Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τα Ίμια είναι Ελληνικά – Χάρτες ντοκουμέντα

Με αφορμή απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης να πληρώσει 50.000 ευρώ γιατί του καταλογίστηκε ότι ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του. αναδημοσιεύουμε άρθρο του (Πρώτη δημοσίευση 26/01/2016).
Στο άρθρο του ο κ. Διακομιχάλης παραθέτει αναλυτικούς ιστορικούς χάρτες σχετικά με την ελληνική ονομασία των Ιμίων και αναλύει τα γεγονότα και την στάση της γειτονικής χώρας υπογραμμίζοντας οτι «… θα πρέπει άμεσα να υπάρξει χάραξη Εθνικής Στρατηγικής σε βάθος χρόνου , λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την στρατηγική επιλογή της Άγκυρας ότι το Αιγαίο Ανατολικά του 25 Μεσημβρινού της ανήκει…» Διαβάστε το άρθρο
Γράφει ο Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης*

Η Μάχη του Μαραθώνα (1824)

Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των 3.000 Οθωμανών Τούρκων του Ομέρ Πασά και 600 Ελλήνων υπό τον Γιάννη Γκούρα, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, εκεί όπου ο Μιλτιάδης είχε νικήσει τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. Η δεύτερη μάχη του Μαραθώνα έγινε στις 5 Ιουλίου 1824 και έληξε, όπως και η πρώτη, με επικράτηση των ελληνικών όπλων.
Τον Ιούνιο του 1824 ο πασάς της Καρύστου Ομέρ έλαβε εντολή να στραφεί κατά της Αττικής, σε μια εποχή που οι Έλληνες σπαράζονταν από εμφύλιες έριδες. Την ίδια περίοδο (24 Ιουνίου 1824), ο πρόεδρος του Εκτελεστικού, Γεώργιος Κουντουριώτης, όρισε φρούραρχο της Ακρόπολης τον δυναμικό οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα.

Και τρίτο θύμα μετρά η Κύπρος από τον καύσωνα

Και τρίτο θύμα μετρά η Κύπρος από τον καύσωνα, αφού ακόμα μια γυναίκα υπέκυψε από θερμοπληξία αργά χθες το βράδυ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόκειται για 71χρόνη με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλεύονταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΛ.

Συνολικά τα περιστατικά θερμοπληξίας, που καταγράφηκαν από το περασμένο Σάββατο, ανέβασαν τον αριθμό στα δέκα, εκ των οποίων τα τρία κατέληξαν.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία ενδέχεται να ανασταλούν Σε περίπτωση αναθεώρησης του Συντάγματος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκέφτεται το «μπλόκο»

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, σε περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αναμένεται να ζητήσει αύριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης προόδου για την Τουρκία το 2016, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Στρασβούργο από την εισηγήτρια Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) και το οποίο θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, οι ευρωβουλευτές αναμένεται αύριο να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απομάκρυνση της Άγκυρας από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να καταδικάσουν τις επανειλημμένες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Αποκάλυψη: Αυτό ήταν το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα το 2015(Βίντεο)

Το λεγόμενο Plan B, η ένταξη δηλαδή σε καθεστώς παράλληλου νομίσματος, το 2015 ήταν λίγο ως πολύ γνωστό, νέες λεπτομέρειες έρχονται όμως στο φως, δυο χρόνια μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Τις άγνωστες έως τώρα παραμέτρους του εναλλακτικού σχεδίου, αποκάλυψε ο Γκλεν Κιμ, ο στενός συνεργάτης τού τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την περασμένη Δευτέρα, μιλώντας σε ημερίδα της ιταλικής Βουλής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η κυβέρνηση μελετούσε την προοπτική να δώσει κουπόνια στους δημοσίους υπαλλήλους, σε ποσά ίσα με το 10% του μισθού τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία.

Η διατήρηση του Δείκτη Νοημοσύνης

Η διατήρηση του Δείκτη Νοημοσύνης
Tου Ν. Λυγερού


Ένας τομέας που σίγουρα θα αναπτυχθεί όλο και περισσότερο θα είναι αυτός που θα αφορά στη διατήρηση του Δείκτη Νοημοσύνης. Λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, το θέμα της διατήρησης είναι όλο και πιο σημαντικό. Επίσης υπάρχει παράλληλα και η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών νόσων του τύπου Αλτσχάιμερ. Πιο γενικά βλέπουμε ότι στις μεγαλύτερες κλινικές υπάρχει ανάγκη εξάσκησης του εγκεφάλου, διότι αυτό έχει την τάση να φθείρεται λόγω μιας εργασίας που δεν έχει εύρος αλλά επίσης και λόγω μιας φυσιολογικής αδράνειας με την σύνταξη.