Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΤΡΙΑΚΟΝΤΟΡΟΣ

ΦΩΤΟ: Suzi in Oregon. panoramio.com
Της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)
 

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τεύχος 954,  σελ. 62,

έκδ. Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Μάρτιος 2013.
 Η τριακόντορος ήταν ένα στενόμακρο πολεμικό πλοίο, το οποίο όπως μαρτυρεί η ονομασία υπηρετείτο από συνολικά τριάντα κωπηλάτες (δεκαπέντε σε κάθε πλευρά). Στην ιστορική της διαδρομή εντυπωσιάζει η ποικιλία χρήσεων  σε συνάρτηση με την μακρά επιτυχή πορεία της στις ναυτικές επιχειρήσεις. Ωστόσο αποτελεί μυστήριο προς διερεύνηση η απουσία σημαντικών στοιχείων για την εξακρίβωση του ακριβούς ναυπηγικού σχήματος, καθώς και των περισσότερων τεχνικών λεπτομερειών που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του σκάφους.

Προς γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων.


Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου - Συγγραφέα - Τουρκολόγου


Από την πρώτη μέρα που η προδοτική κλίκα του Γιωργάκη μας οδήγησε με πλαστά στοιχεία και με δόλιο και θεατρικό τρόπο, όπως εκείνο το περίφημο διάγγελμα του Καστελόριζου, (στον Γιωργάκη αξίζει το όσκαρ ηθοποιίας; ή μάλλον υποκρισίας) στο μνημόνιο, είχαμε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο να ξεπουληθούν όλα τα εθνικά μας θέματα.

Τώρα διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και σταδιακά ολοκληρώνεται με τον πιο μειοδοτικό τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Μπρος Γκρεμός και πίσω… ρέμα;

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Από το koukfamily
 
Σε εξαιρετικά ‘καλή διάθεση’ φάνηκε να είναι ο Αντιπρόεδρος της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την Σύνοδο των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Σε ανοικτή συζήτηση με διευθυντές μεγάλων ΜΜΕ, στο Reuters, ο κ Βενιζέλος δήλωσε με έμφαση ότι δεν ‘βλέπει’ τρίτο μνημόνιο (και πακέτο διάσωσης)για την Ελλάδα ούτε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων που θα μπορούσε να πυροδοτήσει σοβαρές κοινωνικές αναταραχές στη χώρα μας.

Ζούμε τις παραμονές του δικού μας 1453

Του Στρατή Μαζίδη
Από το freepen.gr

Μπορεί οι μέρες που διανύουμε να παραπέμπουν περισσότερο στην εθνική καταστροφή του 1922, πλην όμως τα σημάδια της παρακμής μας γυρνούν αρκετά πίσω, στις παραμονές του 1453.
 Εδαφικά περιορισμένη η τότε στα χαρτιά μόνο αυτοκρατορία, εμείς ήδη μετράμε απώλειες όπως αυτή της μισής Κύπρου ή των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο με το παράδοξο των 6 μιλίων στο νέρο και 10 στον αέρα!
Φτωχή η τότε αυτοκρατορία, πάμπτωχη η σημερινή Ελλάδα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ Αναδύθηκε ολόκληρο νησί από τα 7,8 Ρίχτερ!

Ένα ολόκληρο νησί αναδύθηκε από το βυθό της θάλασσας στις ακτές της επαρχίας του Βαλουχιστάν προς την Αραβική Θάλασσα ύστερα από το μεγα-σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

 Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νησί – βραχονησίδα το ορθότερο- έιναι ύψους περίπου 15 μέτρων αλλά δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τις διαστάσεις του.


Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν κάποια απο τα διεθνη ΜΜΕ χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει διασταυρωθεί και απο επίσημες κρατικές πακιστανικές πηγές.

