Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η Ανθρωπότητα είναι εκτός ύλης

Του Ν. Λυγερού

Όταν όλη η κοινωνία εξετάζει συνεχώς τα σχολικά βιβλία, δεν ξέρει ότι μόνο ένα μέρος τους θα είναι στην ύλη του προγράμματος των παιδιών, γιατί πάντα υπάρχει κάποιος που θα κρίνει ότι μερικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση. Και για αυτό το λόγο αυτή η εκπαίδευση δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την παιδεία. Αν μελετήσουμε γενικότερα αυτό το φαινόμενο μπορούμε να καταλάβουμε ότι η ύλη σχετίζεται με την κοινωνία και μάλιστα αποκλειστικά. Επίσης βλέπουμε ότι θέλει να δώσει έμφαση στο παρόν και δεν δίνει σημασία στο παρελθόν μέσω της ιστορίας, ούτε στο μέλλον μέσω της στρατηγικής. Με άλλα λόγια εξασφαλίζεται ότι η έννοια της Ανθρωπότητας είναι εκτός ύλης.

Προσοχή στο Καστελόριζο!

Σχόλιο από ALEXANDER
Δείτε και εδώ:  
Masterclass στο Καστελλόριζο για μαθητές

Του Σάββα Δ. Βλάσση*
Από το parapona-rodou 
 
Έχει καταστεί σαφές ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος που ξεκίνησε με νέα δυναμική η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται προ αδιεξόδου. Ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την εκλογική νίκη... του 2009, θέλησε να «ξεπαγώσει» τον διάλογο και να εγκαινιάσει μία νέα προσπάθεια, από το σημείο που διακόπηκε το 2004. Πολύ σύντομα, έγινε αντιληπτό ότι αυτό ήταν αδύνατο, για τον απλούστατο λόγο ότι η Τουρκία θέτει πλέον νέες αυθαίρετες απαιτήσεις. Οι ενδείξεις συντείνουν στο συμπέρασμα ότι το νέο «αγκάθι», είναι η απαίτηση της Τουρκίας να εξαιρεθεί το Καστελλόριζο από οποιαδήποτε διευθέτηση για την υφαλοκρηπίδα κι ενδεχόμενη κήρυξη ΑΟΖ από την Αθήνα.

Πάφος: Στο φως κατάλοιπα της νεολιθικής εποχής

Νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία του αρχαίου οικισμού στη θέση Μεσόροτσος στο Πραστιό της Πάφου, ανοίγουν οι πρόσφατες ανασκαφές, οι οποίες έφεραν στο φως αρχαιολογικά κατάλοιπα που χρονολογούνται στη Νεολιθική, Χαλκολιθική, Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού και την Ύστερη Ρωμαϊκή και Μεσαιωνική περίοδο. Η ανασκαφική περίοδος του 2013 έγινε από την αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, τα νεολιθικά κατάλοιπα φανερώνουν μια σειρά από φάσεις κατοίκησης με κτίρια οικιστικού χαρακτήρα και περιοχές όπου διεξάγονταν διάφορες δραστηριότητες που χρονολογούνται από την Ακεραμική Νεολιθική μέχρι και την πρώιμη Χαλκολιθική περίοδο.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Ο "Μέγας Πέτρος" εισήλθε στην Μεσόγειο

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» απέπλευσε από την αεροναυτική βάση του Βορείου Στόλου Severomorsk , στις 22 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού του στη βόρεια θάλασσα διάνυσε πάνω από 3.200 μίλια.
 
Χθες ανακοινώθηκε  από τον επίσημο εκπρόσωπο του Βορείου Στόλου, πλοίαρχο Βαντίμ Σέργκα, η διέλευση του πολεμικού πλοίου από τα Στενά του Γιβραλτάρ και η είσοδός του στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα  με πληροφορίες το «Πέτρος ο Μέγας»(«Петр Великий») αγκυροβόλησε στο αγκυροβόλιο του Αμποράν (θάλασσα δυτικής Μεσογείου).

Αλβανία: Οι Αλβανοτσάμηδες θα ...υποδεχθούν τον Κάρολο Παπούλια

Νοέμβριος 3, 2013.

Τίρανα.

