Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Θωρηκτό Αβέρωφ: Κι όμως αγοράστηκε... χωρίς καμία μίζα(Βίντεο)

Ακόμη και σήμερα δεμένος στο Τροκαντερό ο ΑΒΕΡΩΦ, είναι επιβλητικός.
Το Θωρηκτό που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας έχει τη δική του πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο Onalert θα διαβάσετε και θα δείτε τα κατορθώματα του έναντι των Τούρκων.
Όμως έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πως αγοράστηκε το Θωρηκτό και κυρίως ότι η αγορά έγινε…χωρίς μίζα!Κι όταν κάποιοι πλησίασαν τον επικεφαλής αξιωματικό του ΠΝ της διαπραγματευτικής ομάδας για να του δώσουν την νόμιμη προμήθειά του,εκείνος ζήτησε και επέβαλε το ποσό να αφαιρεθεί από το κόστος πληρωμής του πλοίου! Η αγορά του ΑΒΕΡΩΦ "έκλεισε" σαν σήμερα 1909.

Σαν σήμερα: Η Εθνική Ελλάδας συνέτριψε τη dream team των ΗΠΑ (Βίντεο)

Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου του 2006 όταν ο κόουτς Παναγιώτης Γιαννάκης κι η αρμάδα του έριχναν στο… καναβάτσο τις ΗΠΑ των «αστέρων» του NBA, επικρατώντας με 101-95 (!), στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ που διεξήχθη στα γήπεδα της Ιαπωνίας.
Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια από το θαύμα της Σαϊτάμα! Κι όμως ήταν σαν… χθες, τότε που μια χούφτα Έλληνες ανάγκασαν όλο τον μπασκετικό (και όχι μόνο) πλανήτη, να στρέψει τα βλέμματα πάνω τους, πετυχαίνοντας την κατά πολλούς σημαντικότερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού ομαδικού αθλητισμού.

Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία: «Φωτιά» οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου

Σε αδιέξοδο η Τουρκία - Η τουρκική λίρα έχει σημειώσει φέτος πτώση κατά 42% έναντι του δολαρίου
Η Τουρκία αύξησε σήμερα έως και 14% τις τιμές του φυσικού αερίου, έγινε γνωστό από δύο πηγές, ενώ η ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια ανακοίνωσε την ίδια αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού, καθώς η εντεινόμενη νομισματική κρίση τροφοδοτεί τον πληθωρισμό.
Η τουρκική λίρα έχει σημειώσει φέτος πτώση κατά 42% έναντι του δολαρίου, εξαιτίας ανησυχιών για τον έλεγχο που ασκεί ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και για την εντεινόμενη διένεξη με τις ΗΠΑ σχετικά με την κράτηση του Aμερικανού πάστορα.

Πού βρίσκεται ο Χρυσός της Ελλάδας; - Αγνοούνται δεκάδες τόνοι του πολύτιμου Εθνικού Αποθέματος;

Η νεότερη ιστορία του ελληνικού χρυσού είναι πικρή και συνοδεύεται από ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Είναι όμως και μια ιστορία με αναπάντητα ερωτήματα, κρυφές και άγνωστες πτυχές.
Αποτέλεσαν τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού στόχο υπεξαίρεσης από άλλα κράτη; Τι έγιναν τα αποθέματα που έφυγαν από την Ελλάδα το 1941 και κατέληξαν στην Βρετανία; Επεστράφησαν ποτέ;
Πόσος ελληνικός χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση για τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ; Τέλος, πόσο χρυσό έχει η Ελλάδα και που βρίσκεται αυτός;

Αναφορά του Lemkin στους Αρμένιους και Έλληνες

Του Ν. Λυγερού
 
Question : Placez-vous dans le cadre du génocide les actes perpétrés sous l’occupation allemande ?

Ερώτηση: Τοποθετείτε στο πλαίσιο της γενοκτονίας τις πράξεις που διαπράχθηκαν υπό γερμανική κατοχή;

Lemkin : Les cas auxquels vous faites allusion sont en général connus maintenant, mais pourquoi oublions-nous les massacres des Arméniens et des Grecs ? Et que dire des pogroms de la Russie tsariste, de la Roumanie, et de la Hongrie ? Nous pourrions aligner ainsi un grand nombre de pays où les actes de génocide furent accomplis, non seulement dans la période obscure du Moyen-Age mais aussi pendant les Temps modernes.

Λέμκιν: Οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι γενικά γνωστές τώρα, αλλά γιατί να ξεχάσουμε

Οι μάταιες προσπάθειες των Σκοπίων

Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ειδικά ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ θεωρίας αποφάσεων όπου υπάρχει ένας μοναδικός παίχτης και θεωρίας παιγνίων όπου είναι πολλοί. Για να σώσει την πολιτική του καριέρα είναι απαραίτητο να περάσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, άρα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό κι αν χρειάζεται προπαγάνδα για να μπερδέψει τους ψηφοφόρους του θα τη χρησιμοποιήσει χωρίς κανένα ενδοιασμό. Το πρόβλημά του στη συνέχεια είναι ότι τα Σκόπια δεν αποφασίζουν μονομερώς για το όλο θέμα, διότι σε αυτήν την περίπτωση η ύπουλη στρατηγική του θα είχε νόημα.

Ύπαρξη, ζωή και ουσία

Του Ν. Λυγερού
 
Δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην ύπαρξη που θεωρούμε ότι ταυτίζεται με τη ζωή ενώ είναι μόνο αναγκαία συνθήκη για μία φυσιολογική ζωή. Με την πίστη, η διαφορά της ύπαρξης με τη ζωή γίνεται πιο κατανοητή. Σε νοητικό επίπεδο σχετίζεται με τη διαφορά μεταξύ επαφής και σχέσης. Οι υπάρξεις μπορούν να έχουν έως επαφές ενώ οι ζωές μπορούν να έχουν και σχέσεις. Σε αυτό το ζήτημα η ουσία έρχεται και πριν την ύπαρξη, διότι η τελευταία δεν είναι απαραίτητη για την πρώτη.