Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θερμή υποδοχή Πούτιν σε Σαρκοζί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιφύλαξε σήμερα θερμή υποδοχή στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκάρεβο, κοντά στη Μόσχα, στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Αγαπητέ Νικολά, είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξαναβλέπω, είμαι ευτυχής που βρήκες ευκαιρία να έλθεις στη Μόσχα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον ενικό στον φιλοξενούμενό του, έπειτα από τον θερμό εναγκαλισμό τους κατά τη συνάντησή τους, στην οποία η παρουσία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων επετράπη μόνον για τα πρώτα λεπτά.

Άμεση σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε ο Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σήμερα να συγκληθεί «μια έκτακτη σύνοδος» του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητηθεί «η βίαιη επίθεση» του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσαν το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena και το παλαιστινιακό Wafa.

Ο Αμπάς «ζήτησε σήμερα το απόγευμα από τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι να συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο για να συζητηθεί η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση και η βίαιη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το Wafa.

Επεισόδια στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης

Τη γροθιά τους ύψωσαν οι Ευρωπαίοι πολίτες-ανάμεσά τους και οι Έλληνες- που ξεχύθηκαν στους δρόμους, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθούν οι κυβερνήσεις τους.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια στην Ισπανία, που πρωτοστάτησε στη σημερινή «Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης», δίνοντας τον τόνο με 24ωρη γενική απεργία. Αλλά και στην Ιταλία, φοιτητές και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια, παίζοντας μάλιστα και πετροπόλεμο...
Σύσσωμα τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της  Μαδρίτης να κατακλύσουν σήμερα  τους δρόμους, στέλνοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα μεγάλο «όχι» στη λιτότητα. Η Ελλάδα συμμετείχε με τρίωρη στάση εργασίας.

Σύννεφα πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ-Χαμάς

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμας έπειτα από τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι.

Ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε σήμερα όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε επλήγη από ισραηλινά πυρά στη Γάζα. Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο που σκοτώνεται από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους της Παλαιστινιακής οργάνωσης, η επιδρομή «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».

Επίθεση μικροομολογιούχων στον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Σε περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησαν δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους, εν όψει της προγραμματισμένης για τις 18:00 συνάντησης του διοικητή του ιδρύματος, Γ. Προβόπουλου, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος.

Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτήριο, καθώς, όταν προσήλθε στην είσοδο επί της οδού Ομήρου, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, εξαναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει.

Η ολική έκλειψη ηλίου στην Αυστραλία.Εντυπωσιακές εικόνες.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί, τουρίστες και αστρονόμοι παρακολούθησαν το σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου, που ήταν ορατή μόνο στον ουρανό της βόρειας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Κουϊνσλάνδης.

Περίπου στις 6:30 το πρωί (τοπική ώρα) ο ουρανός σκοτείνιασε για λίγα λεπτά, όταν ο δίσκος της Σελήνης μπήκε μπροστά και κάλυψε τον ηλιακό δίσκο.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η θερμοκρασία έπεσε δέκα βαθμούς Κελσίου όσο διήρκεσε η έκλειψη.

Από τους 23 βαθμούς έπεσε στους 13 βαθμούς και λίγα λεπτά αργότερα επανήλθε στους 23.

Ν.Λυγερός "Αιγαίο, γεωστρατηγική και ΑΟΖ" (Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Αιγαίο, γεωστρατηγική και ΑΟΖ".
Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Βόλος.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ν.Λυγερός "Η προσφορά του Ελληνισμού στην Ανθρωπότητα"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η προσφορά του Ελληνισμού στην Ανθρωπότητα".
Πνευματικό Κέντρο, Ι. Μ.Δημητριάδος & Αλμυρού, Κ. Καρτάλη 
με Α. Γαζή, Βόλος. Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΩ ΜΑΣ "ΔΕΝΟΥΝ" ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ... Ανοίγει το παιχνίδι: Η Κίνα έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις σε πετρέλαια & φυσικό αέριο

Όταν η Κίνα δηλώνου "Παρούσα!"στις έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και επενδύει να "ξεδιψάσει" την ενεργειακά αχανή εσωτερική αγορά της, τότε τις χρεία άλλων μαρτυριών χρειαζόμαστε, ότι το παιχνίδι των "δόσεων", των "επιμηκύνσεων" και τους "χρέους" της τρόϊκας, δεν είναι απλά στημένο, αλλά και χρονο-ημερολογιακά προσημαδεμένο.
Ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός CNOOC  που κυριαρχεί στις περισσότερεςπετελαιοπαραγωγούς  αφρικανικές χώρες (π.χ. Νιγηρία), αλλά έχει και ισχυρή παρουσία στην Αλγερία, το Σουδάν και την Λιβύη στην εξερεύνηση των κοιτασμάτων, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον β' Διεθνή Γύρο Παραχωρήσεων  που ετοιμάζεται ήδη.

