικιλία στὴ γλῶσσα, εἴτε σὲ γεωγραφικὸ (βλ. διάλεκτοι) εἴτε σὲ κοινωνικὸ εἴτε σὲ ἀτομικὸ ἐπίπεδο ἀποτελεῖ μία ἀπὸ τὶς βασικότερες ἰδιότητές της, ὅπως συμβαίνει σὲ πολλὲς ἄλλες ἐκφάνσεις τοῦ ἀνθρώπινου πολιτισμοῦ καὶ γενικὰ τῆς ἀνθρώπινης δραστηριότητας.

Ορφικός ύμνος Δίκης

Τον οφθαλμόν εξυμνώ της Δίκης, πού βλέπει τα πάντα καί λάμπει από ομορφιά. 
η οποία ακόμη καί εις τον ιερόν θρόνον του βασιλέως Διός κάθεται καί παρατηρεί 
από τον ουρανόν τον βίον (τον τρόπον διαβιώσεως) των ανθρώπων, 
πού ανήκουν είς πολλάς φυλάς..

καί επιπίπτει ως δικαία τιμωρός κατά των αδίκων, 
συνάπτουσα τα ανόμοια κατά την ισότητα δια της αληθείας διότι όλα, 
όσα φέρονται εις τάς κακόβουλους σκέψεις των ανθρώπων, 
είναι δυσδιάκριτα, επειδή αυτοί ως άδικοι θέλουν το επί πλέον δια των σκέψεων των.

Αυτή είναι η δυναμική ξανθιά που στηρίζει 80 άπορες οικογένειες (εικόνες)

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις δεν φτάνουν, για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο ψυχής, αλτρουισμού και αξιοσύνης ενός ανθρώπου.
Πόσω μάλλον μίας εργαζόμενης γυναίκας, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, η οποία εδώ και λίγους μήνες παλεύει, για να φροντίσει άπορες οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, οι οποίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Τους δίνει ένα πιάτο φαγητό, ρούχα, παπούτσια και ρεύμα, για να ζεσταίνονται τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Ο λόγος για την 37χρονη Έλενα Σερεπίσου η οποία με δική της πρωτοβουλία, με δικά της χρήματα και πολύ τρέξιμο κατάφερε να δημιουργήσει στη Ζοφριά, στα Άνω Λιόσια, το κοινωνικό σπίτι «ΑΓΑΠΩ».

Οι Αμερικανοί ξέρουν ακριβώς τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα

Έχουν καταγράψει μέχρι και την τελευταία δεκάρα
Αναπτύχθηκε «βιομηχανία παρακολουθήσεων» σύμφωνα με τον Σνόουντεν

Την περασμένη εβδομάδα, ο… μισός πλανήτης συζητούσε τις νέες αποκαλύψεις του αμερικανού πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν. Ανάμεσα στις άλλες «βόμβες» που έριξε ο Σνόουντεν, πέρασε μάλλον… απαρατήρητη αυτή για την βιομηχανική κατασκοπία, που αφορά άμεσα και έμμεσα την Ελλάδα.

18 χρόνια και τίποτα δεν έχει αλλάξει - εκπομπή βγαλμένη από το σήμερα‏ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ defixioN

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Συνελήφθη Τούρκος "αντιεξουσιαστής" που συντόνιζε επεισόδια στο Σύνταγμα

Τούρκος πολίτης συνελήφθη από την αστυνομία ενώ προσπαθούσε να επιτεθεί σε πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο Τούρκος ήταν μεταξύ ατόμων που προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιτεθούν στους Έλληνες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση στις παρυφές της, στο Σύνταγμα..

Υπάρχει εξωγήινη ζωή: Η ανακάλυψη νερού σε γιγάντιο αστεροειδή προβληματίζει τους επιστήμονες

Νέες ενδείξεις εντείνουν την πεποίθηση των ερευνητών για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Ηλιακό μας Σύστημα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) εντόπισαν νερό στον αστεροειδή Δήμητρα ή Ceres, τον μεγαλύτερο του Ηλιακού μας Συστήματος, που βρίσκεται ανάμεσα στον Αρη και τον Δία

Με... λεξικό πολίτες και εφοριακοί για να καταλάβουν τους φορολογικούς νόμους – Τα νομοσχέδια συντάχθηκαν στα αγγλικά και έγινε κακή μετάφραση!

- Ασαφή τα φορολογικά νομοσχέδια, με ορολογίες άγνωστες ακόμη και σε εφοριακούς και λογιστές
- Τεράστια προβλήματα αναμένονται στον υπολογισμό του φόρου στα αγροτεμάχια
- Το φορολογικό χάος έχει "παγώσει" χιλιάδες συναλλαγές
- Μισθωτοί και συνταξιούχοι ακόμα περιμένουν να μάθουν αν θα μαζεύουν αποδείξεις
Χαμένοι στη μετάφραση εφοριακοί, λογιστές και φορολογούμενοι που προσπαθούν, ματαίως, να ερμηνεύσουν τις διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα απίστευτο φορολογικό αλαλούμ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟ ΑΣΣΟΥΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η πρώτη φορά στην Ιστορία της Μαθηματικής Γεωγραφίας, κατά την οποία έγινε πραγματική μέτρηση για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, ήταν από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο, ο οποίος υπολόγισε με εκπληκτική ακρίβεια την περίμετρο της Γης από… ένα πηγάδι στο Ασσουάν. Για τη μέτρηση αυτή ο Ερατοσθένης είχε γράψει ιδιαίτερη πραγματεία, όπως πληροφορούμαστε
από την «Διόπτρα» του Ήρωνος του Αλεξανδρέως, ο οποίος αναφερόμενος στο μέγεθος της περιμέτρου της Γης σημειώνει: «Ερατοσθένης εν τω επιγραφομένω περί αναμετρήσεως της Γης».