Καναδάς: Δημόσια επιστολή-«φωτιά» για τους αεροψεκασμούς από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανικής Κολούμπια

Ο Bill Vander Zalm, πρώην πρωθυπουργός της επαρχίας της Βρετανικής Κολούμπια, απέστειλε δημόσια επιστολή σε δεκάδες πολιτικούς στην συγκεκριμένη επαρχία αλλά και σε ολόκληρο τον Καναδά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα των αεροψεκασμών:

Η επιστολή έχει ως εξής:

Μας λένε ότι η “Υπερθέρμανση του Πλανήτη”, που τόσο εύκολα «μεταλλάχθηκε» στον γενικό όρο “Κλιματική Αλλαγή”, αποτελεί σοβαρή απειλή για την Γεωργία και κατά αυτόν τον τρόπο αποτελεί ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας. Ως ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας, οτιδήποτε κάνουν για να καταπολεμήσουν την «κλιματική αλλαγή», μπορεί να μείνει εκτός του πλαισίου της δημόσιας σφαίρας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού:"Ελληνική ΑΟΖ και λιμενικές δυνάμεις"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα
"Ελληνική ΑΟΖ και λιμενικές δυνάμεις".
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, 25/09/2013

ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Ὀδυσ. Ἐλύτης)

ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΑΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.
 
ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΕΩΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.
 
Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΙΣ
 
Κατωτέρω δημοσιεύομε ἔγγραφό μας πρὸς τοὺς ἁρμοδίους Ὑπουργούς.

9χρονο κορίτσι σε δημοπρασία στο Αφγανιστάν! Η φωτογραφία που συγκλονίζει

Η φωτογραφία από το Αφγανιστάν συγκλονίζει. Το κοριτσάκι μόλις εννέα χρονών έχει κρύψει το πρόσωπό του με τα χέρια του από ντροπή. Είναι η η φωτογραφία από την “δημοπρασία” του!

Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook . Και δημοσιοποιείται λίγες μέρες μετά από την είδηση ότι η γνωστή τραγουδίστρια Μαντόνα πούλησε ένα πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ,προς 7 εκτομμύρια δολάρια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπαίδευση θηλέων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


Η NASA τελικά αποκαλύπτει ότι ΠΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.(ΒΙΝΤΕΟ)



Ένας ερευνητής της NASA έχει βρει κρυμμένες πύλες στο μαγνητικό πεδίο της Γης που ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Ορισμένες από αυτές είναι ανοικτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η NASA χαρακτηρίζει αυτές τις πύλες X-σημεία ή περιοχές διάχυσης Αυτές βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Οι πύλες δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας μαγνητικής επανασύνδεσης από γραμμές μιας μαγνητικής δύναμης από δύο ουράνια σώματα που σμίγουν μέσα στο χώρο. Η διαδικασία αυτοί δημιουργεί αυτά τα x-σημεία.

Μερικές σκέψεις για το «άνοιγμα των αγορών» σε τοπικό επίπεδο

Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου



Εσχάτως έχει αναζωπυρωθεί το φαινόμενο των λεγόμενων αγορών χωρίς μεσάζοντες που έχει φέρει τους πολίτες/ καταναλωτές ενώπιον νέων δεδομένων.
Η δραστηριοποίηση μιας ακόμη αγοράς σε μια περιοχή είναι κατ’ αρχήν θετική γιατί απελευθερώνει περαιτέρω την τοπική οικονομία από τυχόν γεωγραφικά ή διοικητικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων, αυξάνει τον ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση ωφελεί τους καταναλωτές.

Το Πείραμα Συμμόρφωσης (Βίντεο)

Tα πειράματα "συμμόρφωσης" του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του '50, επιδεικνύοντας την δύναμη της συμμόρφωσης στις ομάδες. Γνωστό και ως το "Παράδειγμα του Ας".

Στα πειράματα υπό τον Σολομώντα Ας, ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ".

Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συνεννοημένων" συμμετεχόντων.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ! ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ!

Ατελείωτο μπαράζ αεροψεκασμών πάνω από τον Αττικό ουρανό από δεκάδες αεροπλάνα! Σαν τα ποντίκια που πρέπει να παραμείνουν καθηλωμένα στην φάκα τους και να μην...ξυπνήσουν, μας έχει το σύστημα. Την ώρα που ετοιμάζεται η μεγάλη προδοσία στα εθνικά μας θέματα με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους γυφτοσκοπιανούς, την ώρα που η Κύπρος θα οδηγηθεί στην αγχόνη με σχέδιο νέου, μόνιμου διαμελισμού της, ενώ οσονούπω επιβάλλονται νέα επαχθή μέτρα από την τρόικα, ο λαός πρέπει να παραμείνει απαθής και άβουλος. 