Η τρόϊκα παίρνει και επίσημα "πιστόλι και ταμείο" - Της εκχωρούν και διοικητική αρμοδιότητα!

Πλήρης αποικιοποίηση της χώρας με έναν οικονομικό εκβιασμό που όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ σε ευρωπαΪκή χώρα θα βιώσει εφεξής η Ελλάδα προκειμένουν οι δανειστές να επιβάλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης:
Από προχθές χθες το βράδυ είχε κυλοφορήσει η φημολογία, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται, ότι η τρόϊκα, (κατά βάση η Γερμανία το πρότεινε στο ΔΝΤ και αυτό συμφώνησε) ότι πρέπει να εισαχθεί η επαίσχυντη «ρήτρας εξισορρόπησης» βάσει της οποίας αυτό η τρόϊκα χωρίς προέγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου θα επιβάλλει πρόσθετικά εισπρακτικά μέτρα διοικητικής μορφής, (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων) αν τα ήδη πρωτοφανή και ουσιαστικά ανεφάρμοστα μέτρα που ψηφίστηκαν με την αναιμική πλειοοψηφία των 153 βουλευτών, εκτροχιαστούν.

Δάνειο 4,5 δισ. από το ΔΝΤ και 1 δισ. από την Ε.Ε για την Αίγυπτο

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Bernardino León, δήλωσε ότι  κατά τη διάρκεια συνάντησης της εκπροσώπων της Αιγύπτου και της Ένωσης είναι πιθανόν να συζητηθεί και ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την  βορειο-αφρικανική χώρα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόσο είχε συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μουρσί και του είχε υποσχεθεί ένα δάνειο της τάξης του ενός δις.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «Ο τουρκικός λαός πρέπει να μάθει τι έγινε στην Ίμβρο»

Η τουρκική κοινή γνώμη πρέπει να μάθει για τις αδικίες που διεπράχθησαν κατά των Ελλήνων στην Ίμβρο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄60 ανέφερε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια παρουσίασης τουρκικού βιβλίου για την ελληνική  μειονότητα του νησιού.
«Η Ίμβρος θα μπορούσε να γίνει μια γέφυρα φιλίας  μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά παρουσιάστηκε ως απειλή από την Τουρκία. Κάτω από αυτή την προσέγγιση η ελληνική μειονότητα οι οποία είχε ως κύρια απασχόληση τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί», είπε ο Πατριάρχης και συμπλήρωσε: «Η τουρκική κοινή γνώμη δεν γνωρίζει για τις πράξεις αγριότητας που έγιναν στο νησί εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησης»

44 δισ. με πανάκριβο τίμημα Παράδοση άνευ όρων στους δανειστές

44 δισ. με πανάκριβο τίμημα
Η δόση των 44 δισ. που αναμένει η κυβέρνηση για να σταθεροποιηθεί πολιτικά συνδέεται με σκληρούς όρους.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν επιλύεται το πρόβλημα του χρέους, αφού το «κούρεμα» που ζητούν το ΔΝΤ και οι Αμερικανοί προσκρούει στην αντίδραση της Γερμανίας που υπολογίζει ότι θα έχει απώλειες 17 δισ. ευρώ, αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Βέβαια το Βερολίνο αποφεύγει τη συζήτηση για τα κέρδη που έχει αποκομίσει από την κρίση δανεισμού των χωρών του Νότου και ιδιαίτερα από την Ελλάδα, όπως και από το γεγονός ότι η Γερμανία δανείζεται πλέον με αρνητικά επιτόκια.