Η στιγμή που η Guardian καταστρέφει υπολογιστές με έγγραφα Snowden (Βίντεο)

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα περιστατικά στην ιστορία του τύπου και της δημοσιογραφίας εν γένει που δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα.

Ενα ιδιαίτερο βίντεο δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian, όπου καταγράφεται η καταστροφή των υπολογιστών που περιείχαν τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει από τον Edward Snowden, σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA, στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας στο Λονδίνο.

Τουρκία:Μια γυναίκα μπορείς να την δείρεις ή και να την σκοτώσεις στην μέση το δρόμου. Αλλά αν την φιλήσεις η κοινωνία αντιδρά σε αυτό. Διότι είμαστε κοινωνία με αξίες.

Τουρκία: ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Μετάφραση:

Μια γυναίκα μπορείς να την δείρεις ή και να την σκοτώσεις στην μέση το δρόμου.

"ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ"

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ !!!

ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ...

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ...


ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ...

«ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!»


Πόσον καιρό σάς λέμε ότι, οι Κρόνιοι Ιουδαίοι θα μάς «πλασαριστούν» ως... «Έλληνες»; 

 ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: «ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!»

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις  γλώσσες Εβραϊκή και Αραβική προς την Ελληνική Ομηρική. Εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά). Σ’ αυτό αποδεικνύει με πολλά παραδείγματα ότι τα Εβραϊκά και Αραβικά είναι στην πραγματικότητα καμουφλαρισμένα Ελληνικά!

Ζακ Ντελόρ για ένταξη Ελλάδας στην Ευρωζώνη: "Όταν μια κυβέρνηση προβαίνει σε ανοησίες, το τίμημα πληρώνει ο λαός"

Τι δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΕ, Ζακ Ντελόρ, για την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ
Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, φταίνε οι κυβερνήσεις, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, και προσθέτει:
«Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός».
Διευκρινίζει πως δεν μετανιώνει για την ένταξη της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ, αν και θα εισηγείτο την ένταξη της χώρας δύο με τρία χρόνια αργότερα.

Τρεις ποινικοί πίσω από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ -Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ

Ενώπιον των πιο ανησυχητικών αποδείξεων για τη συνεργασία ποινικών με αντιξουσιαστές για τρομοκρατικά «χτυπήματα» βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που είναι στα ίχνη των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο. Δύο Ελληνες και ένας Αλβανός κακοποιός είναι στο στόχαστρο των αρχών ως βασικοί ύποπτοι, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στην επίθεση που έγινε την 1η Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύγκρουση τρένου με αγελάδα στη Φθιώτιδα-Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία

Η σύγκρουση του τρένου με το ζώο είναι το δεύτερο ατύχημα, μέσα σε σύντομο διάστημα, λόγω της παρουσίας αδέσποτων αγελάδων πάνω στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Νέος εκτροχιασμός τρένου μετά από σύγκρουση με αγελάδα την Κυριακή στην περιοχή μεταξύ Καλλιπεύκης και Καρυάς, στη σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiastar.gr, μόνο η μηχανή της αμαξοστοιχίας 55 με κατεύθυνση προς Αθήνα, εκτροχιάστηκε και ευτυχώς κανένα βαγόνι της δεν μετακινήθηκε εκτός γραμμής και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

ΕΛ.ΑΣ.: «Καθαρά» τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα

- Οι δράστες είχαν καταλάβει τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν- Μεταφορά οπλισμού ή ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στα Νότια Προάστια;- Επιβεβαιώνεται, πάντως, η εκτίμηση ότι θα χτυπήσουν άμεσα- Ξανά σε «κόκκινο συναγερμό» η αντιτρομοκρατική.«Καθαρά» αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά τα τρία Καλάσνικοφ που βρέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση τα τρία όπλα δεν έχουν χρησιμοιποιηθεί ξανά σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Αυτόματα η προσοχή της Αντιτρομοκρατικής στρέφεται στα ίχνη DNA και σε δακτυλικά αποτυπώματα που ενδεχομένως υπάρχουν στο κλεμμένο ασημί Οpel Αstra.

Τρίτο πακέτο για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόιμπλε

Τρίτο πακέτο για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόιμπλε
Ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα φέρεται πως είναι διατεθειμένος να προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.
Όπως επισημαίνεται, το πακέτο θα συνδέεται με όρους.Στο έγγραφο αναφέρονται ως ενδεχόμενα ένα περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα», με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντλήσει πόρους από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM.

Επανέρχεται το έργο... φάντασμα του Δυτικού Σιδηροδρομικού Άξονα! 2,5 δισ. ευρώ για το τρένο στη Δυτική Ελλάδα!

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) πρότεινε την ένταξη του έργου-«φάντασμα», του δυτικού σιδηροδρομικού άξονα, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, με προϋπολογισμό σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για έργα τα οποία μελετήθηκαν στο παρελθόν με κόστος 70 εκατ. ευρώ.
Οπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών κ.Μιχάλης Παπαδόπουλος, «δεδομένης της ύπαρξης των παραπάνω μελετών και με σκοπό την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων» ο ΟΣΕ πρότεινε την ένταξη των δύο έργων Καλαμπάκα - Κοζάνη και Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα στο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), με προϋπολογισμό 742 εκατ. ευρώ και 1,743 δισ. ευρώ αντίστοιχα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.