Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ… ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ! (2 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ενώ τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι παγκοσμίως γνωστά και έχουν εξυμνηθεί από πολλούς μουσικούς, ένα άλλο κάστρο με δίδυμους πύργους που είναι πολύ άγνωστο, δεσπόζει στον Βόσπορο στην ασιατική ακτή και προκαλεί δέος στους Τούρκους για τους θρύλους του και για κάποιες «μυστήριες» βραδιές που στοιχειώνουν όλη την περιοχή και αυτή την Βασιλίδα των Πόλεων.

Επόμενο Σε 31 ξένους δόθηκε περιουσία στα κατεχόμενα

Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των 31 ξένων υπηκόων στους οποίους, με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», δόθηκε ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα, ζητεί ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τοζούν Τουναλί.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Τουναλί με γραπτή του δήλωση ζητεί από την «κυβέρνηση» να δώσει τα ονόματα όλων όσοι θα εκμεταλλευτούν ακίνητη περιουσία, να πει πού είναι αυτές οι περιουσίες, αν τους δόθηκαν δωρεάν και για ποιο σκοπό. Ζητεί επίσης να μάθει ποιος «υπουργός» κατέθεσε αυτή την πρόταση στο «υπουργικό» το οποίο την ενέκρινε.

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ζαχάρως -Εκκενώνεται οικισμός - ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Ροδινά Ζαχάρως στην Ηλεία με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκκενώνεται οικισμός.
Η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Τουρκική σημαία στο Καστελλόριζο; Πιθανόν να μην είναι αληθής η καταγγελία, δηλώνουν οι αρμόδιοι

Ένα ιδιαιτέρως ύποπτο περιστατικό φέρεται να συνέβη προχθές το βράδυ, στο νησί του Καστελλορίζου, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του νησιού, γύρω στις 7.30 το βράδυ, άγνωστος ή άγνωστοι ανήρτησαν μία... τουρκική σημαία στο κάστρο του νησιού!
Η ανάρτηση σύμφωνα με τις καταγγελίες έγινε για λίγα λεπτά και μετά η σημαία «κατέβηκε».
Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για να εντοπιστούν οι δράστες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην «επιφάνεια» το USS Indianapolis, 72 χρόνια μετά τη βύθισή του - Για πολλά χρόνια παρέμενε άγνωστο το σημείο που βρισκόταν

Πρόκειται για το καταδρομικό που μετέφερε μυστικά τα εξαρτήματα για την ατομική βόμβα της Χιροσίμα - Σχεδόν 500 ναύτες είχαν χάσει τη ζωή τους στο ναυάγιο - 316 διασώθηκαν παλεύοντας με τα κύματα για 5 ημέρες στον Ειρηνικό ωκεανό
Για πάρα πολύ καιρό παρέμενε άγνωστο το ακριβές σημείο που το καταδρομικό USS Indianapolis, το οποίο τορπίλισε ιαπωνικό υποβρύχιο δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε βυθιστεί. Τελικά, 72 χρόνια αργότερα, το ναυάγιό του εντοπίστηκε.

Ο υπουργός της ντροπής

Του Ν. Λυγερού

Όταν μερικά άτομα έχουν μια θεσμική θέση, νομίζουν ότι μπορούν να βρίσουν ανοιχτά την ιστορία της Ανθρωπότητας. Ο υπουργός της ντροπής αρνήθηκε την πρόσκληση συμμετοχής στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Η κληρονομία στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, επειδή δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι η ιδεολογία του κομμουνισμού είναι εργαλείο της βαρβαρότητας που έχει διαπράξει τόσες γενοκτονίες που είναι συγκρίσιμη μόνο με αυτή του ναζισμού. Έχει ξεχάσει ο υπουργός τα εκατομμύρια θύματα που κατέστρεψε ο κομμουνισμός, ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο, τα τεχνητά δικαστήρια του Στάλιν είναι μια απόδειξη αυτής της βαρβαρότητας.

Το γενικευμένο μέτωπο της τρομοκρατίας

Του Ν. Λυγερού

Με τις συνεχόμενες ήττες που έχει υποστεί η τρομοκρατική οργάνωση Daesh τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, είναι αναμενόμενο να έχουμε την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακραίων μελών της οργάνωσης που προέρχονταν από την Ευρώπη και που είχαν πάει να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα της βαρβαρότητας, διότι βλέπουν ότι το έδαφος που χάνουν στις περιοχές του πολέμου είναι οριστικό και μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούνται βόμβες, νάρκες, παγίδες αφού ξέρουν ότι είναι το τέλος.