Πουλάνε 40% ακριβότερα στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Αυστρία

Πώς θα σας φαινόταν εάν μια εταιρεία με παραγωγική βάση και δραστηριότητα στην πατρίδα μας αντί -όπως όλοι θα περιμέναμε- να πουλάει φθηνότερα στην Ελλάδα τα προϊόντα της, μια και παράγονται εδώ, να τα δίνει έως και κατά 40% ακριβότερα απ’ ό,τι σε μια σαφώς πιο αναπτυγμένη και άνετη οικονομικά αγορά όπως αυτή της Αυστρίας; Μιλάμε για τη βιομηχανία Colgate Palmolive, αλλά και μια σειρά άλλων μεγάλων πολυεθνικών, όπως οι εταιρείες Procter & Gamble ή Reckitt Benckiser, οι οποίες, αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια και να βάλουν πλάτη στους ταλαιπωρημένους Ελληνες καταναλωτές πωλούν αλλιώς στο εξωτερικό, αλλιώς στο χονδρεμπόριο κι αλλιώς στο λιανεμπόριο που απευθύνεται στον μέσο Ελληνα καταναλωτή.

Η Ευρώπη διαδηλώνει κατά της λιτότητας

Μπορεί η Ισπανία και η Πορτογαλία να υπολογίζεται ότι θα δουν τις πιο πολυπληθείς πανευρωπαϊκά διαδηλώσεις, όμως, στον "χορό" των διαμαρτυριών κατά της γενικευμένης λιτότητας στη Γηραιά Ήπειρο θα "χορέψουν" εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν 85 εργατικά συνδικάτα από 36 χώρες που εκπροσωπούνται από το European Trade Union Confederation και έχουν, συνολικά, 60 εκατομμύρια μέλη.

Κίνδυνος για αναστολή καταβολής συντάξεων

Έως τις 26 Νοεμβρίου θα έχουν την δυνατότητα να απογραφούν 12.788 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος. Σημειώνεται ότι οι συντάξεις αυτές έχουν πάψει να καταβάλλονται, εξοικονομώντας σε μηνιαία βάση 900.167 ευρώ.

Αναλυτικότερα, χωρίς φυσική απογραφή παραμένουν 8.389 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, 6.852 περιπτώσεις επικουρικών, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις λαμβάνουν και κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας (ΤΑΠΙΛΤ) και 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ, (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

Η αυτόματη λήψη μέτρων φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό

Η απαίτηση της τρόικα για νομοθέτηση της αυτόματης λήψης μέτρων σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων φέρνει πιο κοντά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ταυτόχρονα τον καθιστά και περισσότερο «ευρωπαϊκό», καθώς στόχος του θα είναι οι νέοι υπουργοί να τρέξουν πιο γρήγορα τα μέτρα που ψηφίστηκαν, άρα θα αιτείται να είναι στην πλειοψηφία τους από το «μπλοκ του Μνημονίου» -μπλοκ που διαπερνά οριζόντια τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση .

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, με «πρωταγωνιστές», κυρίως, τις μετοχές των Τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκή.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:26, βρισκόταν στις 123,44 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 3,93%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 622.171,11 ευρώ.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 3,50% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 47,31 μονάδες.

Ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, "συγκρατημένος" ο τζίρος

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Αφορμή ανοδικής αντίδρασης βρίσκει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις θετικές για την Ελλάδα διαφαινόμενες εξελίξεις, αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης και την επιμήκυνση.

Μετά από δύο ημέρες σοβαρών απωλειών, στον «απόηχο» της ανακοίνωσης των όρων ανακεφαλαιοποίησης, ο δείκτης των τραπεζών ανακτά χαμένο έδαφος και ενισχύεται σήμερα σε ποσοστό έως και 8,68%, ενώ από τη σύνθεσή του ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Τρ. Πειραιώς και Eurobank.

Κυριάρχησαν και σήμερα οι ανησυχίες για τον δημοσιονομικό γκρεμό

Dow12.756,18-58,90 -0,46%  



  Nasdaq2.883,89-20,37 -0,70%  

Η Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τελικά τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου καθώς κυριάρχησαν και σήμερα οι ανησυχίες για την απειλή του λεγόμενου δημοσιονομικού γκρεμού.

Λευκός Οίκος και Κογκρέσο προετοιμάζονται για σκληρές διαπραγματεύσεις το επόμενο διάστημα ώστε να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει τα ελλείμματα και θα βάζει το χρέος της χώρας σε καθοδική τροχιά.

Αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία θα οδηγήσει στην αυτόματη ενεργοποίηση μέτρων ύψους 600 δισ. δολ. σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών από τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 5% του αμερικανικού ΑΕΠ.  Αυτό θα ήταν καταστροφή για μια οικονομία που αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 2%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και έδειξαν ότι το έλλειμμα της αμερικανικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 120 δισ. δολ. τον Οκτώβριο ενίσχυσαν την αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Ένα χρόνο νωρίτερα το έλλειμμα της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν στα 98,5 δισ. δολ.