Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.(Βίντεο και Kείμενο)

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 Π.Χ.
Από το pathfinder

Σημαντικότατο σταθμό στην Αρχαία Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία αποτελούν οι αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Περσών για την προάσπιση της ελευθερίας τους. Οι λαμπρές νίκες κατά των εκάστοτε εισβολέων επέτρεψαν στο Ελληνικό έθνος να περάσει από την εφηβική ηλικία στην ωριμότητα, ν' αποκτήσει συνείδηση της δύναμης του και να δημιουργήσει τον κλασικό πολιτισμό του οποίου οι αρχές και τα ιδεώδη αποτέλεσαν τα θεμέλια του σημερινού ευρωπαϊκού πολιτισμού, επειδή ακριβώς οι αρχαίοι Έλληνες έζησαν και δημιούργησαν σε μια ελεύθερη κοινωνία.

Η ευρωπαϊκή διάσταση της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας, Γαλλίας

Ως το πρώτο βήμα της μετεξέλιξης της Ευρώπης στο σκέλος της στρατηγικής συνεργασίας και ανάπτυξης χαρακτηρίστηκε τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από τον Εμμανουέλ Μακρόν η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για την αμοιβαία αμυντική συνδρομή και την προμήθεια των 3+1 φρεγατών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως αποτελεί ένα τολμηρό βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία με τον Γάλλο πρόεδρο να επισημαίνει το στόχο της ενδυνάμωσης της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. 

Ο Γάλλος πρόεδρος πρωτοστατεί στην προσπάθεια της δημιουργίας του ευρωπαϊκού στρατού και ενός αμυντικού δόγματος στο πλαίσιο της παρουσίας της Ευρώπης στα διεθνή δρώμενα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις τόσο στη Μεσόγειο την Αφρική και τη Μέση Ανατολή όσο και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις.

Γαλλικά μαχητικά σε Τανάγρα και πλοίο στη Σούδα - Τι αλλάζει με την ελληνογαλλική συμφωνία

Το ΓΕΕΘΑ και το γαλλικό επιτελείο είναι σε ανοιχτή γραμμή - Τι αλλάζει μετά την ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Αλλάζουν άρδην οι συσχετισμοί των στρατιωτικών δυνάμεων μετά τη διμερή αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας που πιθανόν να φέρει γαλλική στρατιωτική παρουσία στη χώρα μας. Στη συμφωνία που αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα περιλαμβάνεται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης.

Η ελληνική επιδίωξη είναι να υπάρχει τακτική γαλλική παρουσία στον ελληνικό εθνικό χώρο.

Gowind: Οι προηγμένες κορβέτες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» του Πολεμικού Ναυτικού(Βίντεο - Φωτο)

Η ανακοίνωση της συμφωνίας για την προμήθεια νέων πολεμικών πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων ετών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται με προηγμένα μέσα και συστήματα τεχνολογιών αιχμής, όπως οι 3+1 φρεγάτες Belharra, ενώ – όπως έγινε γνωστό – στο τραπέζι βρίσκεται και η εξασφάλιση 3+1 κορβετών τύπου Gowind, που αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra - Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra

Από το ptisidiastima

Το ΠΝ θα αποκτήσει 4 ελαφριές φρεγάτες Gowind, υπογραφή μαζί με τις Belh@rra

H ΠΤΗΣΗ και το ρεπορτάζ μας μπορεί να αποκαλύψει πως το ΠΝ θα αποκτήσει τελικά 4 (όχι 3+1) κορβέτες που θα βασίζονται στο σχέδιο της Gowind 2500. Πιστεύουμε πως θα ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση για αυτές και τον εξοπλισμό τους.

Η συζήτηση όμως για τις Gowind δεν είναι απόλυτα ώριμη για να ανακοινωθεί, καθώς το ΠΝ μόλις τώρα επέλεξε τη λύση αυτή, αντί του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Έτσι αυτή τη στιγμή το ΠΝ “φτιάχνει” μια Gowind που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μας.

Ελλάδα - Γαλλία: Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας - Τι προβλέπει για το Αιγαίο

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια 

Στη δημοσιότητα βγήκε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, μετά τις υπογραφές των δύο μερών και τις σχετικές ανακοινώσεις από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν.

Ιστορική μέρα για Ελλάδα και Γαλλία — Ενδυνάμωση της συνεργασίας σε άμυνα και ασφάλεια

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία σε Άμυνα και Ασφάλεια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για κοινή βούληση για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε άμυνα και ασφάλεια τονίζοντας ότι θέλουμε την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των δύο χωρών. 

Ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε επισήμως την απόκτηση των 3 υπερσύγχρονων φρεγατών Βelharra  από τη χώρα μας, οι οποίες θα κατασκευαστούν στη Γαλλία.