Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ποιά Πολιτική χρειάζεται τώρα η χώρα; Ειρήνης ή Πολέμου;

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Αυτή είναι αναπόφευκτα «Η Μέγιστη ερώτηση», μέρες Εθνικού παραδόξου του 2012 που διάγουμε.
Και δικαιολογημένα.
Τα Σύννεφα του Πολέμου έχουν πνίξει τα πάντα. Τα Τύμπανα του Πολέμου ηχούν παντού στην περιοχή μας κι όπως αποδόθηκε στον ίδιο τον Κίσσινγκερ «όποιος δεν τ’ ακούει ή κουφός είναι ή ηλίθιος». Η Μυρωδιά του Πολέμου καλύπτει ήδη τα πάντα.

Βυζαντινά νομίσματα ανακαλύφθηκαν σε μοναστήρι

Μερικά από τα αρχαία βυζαντινά νομίσματα
που ανακαλύφθηκαν στο μεσαιωνικό μοναστήρι.
Αρχαιολόγοι που εργάζονταν στο χώρο ενός μεσαιωνικού μοναστηριού στο Veliki Preslav, μία από τις πρώην πρωτεύουσες της Βουλγαρίας, ανακάλυψαν 101 χάλκινα νομίσματα, που χρονολογούνται από τα τέλη του 12ου έως τις αρχές του 13ου αιώνα.


Το Preslav ήταν η πρωτεύουσα του Πρώτου Βουλγαρικού Βασιλείου την περίοδο 893 - 972 μ.Χ.. Η περιοχή βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Shoumen στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Η Βίλα του Αυγούστου στη Stanza κοντά στον Βεζούβιο


Για να γιορτάσει τα αποτελέσματα της φετινής ανασκαφικής έρευνας και να μοιραστεί  με το ευρύ κοινό τις νέες ανακαλύψεις, η λεγόμενη βίλα του Αυγούστου θα ανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Οκτωβρίου, 9πμ-5μμ).

Από το 2002, η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των κατοίκων καθώς πέρυσι 3.000 άτομα περίπου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Αγόρι βρήκε... μαμούθ!

Η Ζένια, όπως ονομάστηκε
από τους παλαιοντολόγους,
αποτελεί ένα από τα πιο
καλοδιατηρημένα μαμούθ
που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα
Πάνω σε ένα… μαμούθ έπεσε προς μεγάλη του έκπληξη ο 11χρονος Γιεβγένι Σαλίντερ, στη χερσόνησο Ταϊμίρ στη βόρεια Ρωσία. Το ηλικίας 30.000 ετών και βάρους 500 κιλών ζώο σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα, καθώς διακρίνονται καθαρά η προβοσκίδα, το στόμα και τα πλευρά του. 


Η Ζένια του Σοπκάργκα

Το μαμούθ βαφτίστηκε Ζένια από τους παλαιοντολόγους (από το υποκοριστικό του αγοριού που έκανε την ανακάλυψη), ωστόσο η επίσημη ονομασία του είναι μαμούθ του Σοπκάργκα από την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε. Οι ειδικοί προγραμματίζουν τώρα την μεταφορά και μελέτη του στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, προτού αυτό εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ταϊμίρ.

Η αποκορύφωμα της ελληνικής γελοιότητας «Ελληνική εταιρεία διακανόνισε να πληρώνει το ΙΚΑ επί 391 χρόνια!»

«Ελληνική εταιρεία διακανόνισε να πληρώνει το ΙΚΑ επί 391 χρόνια!»

Ελληνική εταιρεία θα καταβάλει πίστωση για 391 χρόνια, αναφέρει σήμερα το РБК, δημοσιεύει σήμερα το βουλγαρικό Φόκους.

Ο Γιώργος Χρηστίδης, παρουσίασε στους συναδέλφους του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αντίγραφο της σύμβασης μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων –ΙΚΑ και μιας ελληνικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, η ελληνική εταιρεία πρέπει να πληρώσει τις συνεισφορές προς το Ασφαλιστικό Ίδρυμα σε δόσεις των 160 ευρώ και για 4.700 μήνες.

Εξετάσεις στο Δημοτικό;

Η σκέψη της επαναφοράς των εξετάσεων στο Δημοτικό υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά σε γλώσσα και μαθηματικά
Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα με στόχο να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας και θα διεξάγονται στη Γ' και στη ΣΤ' τάξη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα «κενά του Δημοτικού» ενοχοποιούνται για τη σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000-80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Νέο «χαράτσι» στα ενοίκια

Φοροεπιδρομή και εις βάρος των μικροϊδιοκτητών ακινήτων σχεδιάζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα!

Τι αλλάζει στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού

Από τον ερχόμενο Απρίλιο τον τελευταίο λόγο για τον κατώτατο μισθό θα τον έχει το κράτος και όχι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρέδωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

«Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η τρόικα θέλει να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά!

Η τρόικα θέλει να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά!
Υπό τις συνεχείς και αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και ειδικότερα του Μορς, το υπουργείο υγείας εφάρμοσε εσπευσμένα και εν μία νυκτί τη συνταγογράφηση από τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με βάση τη δραστική ουσία. Το υπουργείο Υγείας έχει ορίσει μία τιμή αναφοράς την  οποία πληρώνει για το φθηνότερο από τα γενόσημα. Σύμφωνα και με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει το φθηνότερο επιβαρύνεται μόνο με την συμμετοχή του στην τιμή αναφοράς.
Αν όμως επιλέξει κάποιο άλλο το οποίο θα του προτείνει ο γιατρός τότε θα επιβαρυνθεί εξ ολοκλήρου με τη διαφορά τιμής…

Τον φυλάνε 100 για να μας «τρέχει»

Ειδοποιεί με sms από το κινητό τηλέφωνό του την προσωπική του ασφάλεια όταν αισθανθεί άβολα από κάποιο αδιάκριτο βλέμμα. Κατεβαίνει σχεδόν πάντα αργοπορημένος στο πρωινό γεύμα, τα δίνει όλα στο γυμναστήριο «καταπίνοντας» άπειρα χιλιόμετρα στον ηλεκτρονικό διάδρομο και δείχνει να έχει εμμονή με την καθαριότητα…

Είναι με διαφορά ο πιο μισητός αυτή τη στιγμή άνθρωπος στην Ελλάδα και… δεν είναι Ελληνας. Ο κ. Πολ Τόμσεν, ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, ο οποίος με τον αδιάλλακτο χαρακτήρα του έχει μετατραπεί σε εφιάλτη των Ελλήνων υπουργών και όλης της τρικομματικής κυβέρνησης, όταν βρίσκεται στη χώρα μας ζει και εργάζεται στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Μια Γερμανίδα στην Αθήνα

Πολλοί εκφράζουν απορίες για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφτεί την Ελλάδα. Η Άνγκελα Μέρκελ παίρνει το ρίσκο να επισκεφτεί την εχθρική -για την ίδια- Αθήνα αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος τα έχει σχεδιάσει όλα άψογα και η άφιξή της θα είναι θριαμβευτική.

Σύμφωνα με το Spiegel, το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, θα πετάξει πάνω από την Αθήνα για περισσότερο από μία ώρα, και η Άνγκελα Μέρκελ θα πετάει λεφτά από τα παράθυρα, ώστε να κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων και να την υποδεχτούν σαν βασίλισσα.

Αργά, είναι πια αργά...

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, για να επιθεωρήσει το γερμανικό κρατίδιο της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα· την τελευταία φορά είχε έρθει για να συναντήσει τον Χριστοφοράκο της Siemens.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα θα ενισχύσει τους παραδοσιακούς δεσμούς των δυο χωρών που είναι σε εξαιρετικό σημείο με τους Γερμανούς να λένε τους Έλληνες τεμπέληδες και κλέφτες, και τους Έλληνες να αποκαλούν τους Γερμανούς ναζιστές και γουρούνια.

Θέτουν θέμα "μειονοτήτων" στην Ελλάδα Προκλήσεις απο Τούρκους και Σκοπιανούς σε διεθνή φόρα

Νέες προκλήσεις από μέλη της λεγόμενης "Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης", που συμμετείχαν στη σύνοδο Εφαρμογών Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, που οργάνωσε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού (2.3/10) στην Βαρσοβία. Οι συμμετέχοντες, κατηγόρησαν την Ελλάδα πως δεν αναγνωρίζει την εθνική ταυτότητα της "τουρκικής μειονότητας" της δυτικής Θράκης, όπως αποκάλεσαν τη μουσουλμανική μειονότητα, και πως μέσω του παλιού άρθρου 19 του κώδικα για την ελληνική ιθαγένεια, είχε αφαιρεθεί η ιθαγένεια σε πάνω από 60 χιλιάδες άτομα, επειδή δηλώνου Τούρκοι.