Τα μέλη του συλλόγου «τσαμουριά»- [Shoqata Çamëria] θα διαμαρτυρηθούν αύριο μπροστά από την αλβανική προεδρία κατά την άφιξη του Έλληνα προέδρου στα Τίρανα, Κάρολου Παπούλια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου αυτού και πολιτικός γραμματέας του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Ardian Tana, σε συνέντευξη Τύπου, κάλεσε όλους τους Αλβανούς να συμμετάσχουν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στην επίσκεψη του Έλληνα προέδρου.

Ὀργανισμὸς γιὰ τὴν Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας

exofyllo odeg_Page_14
Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την νέα του ιστοσελίδα και να περιηγηθείτε στις ποικίλες ενότητες που αναφέρονται σε δραστηριότητες του ΟΔΕΓ. Σας προωθούμε ενδεικτικά τα τελευταία άρθρα που αναρτήθηκαν:

Επιστολή των Μακεδονικών Οργανώσεων

Με μια επιστολή – μνημείο διπλωματίας αλλά και ορθολογικής παρουσίασης και ανάδειξης των δικαίων του Ελληνισμού στο ζήτημα της Μακεδονίας που έχουν εγείρει οι ανιστόρητες αξιώσεις της ΠΓΔΜ, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ενισχύουν αποφασιστικά την ελληνική διπλωματία, αδειάζοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την αλλαγή κειμένου που αφορούσε το ζήτημα, προφανώς μετά από παρεμβάσεις…

http://www.ancientdion.org/

ΔΙΟΝ: Ασπίδες που αφιέρωσε ο Μέγας Αλέξανδρος για τη νίκη του επί των Περσών στο Γρανικό Ποταμό. Βρίσκονται στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου.
ΔΙΟΝ: Ασπίδες που αφιέρωσε ο Μέγας Αλέξανδρος για τη νίκη του επί των Περσών στο Γρανικό Ποταμό. Βρίσκονται στον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου.
Martin Nesirky
Spokesperson for the Secretary General of UN
Εξοχότατε,
Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες οι οποίοι ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ανησυχούμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό σχετικά με την πρόσφατη λογοκρισία σε δελτίο τύπου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Το δελτίο τύπου, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2013 και με τίτλο «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας [ΠΓΔΜ] ζητεί μεγαλύτερη δράση των Ηνωμένων Εθνών στο «θέμα» του ονόματος», εμφανίστηκε στις ειδήσεις της ιστοσελίδας του ΟΗΕ και περιέγραφε την ομιλία του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρουέφσκι στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ [1].

Τραγωδία στην Επισκοπή Ναούσης με το θάνατο 13χρονης

Την μικρή κοινωνία της Επισκοπής συντάραξε η είδηση του τραγικού θανάτου 13χρονου κοριτσιού στην αποθήκη του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου.
Η 13χρονη η οποία είχε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα βρέθηκε κρεμασμένη και παρά την έλευση ασθενοφόρου και της αστυνομίας , ήταν ήδη πολύ αργά. Ο τραγικός θάνατος της βύθισε στο πένθος τους κατοίκους της Επισκοπής.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η 13χρονη προερχόταν από διαζευγμένους γονείς( ο πατέρας της είχε πεθάνει), ζούσε με την κατάκοιτη γιαγιά της και την φρόντιζε μια θεία της.

Βαφτίζουν «Αλέξανδρο» και «Αιγαίο»... ποικιλίες σπόρων στα Σκόπια!

Προκειμένου να «απαλλαγεί» από ονομασίες που θυμίζουν... Βουλγαρία, το υπουργείο Γεωργίας των Σκοπίων ξεκίνησε τη μετονομασία ποικιλιών σπόρων, δίνοντας τους ονόματα όπως «Αλέξανδρος», «Αιγαίο» κ.ά.
Προκειμένου να «απαλλαγεί» από ονομασίες που θυμίζουν... Βουλγαρία, το υπουργείο Γεωργίας των Σκοπίων ξεκίνησε τη μετονομασία ποικιλιών σπόρων, δίνοντας τους ονόματα όπως «Αλέξανδρος», «Αιγαίο» κ.ά.

Δείτε τη σπάνια «υβριδική» έκλειψη ηλίου(Βίντεο)

Από το protothema

Στην Ελλάδα ήταν ορατή ως μερική, αλλά σε άλλα μέρη της Γης ήταν ορατή ως ολική.
Έκλειψη Ηλίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική στην Αφρική, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής, βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής.

Kάνναβη - ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ δράση του φυτού (Βίντεο)

Το Blackstate.gr (και το http://alexander-hellas.blogspot.gr/ ) σε -καμία- περίπτωση δεν υποστηρίζει και δεν αναγνωρίζει την χρήση της κάνναβης / μαριχουάνας με οποιοδήποτε τρόπο εκτός από τους -Ιατρικούς- σκοπούς. (Medical marijuana).

ΑΠΟ ΤΟ  blackstate.gr
 
Μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα η κάνναβη, γνωστή και ως hemp, χρησιμοποιούνταν σε όλο τον κόσμο για διάφορους λόγους. Για αιώνες άνθρωποι σε πολλά μέρη του πλανήτη χρησιμοποιούσαν τους ιδιαίτερα θρεπτικούς σπόρους της κάνναβης ως πηγή τροφής. Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα θεωρείτε ένας από τους πιο θρεπτικούς σπόρους στη γη.

Λιαντίνης - Τα συμπτώματα της παρακμής και της κρίσης(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ LiantinisORG

Συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε χημικά για αεροψεκασμούς!(Βίντεο)

Το ατύχημα συνέβει το Μάϊο του 2011 στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Point Mugu στην Santa Monica της Καλιφόρνια. Κατά την απογείωση του αεροπλάνου Boeing 707 της...

Omega Airlines – συνεργάζεται και επισήμως με τον στρατό - από τη ναυτική βάση συμβαίνει ένα τρομερό ατύχημα. Ο πιλότος χάνει τον έλεγχο, το αεροπλάνο γλιστράει εκτός του αεροδιαδρόμου και συντρίβεται. Ένα ακόμη αεροπορικό ατύχημα; Όχι ακριβώς!

Σοκάρει ο Στρατηγός Ντζιμάνης: "Εύχομαι να μη μας χρειαστεί ξανά η Ελλάδα, γιατί δε θα μπορούμε να υπάρχουμε"(Βίντεο)

Ο υποστράτηγος Γιώργιος Ντζιμάνης, απερχόμενος διοικητής του Α' Σώματος Στρατού στη Δυτική Μακεδονία δε μάσησε τα λόγια του και είπε αλήθειες για το στράτευμα που σοκάρουν.

«Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του Σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ - ΡΩΤΑΩ - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ - ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ! ΕΙΜΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ!!!

Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη
Ερωτήσεις προς ΤΡΟΙΚΑ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΗΜΟ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ – ΣΑΜΑΡΑ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ἰατρικὰ Συνέδρια: Ἡ Σιωπὴ τῶν Γιατρῶν

Από το ntellos.gr

Χρόνο με το χρόνο, η φωνή των γιατρών χάνεται στα ιατρικά συνέδρια, καθώς μετατρέπονται σε  παθητικούς, σιωπηλούς ακροατές των «ειδικών» και των «opinion leaders».
Αυτό σε μια εποχή που δέχονται έτσι και αλλιώς, έναν καταιγισμό από πληροφορίες από ιατρικά περιοδικά, από το διαδίκτυο, αλλά και από πλήθος εντύπων και επισκέψεων αντιπροσώπων της ιατρικής βιομηχανίας. 

Και όμως, ο κύριος σκοπός των συνεδρίων θα έπρεπε να ήταν η ζωντανή, ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας, με την ενεργό συμμετοχή όλων των γιατρών. 

Έλεγχος του Νου - Υποσυνείδητα Μηνύματα - Πλύση Εγκεφάλου (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ AntiNeotaksiths

Η γνώση αξίζει όσο ο χρυσός !

Kατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:

- "Μην κινηθείτε τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας"!!!

Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται: "MIND CHANGING CONCEPT "
Ελληνιστί : ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Βόμβα: Γερμανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από την Τρόικα..(Βίντεο)

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις..


Η αποκάλυψη Γερμανού δημοσιογράφου, το αφιέρωμα του Al Jazeera και το δημοσιεύμα της New York Times.

Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν!