Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η κυριαρχία των Ελλήνων από τα πανάρχαια χρόνια

Η Αμερική ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες και όχι από τον Κολόμβο, παρότι πήρε εκείνος τα εύσημα. Σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, με πρώτη του Όμηρου, η περιγραφή της Οδύσσειας σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αλλά σε χώρες της Αφρικής και της Αμερικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ο Οδυσσέας δεν περιπλανιόταν 10 χρόνια στην Μεσόγειο προσπαθώντας να βρει την Ιθάκη, αλλά στον Ατλαντικό ωκεανό εξερευνώντας νέες ηπείρους.

Απόδειξη αυτού, είναι τα πάμπολλα ελληνικά τοπωνύμια που υπάρχουν στις χώρες αυτές από πολύ παλιά και υποδηλώνουν ελληνική παρουσία. Ακόμα και σε φυλές της Αμερικής και Αφρικής που καλούνται "ιθαγενείς" και δεν έχουν εκπολιτιστεί ακόμα.

Εκεί όπου γίνονταν θαύματα: Η θεραπεία της ψυχής στο άβατο του Ασκληπιού

«ΣΩΤΗΡ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ»
Ασκληπιός: Τρυφερός θεραπευτής

Ο Ασκληπιός είναι ο θεοποιημένος θνητός της Ελληνικής Αρχαιότητας, γνωστός και αγαπημένος για την ιατρική του τέχνη που πρόσφερε στους συνανθρώπους του ακούραστα.
Το πρόσωπο του όπως παρουσιάζεται στα κλασσικά γλυπτά ακτινοβολεί συμπόνια σοφία ευγένεια και κατανόηση. Ήταν όμορφος, γλυκός ήπιος. Αγαπούσε τους θνητούς και αγαπήθηκε από αυτούς.

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Η ανθρωπιά του αίματος"(Βίντεο)


                                                    Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                           "Η ανθρωπιά του αίματος"
                                           Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού σχολείου Σαπών
                                                    Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Σε καινούργια πρόκληση μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Τούρκοι, επί τη ευκαιρία του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου και της γιορτής του Kadir Geçesi που είναι στις 13 Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ισλαμικής εφημερίδας Yeni Şafak, (28/4), που πρόσκειται στον Ερντογάν, σε εκδήλωση που έγινε αυτές τα μέρες στην πόλη της Προύσας όπου μίλησε ο ισλαμιστής ιστορικός και συγγραφέας Yavuz Bahadıroğlu, ανακοινώθηκε ότι φέτος κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου που αρχίζει στις 18 Ιουνίου και τελειώνει στις 16 Ιουλίου, η μεγάλη μουσουλμανική εορτή του Kasdir Geçesi θα εορταστεί με μουσουλμανική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά από το 1934, όταν ο ναός ανακηρύχτηκε μουσείο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis


Ενώ η Ελλάδα στραγγαλίζεται αργά αλλά σταθερά από τους «εταίρους» της, την ίδια ώρα την έντονη οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταντήσει μια ένωση τοκογλύφων και πολιτικών που επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, θα εκδηλώσουν οι Αυστριακοί με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνουν σαν πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από αυτή την Ένωση.

 Όπως προβάλλουν οι αφίσες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ευρεία έκταση σε όλη την Αυστρία, το παλλαϊκό αυτό δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου μέχρι στις 1 Ιουλίου. Το κύριο σύνθημα του δημοψηφίσματος είναι «DA GEHEN WIR IN» που σημαίνει «Θα Πάμε Οπωσδήποτε» και δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αποφασιστικότητα των διοργανωτών του δημοψηφίσματος να κινητοποιήσουν τον αυστριακό λαό κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ελληνικό Τάγμα στο Παρίσι το 1919

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ 1919

 Μοναδικό βίντεο ντοκουμέντο από την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στην παρέλαση των νικητριών δυνάμεων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου στο Παρίσι το 1919. 

ΜΑΡΙΑΝ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΝΤ: Η ΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ


Η Αμερικανίδα (ιρλανδικής καταγωγής) καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών
Μαριάν Μακντόναλντ ανέβασε στο internet όλη τη γραμματεία από τον
Όμηρο έως το Βυζάντιο, αλλά πικράθηκε από την αδιαφορία της Πολιτείας

Του Παναγιώτη Λιάκου
από την εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι από αβλεψία στην πρώτη ανάρτησή μας
δεν αναφέραμε το συγγραφέα του άρθρου,  το διορθώνουμε ζητώντας την κατανόηση σας. 
***
Η  Μαριάν Μακντόναλντ είναι η σημαντικότερη εν ζωή ελληνίστρια. Αμερικανίδα πολίτης, ιρλανδικής καταγωγής, έχει ωφελήσει το έθνος μας όσο δεν θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν ότι μπορούν όλες οι ακαδημίες, τα υπουργεία και διάφοροι ζάπλουτοι - αστοιχείωτοι ιδιώτες, που σφετερίζονται δημοσιότητα δίχως να την αξίζουν...
Η κυρία Μακντόναλντ το 1972 είχε την ιδέα της ψηφιοποίηση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Τότε, ενώ η λέξη «υπολογιστής» ήταν σχεδόν άγνωστη στη χώρα μας, εκείνη δεν περιορίστηκε στα λόγια. Προχώρησε σε θεαματικά έργα.

Υπέροχες φωτογραφίες από τον ουρανό και τα άστρα (Εικόνες)

Στις 25 Απριλίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες του είδους στρέφουν συχνά το βλέμμα τους στον ουρανό και βλέπουν περισσότερα από όσα εμείς οι υπόλοιποι.

Όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που με την βοήθεια του φωτογραφικού φακού και άλλων εργαλείων μας βοηθούν να δούμε αυτούς τους ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής που μπορείς να δεις σε συγκεκριμένες γωνιές του πλανήτη, αρκεί να κοιτάξεις στον ουρανό.

Τσέχος ΥΠΟΙΚ: "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα" - ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Δεν θα μπει η Τσεχία στο ευρώ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις αφού βλέπει τι έχει υποστεί η Ελλάδα και δεν θέλει να έχει η χώρα του αυτή την τύχη όπως αναφέρουν οι Financial Times.
 
Η αιτία της σθεναρής άρνησης είναι η... Ελλάδα. Οι Τσέχοι βλέπουν την καταστροφή που έφερε το ευρώ σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη για να το υποδεχθεί, αλλά βλέπουν και ότι η ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" πάει εύκολα περίπατο, μόλις ξεκινήσουν ζητήματα χρέους.

Ντάισελμπλουμ: Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν χρόνο για δημοψήφισμα...Η Ελλάδα «έπαιξε και έχασε» με την ΕΚΤ

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο ελληνικό πρόβλημα - Οι Έλληνες πρέπει να προσαρμόσουν τις επιθυμίες τους σύμφωνα με την πραγματικότητα» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup
Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση αν θα αποφασίσει να οδηγήσει το λαό στις κάλπες για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Bloomberg, λίγς μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που μεταξύ άλλων δήλωσε πως τυχόν συμφωνία που θα υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών, θα πρέπει να τεθεί στο λαό.

Ξαφνικά «βρέχει» φόρους και ρυθμίσεις... φόρων

Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση ετοιμάζει ή προαναγγέλλει: Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015 - Πολυνομοσχέδιο με την «λίστα Βαρουφάκη» - Έκτακτη εισφορά για υψηλά εισοδήματα - Διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης - Περαίωση για το «μαύρο χρήμα» και τις «λίστες» - Επέκταση της ρύθμισης των δόσεων - Προφανής στόχος να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές και να βρει χρήματα
Η προσπάθεια σύγκλισης της ελληνικής πλευράς με τους “Θεσμούς” για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό φαίνεται ότι εκτός από σύννεφα πάνω από τον υπουργό Οικονομικών φέρνει καταιγίδα φόρων και “διευκολύνσεων”.

«Ξηλώνει» την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ο Σπίρτζης για το «μαύρο» στα κανάλια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε σήμερα 28/04/2015 τις παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - Αποφασισμένος να «καθαρίσει» το τοπίο των αδειών ο υπουργός.
Τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την «πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας» ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης.