Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ναυμαχία των Σπετσών

Μετά την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη στ' ανοιχτά της Χίου και τον θάνατο του Καρα Αλή (7 Ιουνίου 1822), ο σουλτάνος ετοίμασε νέες επιχειρήσεις, που θα στηρίζονταν στη στενότερη συνεργασία του τουρκικού με τον αιγυπτιακό στόλο. Στις 20 Ιουλίου 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος, αποτελούμενος από 84 πλοία, βρέθηκε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, αφού είχε διαπλεύσει ανενόχλητος το Αιγαίο και το Ιόνιο. Απέτυχε να καταλάβει το Βασιλάδι, το φυσικό προπύργιο του Μεσολογγίου και στη συνέχεια προσπάθησε να ανεφοδιάσει το πολιορκούμενο από τους Έλληνες Ναύπλιο.

Φραγκούλης Φράγκος στο pagenews.gr: Κανείς δεν πολεμά για άλλον. Σκληρή εκπαίδευση & αύξηση θητείας(Βίντεο)

Φραγκούλης Φράγκος στο pagenews.gr: O Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ έκανε μία αποτίμηση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου έκανε μία αποτίμηση της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, γεγονός που έφερε τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

Φραγκούλης Φράγκος στο pagenews.gr: «Καμπανάκι» για τη συμπεροφορά ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους

Ο Τσαβούσογλου επικρίνει την Ελλάδα για τον νόμο που ψήφισε για τις ΜΚΟ…

Ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ενοχλήθηκε από το νομοσχέδιο που περιορίζει στην Ελλάδα την δράση των ΜΚΟ σχετικά με την λαθρομετανάστευση, Έτσι τον ακούσαμε να λέει τα εξής :

Χρονικό σημείο 22:12

¨Εμείς σαν την Ελλάδα, την Ελλάδα που είναι μέλος της ΕΕ (και δεν το λέω για να προκαλέσω την Ελλαδα)  αλλά υπάρχει ένας νόμος που ψήφισαν χτες
” Αναρωτιέμαι  πολύ με ποιο νόμο, αξίες η πρότυπα  της ΕΕ συμπίπτει αυτό ; Πώς θα το δικαιολογήσουν ;
Αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Τουρκία από χτες ως σήμερα θα γινόταν χαμός σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη

Δένδιας: «Έβγαλε στη σέντρα» την Τουρκία ενώπιον Ευρωπαίων ομολόγων του

Κατηγορηματικός ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια τοποθέτησής του στην τηλεδιάσκεψη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «βγάζοντας στη σέντρα» την Τουρκία, με αφορμή την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά και στάση της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να πιέσουν για μια ολιστική ευρωπαϊκή προσέγγιση στην περιοχή, ενώ εξαπέλυσε σκληρή κριτική στις επιδιώξεις και τις ιδεοληψίες που διέπουν την τουρκική κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία.

Επίδειξη και δοκιμές του τεθωρακισμένου οχήματος ΟΠΛΙΤΗΣ στο ΚΕΤΘ(Βίντεο - Φωτο)

Στο διάστημα μεταξύ 1-3 Σεπτεμβρίου το Ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) της EODH μεταφέρθηκε στο Στρατόπεδο Μελίδη στον Αυλώνα Αττικής όπου εδρεύει το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) και παρουσιάστηκε ενώπιον εκπροσώπων του ΓΕΣ, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το όχημα κινήθηκε σε κάθε είδους αρματικό έδαφος και ξεπέρασε με ευκολία τυποποιημένα εμπόδια και υδάτινα κωλύματα αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγάλη του ευκινησία και τις υψηλές του επιδόσεις. Επίσης, κινήθηκε σε άσφαλτο όπου επιδείχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος, αποφυγής ξαφνικών εμποδίων και ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων.

Κύπρος: Εντολή για αφαίρεση σελίδας σχολικού βιβλίου

Το κυπριακό υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή στους καθηγητές να αφαιρέσουν σελίδα από βιβλίο της Β’ Λυκείου, που αναφέρεται στον Κεμάλ, αλλά και στη Φρίντα Κάλο.

Νέο περιστατικό λογοκρισίας καταγράφηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, όταν οι καθηγητές Αγγλικών στη Μέση Εκπαίδευση, έλαβαν εντολή μέσω email να αφαιρέσουν από βιβλίο που διδάσκεται στην Β’ Λυκείου, σελίδα στην οποία γίνεται αναφορά στον ιδρυτή του Τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ.

Αλβανικό Κανάλι: Τα μυστικά της θαλάσσιας συμφωνίας με την Ελλάδα

Στη σημερινή εκπομπή «Ζώνη Μηδέν», σε σκηνοθεσία Θύμη Σαμάρτζι στο Top News, συζητήθηκε η «Θαλάσσια Συμφωνία» μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Ένα θέμα που δεν έχει φύγει από το προσκήνιο των τηλεοπτικών συζητήσεων με τους Αλβανούς εμπειρογνώμονες, αφού  για αυτό αναμένεται να αποφανθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο στούντιο, δημοσιεύθηκαν μερικοί μυστικοί χάρτες της CIA. 

Ο δικηγόρος Γιόρνταν Ντάτσι είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκλείσουμε αυτό που πάει να γίνει με αυτήν τη συμφωνία. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με τους παλιούς χάρτες, και αυτούς της CIA.

Η οικογένεια της μικρής Αμάλ

Τάκης Θεοδωρόπουλος
Από το kathimerini

Το διαφημιστικό τοτέμ ΜΚΟ, αλληλέγγυων και λοιπών διακινητών που το βάφτισαν Αμάλ και το περιφέρουν ανά τας οδούς της Γηραιάς Ευρώπης είναι αναμφιβόλως κάπως σκιαχτικό. Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε να είναι κάποια από αυτές τις σατανικές κούκλες που αρχίζουν και μιλούν σε θρίλερ β΄ κατηγορίας. Αυτό είναι το λιγότερο. Στον κόσμο μας το γούστο και οι αισθητικές διακρίσεις θεωρούνται εξίσου απαράδεκτα με τις φυλετικές. Το χειρότερο είναι ότι είναι ψεύτικο. Θέλω να πω ότι η ίδια η εικόνα που παρουσιάζει λέει ψέματα ή, εν πάση περιπτώσει, μας παρουσιάζει τη μισή αλήθεια. Βλέπουμε ένα κορίτσι με φουστανάκι και παντελόνι χωρίς να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω του και τι δίπλα του. Διότι το πραγματικό κορίτσι που έρχεται στον τόπο μας δεν είναι μόνο του.