Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μοναδικές εικόνες: Ο Ολυμπος, χιονισμένος, στη δύση του ηλίου

Μοναδικές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από το «βουνό των Θεών».

Ο Ολυμπος, χιονισμένος, δείχνει την μεγαλοπρέπειά του στους κοινούς θνητούς κάτω από τις ακτίνες του ήλιου που δύει.

Η θέα είναι εκπληκτική από τον Θερμαϊκό κόλπο.

Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες του Βασίλη Κωνσταντόπουλου από το Intimenews.

Ένα τεράστιο κοπάδι πάπιες προκαλεί… κυκλοφοριακό κομφούζιο - Ένα διαφορετικό κομβόι εμφανίστηκε σε πολυσύχναστο κινέζικο δρόμο(Βίντεο)

Με το ραβδί ανά χείρας, ένας κινέζος αγρότης οδηγεί ένα κοπάδι πάπιες μέσα στους πολύβουους δρόμους κινεζικής πόλης, αφήνοντας τον κόσμο να βλέπει με έκπληξη την πειθαρχία των υδρόβιων πουλιών.

Ο ιδιοκτήτης τους τις κατευθύνει με μαεστρία μέσα από την κίνηση, ενώ πολλοί οδηγοί παραμερίζουν για να μην τρομάξουν τα πουλιά.

Η παράξενη αυτή παρέλαση καταγράφηκε φυσικά σε βίντεο, καθώς τέτοιο θέαμα σπανίως βλέπεις…

Οι τουρκικοί χάρτες “τρέλας” και η αποδόμησή τους από τον Κων. Φίλη

Από το militaire

Οι χάρτες των Τούρκων με τις παράλογες απόψεις τους περί των ΑΟΖ στη Μεσόγειο που δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή, είναι λογικό να προκαλούν συζητήσεις και προβληματισμό. Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι δεν έχουν καμία νομική υποστήριξη. Καμία λογική θα λέγαμε. Συνεπώς το κείμενο του Διευθυντή  Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Φίλη , περιγράφει νομίζουμε τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση των τουρκικών παραλογισμών.
Γράφει ο Κ.Φίλης:
1. Οι χάρτες δεν είναι καινούργιοι, όπως ορθά αναφέρει ο πολύπειρος και βαθύς γνώστης Άγγελος

Κύπρος:ΠτΔ για ΝΑΤΟ: Τίποτα εκτός συζήτησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει θέσει εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη απόψε σε δεξίωση, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του αθλητή Παύλου Κοντίδη σε World Sailor 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης, και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού

Προειδοποιητικό μήνυμα Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό - «Αν η γαλλογερμανική πρόταση ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε»

Στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, συνεχίζουν να αναφέρονται οι ιθύνοντες της ιταλικής κυβέρνησης.
«Αν, όπως φαίνεται, η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές, πρόκειται και για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, δυο ημέρες πριν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν εννοεί να επιβάλει κυρώσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης για τον κρατικό προϋπολογισμό της.
Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει ότι στην φάση αυτή «το όλο θέμα των κυρώσεων δεν τον ανησυχεί» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».