Γελάει ο κόσμος με τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής! Δείτε τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής και θα πάθετε ΣΟΚ ...!!!

Μας κάνουν πλάκα τελικά οι “Ηγέτες” μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι)!

Ο κατάλογος που βλέπεται πιο κάτω είναι ο τελευταίος που κοινοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό πόσο θέλουν οι Κυβερνώντες να προστατέψουν τα…χαμηλά μισθολόγια των βο(υ)λευτών μας. Δείτε λοιπόν πιο κάτω για τι τιμές μιλάμε…

ΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ: ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ, ΕΓΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ 43ΧΡΟΝΗ ΜΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΑΙΜΟΦΥΡΤΗ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΥΡΑ...!!!

ΤΗΝ ΕΔΕΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑΣΑΝ

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της περιοχής της νότιας Λακωνίας το αποτρόπαιο συμβάν της αιχμαλωσίας 43χρονης μητέρας δύο παιδιών, ο άγριος ξυλοδαρμός της και η ασέλγεια από άγνωστο ή αγνώστους κουκουλοφόρους χθες το πρωί.

Υπό την απειλή μαχαιριού πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης, η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο χωράφι της για να κάνει αγροτικές δουλειές. Αιφνιδιαστικά την πλησίασαν ένας ή δυο "μελαμψοί" κατά την περιγραφή της γυναίκας οι οποίοι- έχει καταθέσει- ότι φορούσαν κουκούλα(κατόρθωσε όμως από την προφορά και το χρώμα τους να αντιληφθεί ότι πρέπει να ήταν Πακιστανοί που γυρίζουν σε μια περιοχή που έχει πολλούς λαθραίους εργάτες.

Βίντεο: Καταγγελίες για ταυτόχρονους αεροψεκασμούς σε όλη την Ελλάδα

Έχουν βάση οι θεωρίες ότι μας... ψεκάζουν; Δείτε φωτογραφίες από περιοχές της Ελλάδας
Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους πολίτες που παρακολουθούν τον ουρανό να γεμίζει με chemtrails. Πολλοί θεωρούν ότι μας... ψεκάζουν και είναι ανήσυχοι πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν...

Το υποτιθέμενο φαινόμενο των ψεκασμών γίνεται αντιληπτό απ' άκρου εις άκρον στην Ελλάδα, καθώς τα νεφελώματα που δημιουργούνται είναι έντονα και προφανώς οφείλονται σε μετεωρολογικά φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με ψεκασμούς.

ΑΘΗΝΑ – Μουσουλμάνος ζήτησε από οδηγό ταξί να κλείσει την μουσική και ο ταξιτζής…

Ένας αφοσιωμένος Μουσουλμάνος Άραβας μπήκε σε ένα ταξί κάπου στην Αθήνα. Ζήτησε κοφτά από την ταξιτζή να απενεργοποιήσει το ραδιόφωνο, επειδή, όπως συνάγεται από τη θρησκευτική διδασκαλία του, δεν πρέπει να ακούει μουσική, επειδή την εποχή του προφήτη δεν υπήρχε μουσική και κυρίως Δυτική μουσική που είναι η μουσική των άπιστων.
Ο ταξιτζής σβήνει το ραδιόφωνο, σταματάει το ταξί και ανοίγει την πόρτα.
Οπότε ο Μουσουλμάνος Άραβας τον ρώτησε, «Γιατί σταμάτησες, τι κάνεις;»

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

panagiotaros Στοιχεία που «δένουν» την κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης» και τα οποία εκτιμάται ότι ενεργοποίησαν τα εντάλματα σύλληψης ακόμη και για άτομα που βρίσκονται στον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής έχει στη διάθεση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
 Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κρατούνται ο γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Λαγός, καθώς επίσης και άλλα 12 στελέχη του κόμματος, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν.