Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Κυπριακό - Έντονες πολιτικές αντιδράσεις

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται πως πυροδοτούνται σχετικά με το Κυπριακό έπειτα από την επίσκεψη της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε Αθήνα και Λευκωσία, αλλά και τη σημερινή έκτακτη επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Του ταξιδιού του κ. Αναστασιάδη, θα προηγηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του νησιού για να ενημερωθούν για τις συνομιλίες.

Κυπριακά μέσα αναφέρουν πως ο αμερικανικός παράγοντας φαίνεται να ήταν καταλυτικός για την επιτάχυνση των εξελίξεων, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπει τις τελευταίες ώρες και το προσχέδιο του Κοινού Ανακοινωθέντος μεταξύ των δύο πλευρών, δίχως να λείπουν και οι αρνητικές αντιδράσεις.

ΣΟΚ: Μήπως είσαι και εσύ μολυσμένος; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ... ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

ΣΟΚ: Μήπως είσαι και εσύ μολυσμένος; Λίγο να ψαχτείς, αλλάζεις την… ειδυλλιακή άποψη που έχεις για τον κόσμο…

Του Σταύρου Ζαγκανά

Τι βρήκα αυτή τη φορά; Κάτι που με έχει συγκλονίσει πραγματικά…

Διαβάστε και αποφασίστε:

15 Νοεμβρίου 2013: – Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της OMS (Οργάνωση Μαχόμενων Sovversivi) μια παράξενη επιδημία απλώνεται σαν λεκές από λάδι σε όλο τον πλανήτη…

H Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας...!!!;;;

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βιβλίο που υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας

Ενα ανατρεπτικό βιβλίο έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία, αφού υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, που το όνομα της σηματοδότησε μία ολόκληρη εποχή, ήταν στην πραγματικότητα άντρας....

Το βιβλίο του Στιβ Μπέρι «The King's Deception» (η εξαπάτηση του βασιλιά) ουσιαστικά κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην Αγγλική ιστορία,η οποία ξεκίνησε 470 χρόνια πριν, σε ένα χωριό του Γκλουστερσαιρ.

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο!(Βίντεο)

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο !
Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική, όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. 

Η πέτρα Possum Creek Stone ανακαλύφθηκε από την Gloria Farley στην Oklahoma το 1970. Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει HO-NI-KA-SA η o nikasa (ο νικητής)

Ιπτάμενα ψάρια σάρωναν τους αιθέρες πολύ πριν εμφανιστούν τα πουλιά

Δυο πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για τα ιπτάμενα ψάρια προέκυψαν μετά από σχετική έρευνα του Κινεζικού Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών Ζώων.

Πρώτον, τα ιπτάμενα ψάρια εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και δεύτερον η ικανότητά τους να πετούν αναπτύχθηκε ώστε να γλιτώνουν από τους μεγάλους θηρευτές της θάλασσας.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από δελφίνια, καλαμάρια και άλλους θηρευτές, τα σύγχρονα ιπτάμενα ψάρια, που ζουν στα νερά τροπικών και υποτροπικών περιοχών, μπορούν να διανύσουν πετώντας πάνω από το νερό 400 μέτρα σε 30 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα 72 χιλιομέτρων την ώρα.

4 Φεβρουαρίου 1843 εκοιμήθει ο Άγιος του Ελληνισμού. Ο Εξεγερμένος, ο Μαχητής, ο Αρχιστράτηγος των ατάκτων. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και….
γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».

Η χρεοκοπία των ΗΠΑ μπορεί να έρθει «πολύ σύντομα»

Τελευταίο περιθώριο φαίνεται να είναι το τέλος Φεβρουαρίου
Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεκινήσει η αθέτηση πληρωμών «πολύ σύντομα» καθώς τελειώνει το περιθώριο για να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, η κυβέρνηση αναμένεται να φτάσει το όριο χρέους στα τέλη της εβδομάδας και ερευνώνται μέτρα για να κλείσει το κενό έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Άρθρο-πρόκληση της Bild: Οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από μας

«Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς», υποστηρίζεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild σχετικώς με την πρόσφατη πρόταση της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας περί συμβολής των ίδιων των πολιτών στην διάσωση μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση.
«Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ — έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!».

Έρχεται η «Φερράρι των ιών»

Ένας από τους πιο μεταδοτικούς ιούς παγκοσμίως απειλεί την ανθρωπότητα, υποστηρίζει επιφανής Βρετανός επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και καλεί τις υγειονομικές αρχές του πλανήτη να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Σύμφωνα με τον Ιαν Γκουντφέλοου, που ειδικεύεται στην μελέτη ιών, στο νοροιό (Norovirus) – την «Φεράρι των ιών», όπως χαρακτηριστικά τον έχει «βαπτίσει» λόγωτης ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται- θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι επιστήμονες καθώς καταγράφεται σε όλο τον κόσμο κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες.

Οι αρχαίοι Ελληνες έκαναν φοβερό μπάρμπεκιου

«Πωρωμένοι» με... το barbeque και το αντικολλητικό τηγάνι φαίνεται πως ήταν η άρχουσα τάξη των Μυκηνών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αμερικανική μελέτη, που βασίζεται σε ευρήματα από την περιοχή.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν σκεύη σε κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ο οποίος άκμασε την ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι το 1200 π.Χ. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ένα στρογγυλό πήλινο ταψί που χρησιμοποιούνταν, πιθανώς, για την παρασκευή ψωμιού και σε έναν πήλινο ορθογώνιο δίσκο, που ονομάστηκε «δίσκος για σουβλάκια».

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ « ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ».

Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Τέσσερεις φορές ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στις 4/2 με επικίνδυνο τρόπο τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν  προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έρχεται λίγες μέρες μετά την προηγουμένη όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση.

Ο Ολυμπιακός θα επισκευάσει τα σχολεία της Κεφαλονιάς που «χτυπήθηκαν» από το σεισμό

Επικοινωνία Βαγγέλη Μαρινάκη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου - Μισό εκατ. ευρώ προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι».
Πρωτοβουλία για την αναστήλωση των κατεστραμμένων από τους σεισμούς σχολείων της Κεφαλονιάς από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του εξεδήλωσε την πρόθεση της ΠΑΕ να συμβάλει στην αναστήλωση τεσσάρων σχολείων με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Επεισοδιακή συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ στη Συγγρού «Γαλάζιοι» γιατροί πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο η πρόεδρος των γιατρών Πειραιά

Λιποθύμησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Β. Ανεμοδουρά - «Ανέβασε» πίεση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος, μετά τη μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.Το ότι το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της υγείας και της κυβέρνησης δεν είναι πλέον είδηση -τους τελευταίους δυόμιση μήνες οι πολίτες βιώνουν το επώδυνο στάδιο της μετάβασης στον νέο φορέα ΠΦΥ αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σε υψηλά ημέρας οι δείκτες της Wall Street

Dow15.582,80142,57 0,92%  



  Nasdaq4.011,55-19,97 -0,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σημαντικά κέρδη, που για τον Dow Jones φτάνουν τις 150 μονάδες, καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ που «εικονογράφησαν» μια βελτιωμένη αγορά εργασίας.

Παράλληλα, οι επενδυτές καλωσορίζουν θετικά αποτελέσματα εταιρειών, όπως η Walt Disney. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το Twitter, που βλέπει τη μετοχή του να "βουτά" 20%, διαγράφοντας πολλά δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας λόγω της ανησυχίας γύρω από την αδύναμη αύξηση των χρηστών της ιστοσελίδας.
Οι μετοχές παρέμειναν ανεπηρέαστες από τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο.
Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 150,93-1 μονάδες (0,98%) και βρίσκεται στις 15.591,16 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 46,42 μονάδων (1,16%) φτάνοντας τις 4.057,97 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 17,65 μονάδων (1,01%) και βρίσκεται στις 1.769,29 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Walt Disney καθώς διαπραγματεύεται στα 75,3602 δολάρια με άνοδο 3,6002 δολαρίων ή σε ποσοστό 5,02%. Ακολουθούν η Intel με κέρδη 2,17% στα 24,03 και η General Electric στα 24,975 δολάρια με άνοδο 1,86%.

Στο επίπεδο των 104 μονάδων επέστρεψε το ΧΑΚ-Άνοδος της τάξης του 1,26%

Λευκωσία: Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται στο επίπεδο των 104 μονάδων, παρά το ιδιαίτερα μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Η χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,26%, κλείνοντας στις 104,8 μονάδες.

Κέρδη σε ποσοστό 0,40% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 52,98 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διατηρήθηκε στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των €53.020, ενώ αυξημένο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για χρεόγραφα, το οποίο εκτινάχθηκε στα €928.693.

Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Για δεύτερη φορά φέτος, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας συμπλήρωσε έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, και «μετράει» πλέον συνολικά κέρδη 10,98% από την περασμένη Πέμπτη.

Η δυναμική της ανόδου φαίνεται να διατηρείται στο ελληνικό ταμπλό, όπου ο ΓΔ έφτασε να ενισχύεται έως και τις 1.260 μονάδες στη διάρκεια των συναλλαγών.

Ωστόσο οι -αναμενόμενες σε μεγάλο βαθμό- κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιόρισαν τα κέρδη του Δείκτη, ο οποίος βρέθηκε μάλιστα για λίγο και σε αρνητικό έδαφος.