Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Η απελευθέρωση της Καβάλας και ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

Η Καβάλα απελευθερώθηκε από τους Έλληνες τη νύχτα της 26ης προς την 27η Ιουνίου (9/10 Ιουλίου) 1913.

Κατά την υποχώρησή της, η Βουλγαρική φρουρά προέβη σε πράξεις εκδίκησης εναντίον του πληθυσμού του Δοξάτου.

Με τη βοήθεια και Τούρκων κατοίκων κατέσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα αδιακρίτως φύλου ή ηλικίας και κατόπιν κατέστρεψαν την πόλη.

Η απόλυτη απόδειξη εξωγήινης ζωής στον Άρη;(Βίντεο)

Φωτιά στους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας έβαλε μια φωτογραφία της NASA από τον Άρη.
Οι υποστηρικτές ύπαρξης εξωγήινης ζωής εντόπισαν τη μορφή ενός εξωγήινου να στέκεται πίσω από έναν βράχο στον Άρη. Συνέκριναν μάλιστα το εύρημά τους με τον εξωγήινο της Atacama. Ήταν πριν από μια δεκαετία που εντοπίστηκε ένας σκελετός στην έρημο Atacama, με πολλούς να θέλουν πως πρόκειται για εξωγήινο που κατέβηκε στη Γη.
Με το νέο φωτογραφικό "εύρημα", οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για μέλος του ίδιου είδους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Curiosity και το Paranormal Crucible υποστηρίζει πως εντόπισε κάτι παράξενο.

Κυπριακός γύρος αδειοδότησης

Του Ν. Λυγερού

Όταν βλέπουμε πώς εξελίσσεται ο τρίτος γύρος αδειοδότησης στη Κύπρο είναι αναμενόμενο να κάνουμε συγκρίσεις με τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά θα ήταν ένα τεράστιο λάθος διότι η διαφορά των απόψεων των κυβερνήσεων είναι τόσο ριζικές που το όλο πλαίσιο είναι στημένο από την ελληνική πλευρά. Διότι στην Κύπρο, έχουμε πολλές κυβερνήσεις από διάφορες κομματικές αποχρώσεις που στο τέλος της ημέρας έκαναν όλες το ίδιο πράγμα για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

Brexit: Γιατι η Ρωσία υποστηρίζει την απόφαση της Βρετανίας;

Μετά την ιστορική απόφαση της Βρετανίας για Brexit πολλοί παρατηρητές υποστηρίζουν οτι ο ρώσος Πρόεδρος Πούτιν υποστήριζε σθεναρά μια έξοδο της χώρας απο την Ευρώπη. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις που να οδηγούν σε αυτο το συμπέρασμα ωστόσο ειναι φορές που οι δηλώσεις της Ρωσίας δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη φαντασία. "Χωρίς τη Βρετανία εντός της ΕΕ, ουδείς θα υπάρχει πλέον για να ωθεί σε νέες κυρώσεις εναντίον μας", έγραψε στο Twitter o δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Δήλωση που ουτε λίγο ούτε πολύ δείχνει την θέση της Ρωσίας όσο αφορά το Brexit.

Telegraph: Η ΕΕ θα φερθεί στη Βρετανία όπως και στην Ελλάδα - Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Ο τρόπος που η Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν διδακτικός, η Telegraph, που εκτιμά ότι της ίδιας αντιμετώπισης θα τύχει και η Μ. Βρετανία, μετά από το δημοψήφισμα.
Ο Μάθιου Χόλχαουζ, αναφέρεται στο δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας και τους όρους που του τέθηκαν αργότερα, οι οποίοι ήταν «τόσο σκληροί που χαρακτηρίστηκαν πραξικόπημα».

29χρονος Βρετανός με IQ 145 απαντά στους γερμανόφιλους "Γιατί ψήφισα Brexit" - ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews 
 
Στα «ψιλά» έχει περάσει στην Ελλάδα-αντίθετα με την Βρετανία-η θέση του Βρετανού πολίτη Τζάθαν Σμιθ (Jathan Smyth), 29 ετών, ο οποίος εξήγεί με ανάρτησή του στα social media γιατί ψήφισε υπέρ του BREXIT απαντώντας στη «λάσπη» περί "εθνικισμού" και "ξενοφοβίας".
Θα μπορούσε όμως να είναι η απάντηση της πλειοψηφίας των Βρετανών στα ουρλιαχτά των πονεμένων γερμανόφιλων και των υπερασπιστών της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Το Κυπριακό υπό την πίεση συγκυριών - Brexit, ΗΠΑ, ΓΓ ΟΗΕ, σχεδιασμοί Τουρκίας, επηρεάζουν διαδικασία

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Από το philenews

Λευκωσία: Εξαιρετικά σημαντικές και πρωτόγνωρες εξελίξεις εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επηρεάζουν εκ των πραγμάτων το Κυπριακό. Είναι σαφές πως διάφορες εξελίξεις και συγκυρίες ενδέχεται να επιβραδύνουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό οδηγώντας την σε ατελέσφορες συζητήσεις.

Η Λευκωσία, κυρίως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται ενώπιον νέων δεδομένων, που δεν μπορεί παρά να αξιολογήσει έχοντας ως βασικό εργαλείο την αξιοποίησή τους. Πώς επηρεάζουν οι σημερινές συγκυρίες το Κυπριακό;

Καιρός: Στο έλεος του «Lake Effect» η Ελλάδα – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα καιρικά δεδομένα της Ελλάδας σαρώνει τη χώρα από το Σάββατο - Πού θα βρέξει σήμερα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος 
Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και σαρώνει την Ελλάδα, με πολύ ισχυρές καταιγίδες.
Συνεχίζεται το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος και την Κυριακή με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και βαθμιαία πιθανόν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

«Όλα για όλα» η Σκωτία: Έτοιμη να ασκήσει βέτο στο Brexit - Ενώ οι Γερμανοί της κρατούν ανοιχτή την πόρτα της Ένωσης...

Η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζεον, ξεκαθαρίζει ότι το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τη νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ - «Νιώθουμε οργή, καθώς αντιμετωπίζουμε την προοπτική εξόδου από την ΕΕ, παρά τη θέλησή μας»
Κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα της Σκωτίας, φαίνεται πώς είναι αποφασισμένη να κάνει η κυβέρνηση της χώρας -και πιο συγκεκριμένα η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζεον.