Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: «Μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος θα άξιζε τέτοιο τάφο»

Αμφίπολη: «Μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος θα άξιζε τέτοιο τάφο»
Κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στον Λόφο Καστά, όπου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι τεχνικές εργασίες για την υποστήλωση του τρίτου θαλάμου, όλο και περισσότεροι ιστορικοί και αρχαιολόγοι καταθέτουν την δική τους άποψη για το ποιος τελικά βρίσκεται στον τύμβο. 
 
Τα σενάρια για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έχουν αποσυρθεί εντελώς από το τραπέζι, καθώς κάθε ημέρα ακούγεται και μια καινούρια άποψη που θέλει τον μεγάλο Έλληνα στρατηλάτη να βρίσκεται θαμμένος στο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Nessun Dorma*


Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Πανεπιστημιακού


Μου συστήθηκαν ως Γιάννης, Βαγγελιώ, Ανδρέας και Ρίτσα. Τους συνάντησα σε ένα υπνωτήριο αστέγων ένα βράδυ της άνοιξης. Είχαν μόλις τελειώσει το λιτό δείπνο τους και είχαν κουρνιάσει στο μικρό καθιστικό. Απολυμένος εκπαιδευτικός από τα ΤΕΙ ο Γιάννης, χτυπήθηκε από τις περικοπές των συμβασιούχων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθησε ένα άσχημο διαζύγιο, ενώ τα χρέη στο δημόσιο ταμείο που κληρονόμησε από τον πατέρα του αποδείχτηκαν μη διαχειρίσιμα.

Θωρακίζει την Κριμαία η Ρωσία: Ενισχύει με χιλιάδες στρατιώτες τις δυνάμεις της

Θωρακίζει την Κριμαία η Ρωσία με με χιλιάδες στρατιώτες και μέσα καθώς η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Αυτά τα άκρως ανησυχητικά ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu προαναγγέλλοντας την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων.
Όπως είπε ο Shoigu η παρουσία  «ξένων» στρατευμάτων σε εγγύτητα με τα ρωσικά σύνορα στην Κριμαία  έχει αυξηθεί σημαντικά για αυτό και η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων κλίθηκε απαραίτητη.

Πανικός στο Λονδίνο - Οι τράπεζες γεμίζουν τα ATM της Σκωτίας - Φόβοι για "bank run"

Πανικός επικρατεί στο Λονδίνο και στο βρετανικό τραπεζικό σύστημα καθώς υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, βρετανικές τράπεζες διοχέτευσαν εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε μηχανήματα ATM στα βόρεια της χώρας για να καλυφθεί η ζήτηση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποσύρουν τα χρήματά τους την επομένη της κάλπης ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης. Την ίδια στιγμή εμφανή παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των Σκώτων κάνει η Ουάιγκτον καθώς απειλεί την Γλασκώβη "να μην καταστρέψει την ειδική σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".

Κάλεσε τον Αναστασιάδη σε ειρήνη ο Νταβούτογλου! Κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για καθυστέρηση στις συνομιλίες

- Ο Νταβούτογλου είπε ότι τώρα είναι η ώρα της δράσης, προσθέτοντας πως απόψε με τη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου υπάρχει μια ευκαιρία για να γίνει μια ωραία αρχή
- «Το Εθνικό Συμβούλιο στην ε/κ πλευρά κάνει δύσκολη τη λήψη αποφάσεων»
- Την σκυτάλη της παράνομης καθόδου στα κατεχόμενα έλαβε από τον Ερντογάν ο Αχμέτ Νταβούτγλου
- Με αιχμηρά σχόλια για τους Ε/κ αναχώρησε από την Άγκυρα ο νέος Τούρκος πρωθυπουργός.
Έκκληση προς τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο, να πάνε πρώτα στο “νότιο μέρος” και μετά στο “βόρειο μέρος”, κατά την έκφρασή του, απηύθυνε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα.

Φυλακίστηκε γιατί ήθελε να παρακολουθήσει αγώνα βόλει!

Για περισσότερες από 40 ημέρες βρίσκεται στη φυλακή η Ιρανή, Ghoncheh Ghavami, γιατί πήγε να παρακολουθήσει αγώνα της αντρικής ομάδας του Ιράν με την Ιταλία.

Οι νόμοι στο Ιράν δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παρακολουθούν αντρικούς αγώνες και έτσι όταν η Ghavami πήγε στο γήπεδο για να δει τον αγώνα του World League μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας, την απαγόρευσαν την είσοδο.

Τουρκικό θράσος! Θέλουν διαδήλωση στην ελληνική Βουλή γιατί ψήφισε το αντιρατσιστικό!

Επιμέλεια Λ. ΛΥΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Από το onalert.gr

Βάση για προβοκάτσιες αποτελεί αντικειμενικά η προβαλλόμενη στην εφημερίδα Aydinlik της Τουρκίας ως απόφαση της Οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος στη Σμύρνη , να  ...έλθουν στην Ελλάδα μέλη τους όπου θα διατυπώσουν ...διαμαρτυρία μπροστά την ...Βουλή ότι η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους είναι ...ψέμα και ότι θεωρούν ...χρέος τους να ...καταπατήσουν το νόμο που ψήφισαν οι Έλληνες βουλευτές και ο οποίος προβλέπει ποινές σε όσους αρνούνται τις γενοκτονίες αυτές!.

Ραγδαίες εξελίξεις για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα που μίλησαν για απειλές κατά της ζωής τους

- Οι εισαγγελικές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν έρευνα για τις καταγγελίες για απειλές
- Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε μιλήσει με νόημα για τον ναυτιλιακό τομέα που δεν πληρώνει φόρους
- Ανάλογες καταγγελίες ότι απειλήθηκε η ζωή του είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στη κα Λαγκάρντ για τα όσα υποστήριξε ώστε να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.
Η αποκάλυψη της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για τους έλληνες φοροφυγάδες, αλλά και οι ανάλογες καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Βρέθηκαν σκαλιά στον τάφο της Αμφίπολης; Το μυστηριώδες γείσο και τι μπορεί να φανερώνει (Εικόνες)

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν από την περασμένη Παρασκευή οι εργασίες στον τάφο της Αμφίπολης, καθώς η κατάσταση του τρίτου θαλάμου επιβάλει προτού συνεχιστεί η ανασκαφή να γίνουν έργα αντιστήριξης, τόσο για την ασφάλεια του μνημείου όσο και της ανασκαφικής ομάδας.

Η τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού για την πορεία των ανασκαφών στον τύμβο Καστά έγινε την Κυριακή όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τον τρίτο τάφο (και οι σχετικές φωτογραφίες).

Οι Σκοπιανοί τρελάθηκαν: Καταγγέλουν το BBC επειδή θεωρεί ελληνικό τον τάφο στην Αμφίπολη

Οι επαγγελματίες παραχαράκτες της ιστορίας από τα Σκόπια κατηγορούν βρετανικά και αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» - Ποιους επικρίνουν για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας»; Μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.Το κομμουνιστικό παρελθόν τους και τις σταλινικές μεθόδους παραχάραξης της ιστορίας θυμούνται οι Σκοπιανοί που φαίνεται ότι έχουν πάρει βαρέως το θέμα της Αμφίπολης. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.