Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η νίκη ενάντια στους γενοκτόνους

Του Ν. Λυγερού


Όταν σκεφτόμαστε ακόμα και αντικειμενικά ένα λαό που έχει υποστεί μια γενοκτονία λόγω βαρβαρότητας δεν αντιλαμβανόμαστε εκείνη τη στιγμή ότι νίκησε τους γενοκτόνους. Διότι όσες προσπάθειες κι αν έκαναν τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να εξοντώσουν όλα τα θύματα και παρέμειναν οι επιζώντες που λειτουργούν ως μάρτυρες για την κατηγορία, και την καταδίκη της γενοκτονίας. Δεν βλέπουμε αμέσως ότι πρόκειται για μια ήττα των γενοκτόνων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εσχάτη λύση. Και μετά από δεκαετίες οι οικογένειες των επιζώντων συνεχίζουν το έργο της μνημοσύνης και παλεύουν ενάντια στη γενοκτονία της μνήμης. Έτσι η ύπαρξή μας αποτελεί μια αντίσταση κι όχι μόνο μια θυσία.

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νἰκου Λυγερού με θέμα:
 "Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων".
 Πολιτειακή Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Sydney.
"Memory day of the Genocide of Greeks, Armenians and Assyrians".
Parliament of NSW.
 Sydney. 16/09/2014

Ποιες χώρες και πότε απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία (Χάρτης)

Η Σκωτία σε καμία περίπτωση δεν είναι η πρώτη περιοχή που αποζητά την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
Η βρετανική αυτοκρατορία από το 16ο έως το 18ο αιώνα κυρίως απέκτησε αποικίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω συνεχών επεκτατικών πολέμων στα εσωτερικά ξένων κρατών.
 

Βίντεο: Δεκάδες ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα κατευθύνονται σε σχηματισμό μάχης στην Κριμαία-ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Eικόνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία με μαζική αερομεταφορά δυνάμεων στην Κριμαία δείχνει βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα.
Στις σκηνές φαίνονται "αγέλες" επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων να κατευθύνονται από τις βάσεις του Ροστόφ στην Κριμαία σε μια επίδειξη δύναμης από τις ρωσικές ΕΔ που απποτελεί ισχυρό μύνημα προς την Δύση όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο Ρώσος ΥΠΑΜ Sergey Shoigu.

"Πισώπλατο" χτύπημα από ΗΠΑ: Ανακάλυψαν "αυτονομιστικό κίνημα" στην Μακεδονία

"Αυτονομιστικό κίνημα" στη Μακεδονία βλέπουν στις ΗΠΑ, με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διεξάγεται στη Σκωτία την αυριανή ημέρα. Πρόκληση από τα αμερικανικα ΜΜΕ όπως το περιοδικό Business Insider που παρουσιάζει, με αφορμή το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν φανταστικό χάρτη της Ευρώπης όπως θα ήθελαν στην Αμερική να διαμορφωθεί εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί.
Η ιδέα είναι του «Κινήματος για μια Ελεύθερη Ευρώπη» (European Free Alliance) που φέρεται να υπογράφει τον χάρτη, αλλά και του περιοδικού που τον δημοσιεύει με σχόλιο «έτσι θα ήταν ο χάρτης της Ευρώπης εάν τα αυτονομιστικά κινήματα επικρατούσαν» - να εμφανίσει ανάμεσα στα γνωστά, αναγνωρισμένα αυτονομιστικά κινήματα και κόμματα ανά την Ευρώπη και το ανύπαρκτο κίνημα "Μακεδόνων στην Ελλάδα" (Lerin: "Macedonians in Greece").

Ο πόλεμος των αρχαιολόγων για τα μυστικά του τάφου της Αμφίπολης

«Σε ποιον ανήκει ο τάφος της Αμφίπολης; Στον Αλέξανδρο, στον Ηφαιστίωνα, στη Ρωξάνη, στο Νέαρχο ή στην Ολυμπιάδα», «είναι μακεδονικός ή ρωμαϊκός», «έχει συληθεί ή όχι» είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία οι αρχαιολόγοι δίνουν τις πλέον αντιφατικές απαντήσεις.
Μετά τη σπουδαία ανακάλυψη από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, η οποία είχε την τύχη να εντοπίσει τον τάφο της Αμφίπολης, ξέσπασε ένας πρωτόγνωρος πόλεμος στην επιστημονική κοινότητα για την ερμηνεία των ευρημάτων που έρχονται στο φως από το μνημείο.

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι ήρεμοι πριν αποκεφαλιστούν;-Την απάντηση δίνει πρώην όμηρος

Στα βίντεο εκτέλεσης των τριών ομήρων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, η παγκόσμια κοινότητα αναρωτήθηκε γιατί οι μελλοθάνατοι ήταν τόσο ήρεμοι...Οι δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι James Foley και Steven Sotloff, καθώς και ο Βρετανός David Haines, είναι τα τρία τραγικά θύματα των τζιχαντιστών που αποκεφαλίστηκαν και τα βίντεο της τραγικής εκτέλεσής τους, έκαναν το γύρο του κόσμου. Μια προσεκτική παρατήρηση στα βίντεο του αποκεφαλισμού δείχνει ότι και τα τρία θύματα, ήταν εξαιρετικά ήρεμα, σαν να μη γνώριζαν τι τους περιμένει!

Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ για τις σε βάρος της απειλές

Αφορούσαν ανώνυμα σχόλια Ελλήνων χρηστών στο Facebook πριν από λίγα χρόνια, λένε τώρα πηγές του ΔΝΤ
«Άνθρακες ο θησαυρός» φαίνεται ότι γίνονται οι καταγγελιες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντι για απειλές που δέχθηκε από την Ελλάδα όταν μίλησε για Έλληνες φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ταμείου που μίλησε στον ΑΝΤ1 όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.