Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μάρκος Δράκος: “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”

Αγνή και μεγάλη μορφή ο Μάρκος Δράκος, κράτησε περήφανα τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά που του μεταλαμπάδευσε η οικογένειά του, αψηφούσε κάθε κίνδυνο ακόμη και το θάνατο, και ριχνόταν μέσα στη φωτιά με πάθος για την ιδέα της Ένωσης με την Ελλάδα. Δεν πτοήθηκε από φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντίθετα έζησε ώρες απόλυτης λευτεριάς στο αντάρτικο, στήνοντας ενέδρες, περιγελώντας το θάνατο ως την ημέρα που η προδοσία στάθηκε αφορμή της θυσίας του. Aπό μικρό παιδί διακρινόταν την αρετή του και για την πίστη του στο Θεό και την Ελλάδα. Πριν και μετά από κάθε μάχη έκανε την προσευχή του, διάβαζε και ανέλυε στους συναγωνιστές του την Αγία Γραφή.
Ο Μάρκος Δράκος με το ψευδώνυμο «Λυκούργος» ήταν η προσευχόμενη προσωπικότητα του Αγώνα. Κατά τις δύσκολες στιγμές της Οργάνωσης, γονάτιζε σε μια σκοτεινή γωνιά του κρησφύγετου και προσευχόταν στο Θεό. Τα παλικάρια του τον λάτρευαν. Τον είχαν για πρότυπό τους. Σαν τον καλό Σπορέα έσπερνε στις ψυχές τους τον καλό σπόρο, την Αλήθεια του Χριστού. Αγωνιζόταν με την προσευχή και με το άψογο παράδειγμά του βοηθούσε τα παλικάρια του να γίνουν ηθικές προσωπικότητες.

Οθωμανικό ατύχημα

Του Νίκου Λυγερού

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στην εκπομπή ''Καλή σας μέρα". 
ΡΙΚ 1, 16/01/2015

Από την ερμηνεία στη νοόσφαιρα

Του Ν. Λυγερού
Ακόμα κι αν έχουμε δύο θεωρίες ισόμορφες όσον αφορά στα αποτελέσματα, μπορούμε να έχουμε δύο διαφορετικές ερμηνείες. Η ιδέα όμως είναι ότι αυτές οι ερμηνείες μπορούν να επηρεάζουν τη νοόσφαιρα του καθενός. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε την ερμηνεία μέσω στρατηγικής. Και ο λόγος είναι απλός. Η ερμηνεία επιτρέπει την αλλαγή στη νοόσφαιρα και έτσι μπορείς να προετοιμαστείς για το μέλλον. Μέσω αυτής της προετοιμασίας, ουσιαστικά αλλάζεις την ίδια σου την νοόσφαιρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αλλάζεις και την πραγματικότητα με άλλη νοόσφαιρα.

Η συνέχεια του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

- Πώς σε λένε;

- Αντώνη. Να σας πω κάτι; Η μητέρα μου μού λέει, πως τα πράγματα είναι μίζερα.

- Μην γονατίζεις, για να τα πούμε ρε Αντώνη. Δεν έχει δίκιο η μητέρα σου. Όμως, αν θέλεις να φτιάξεις την ΑΟΖ, περνάς μέσα από δυσκολίες, έτσι δεν είναι; Το θέμα είναι να ξέρεις, πού θέλεις να πας. Και να πας με στρατηγική, να πας με τον Χρόνο και χωρίς να σταματάς ούτε στιγμή μέχρι να τελειώσεις την αποστολή. Και τώρα έχουμε σχεδόν φτάσει την Ελλάδα εκεί πού είναι το πρέπον. Να ξαναγίνει ένα ξακουστό, ένα σπουδαίο και ένα ιστορικό έθνος για σένα, για όλους τους μικρούς ανθρώπους.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ…(ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 
ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ 2013…

Πλήθος κόσμου στη δυναμική έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2015(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Από το dete.gr

Με τον δυναμικό και ηχηρό τρόπο άνοιξε τα φτερά του το Πατρινό Καρναβάλι 2015, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για ένα καλύτερο αύριο κόντρα στην αβεβαιότητα των καιρών.
Τον χαρακτηριστικό τόνο έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απευθυνόμενος σε ένα τεράστιο πλήθος, που γέμισε την πλατεία Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου, στην τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015:«Φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στο φετινό καρναβαλικό ταξίδι μας!Η Πάτρα αντιστέκεται με το χιούμορ!

Παροιμίες από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα

theophilosΑπάντηση στους ισχυρισμούς κάποιων ότι η νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία ελληνικά δίνει η ίδια η γλώσσα.

Πέρα από τον τεράστιο όγκο λέξεων που συνεχίζει να χαρακτηρίζει στον λόγο μας, υπάρχουν και πολλές παροιμίες…

Δείτε μερικές από αυτές:

Μάχη Ρωσίας-ΔΝΤ για την Ελλάδα- Μόσχα: "Αν βγείτε από την ΕΕ θα σας στηρίξουμε" - ΔΝΤ: "Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ"

ΡΩΣΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

Βόμβα από την Ρωσία: Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν η χώρα επιλέξει την έξοδο από την ΕυρωπαΪκή Ενωση!

Η γνώση της μετεωρολογίας στην αρχαία Ελλάδα

Από την αρχαιοελληνική φιλοσοφία μέχρι τη σύγχρονη δορυφορική τεχνολογία, ο καιρός ήταν και παραμένει μυστήριο. Η επιστημονική μελέτη, η έρευνα και τα πειράματα έχουν προχωρήσει πολύ και η μετεωρολογία επωφελήθηκε στο έπακρο από τις ανακαλύψεις στη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά και την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Ινδία: Πατέρας προσπάθησε να θάψει ζωντανή την εννιάχρονη κόρη του- Την έσωσε η μητέρα της

Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter η μικρή Ρουκσένα εμφανίζεται θαμμένη μέχρι τη μέση
Σοκ προκάλεσε στην Ινδία η είδηση για έναν πατέρα που προσπάθησε να θάψει ζωντανή την μόλις 9 ετών κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντούλ Χουσείν άνοιξε έναν λάκκο στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην πόλη Πούτια, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Μπαγκλαντές-Ινδία, την ώρα που η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι το απόγευμα της Παρασκευής.

Εξοργισμένοι οι Ελληνες της Αυστραλίας με τον Ράσελ Κρόου Για την ταινία «The Water Diviner»

Απίστευτη διαστροφή της ιστορίας - Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του αναφέρεται στα γεγονότα της Καλλίπολης και παρουσιάζει τον ελληνικό στρατό ως «Στρατό του Σατανά», ενώ Έλληνες, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί πολεμούσαν εναντίον των Τούρκων - Στην Καλλίπολη θυσιάστηκαν χιλιάδες Αυστραλοί από τους Τούρκους
Φαίνεται πώς ο Ράσελ Κρόου δεν προκάλεσε το μένος μόνο των γυναικών στο Χόλιγουντ (διαβάστε την απάντηση της Τζέσικα Τσαστέιν στις δηλώσεις του περί μεσήλικων γυναικείων ρόλων) αλλά τώρα ήρθε και η σειρά των Ελλήνων. Τουλάχιστον των Ελλήνων της Αυστραλίας, όπου το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «The Water Diviner» έκανε την πρεμιέρα του μέσα στα Χριστούγεννα (στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, στην επέτειο της απόβασης στη χερσόνησο της Καλλίπολης).