Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Από τις εσωτερικές τριβές στην εθνική στρατηγική

Του Ν.Λυγερού

Οι εσωτερικές τριβές είναι μόνο για τα κόμματα και τις παρατάξεις, αφήνουν αδιάφορη την πατρίδα. Έχουν νόημα μόνο για τους μικροπολιτικούς που δεν έχουν άλλη εμβέλεια να κάνουν τίποτα παραπάνω κι ο μοναδικός τους στόχος είναι οι εκλογές. Αν οι ψηφοφόροι πέσουν στην παγίδα τους, τότε δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα. Η ανάδειξη των εσωτερικών τριβών σε εθνικά θέματα, είναι γελοίες για όσους ασχολούνται με την στρατηγική. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα να λύσει για να τους κάνει τη χάρη να ασχοληθεί με τέτοιες μικρότητες. Αν ένας βουλευτής, αν ένας υπουργός, αν ένας πρωθυπουργός δεν συνειδητοποιήσει ότι είναι ένας υπηρέτης της πατρίδας, τότε δεν τον έχουμε ανάγκη. Μπορεί να γίνει και πολιτικός αλλού, όπου δεν υπάρχουν αληθινά προβλήματα να επιλυθούν με στρατηγική. Εμείς όμως πρέπει να επικεντρωθούμε στην εθνική στρατηγική.

Le Monde: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

"Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες". Έτσι ξεκινά το άρθρο της η Caroline Fourest στην Γαλλική Le Monde για τις εξελίξεις στην Ελλάδα θέλοντας να δείξει με δραματικούς τόνους τι συμβαίνει.
Η Δημοκρατία χρειάζεται χρόνο ενώ οι κρίσεις ξεσπάνε άμεσα και παίζουν το παιχνίδι της δημαγωγίας, αναφέρει, από τις πρώτες σειρές, το άρθρο και αναλύει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής:

ΔΕΗ: Με γενικό μπλακ άουτ απειλείται η χώρα στα τέλη Ιουνίου

Σχόλιο από ALEXANDER

Δεν μπορώ να καταλάβω το μονοπώλιο της ΔΕΗ θέλει δάνεια για να παράγει ρεύμα!!!
Με δάνεια ταΐζει τις μηχανές;
Τα στρατηγικά της αποθέματα επαρκούν για τουλάχιστον ένα χρόνο.


Στο κόκκινο τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΗ. Κίνδυνος να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι, εάν δεν εγκριθεί δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται.
Με τη φράση "έχετε τρεις επιλογές: μπλακ άουτ μέσα στο Πάσχα, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά", ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Βασιλάκος περιέγραψε με γκρίζα χρώματα την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, ενώ δεν αποκλείεται να προβούμε σε τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια.

Ρεζίλι η Μέρκελ!!!(Βίντεο)

Ρεζίλι κατάφερε να γίνει η Άνγκελα Μέρκελ, όταν της ζητήθηκε να δείξει το Βερολίνο στο χάρτη. Η γερμανίδα Καγκελάριος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε σχολείο του Βερολίνου.Όταν οι μαθητές της ζήτησαν να δείξει την πρωτεύουσα της χώρας της, η Μέρκελ έκανε την έκπληξη και έδειξε με το δάχτυλο...



τη Μόσχα! «Το Βερολίνο είναι εδώ;» αναρωτήθηκε, καθώς δεν ήταν και πολύ σίγουρη. «Εκεί είναι η Ρωσία» απάντησε ταπεινά η δασκάλα.

Πάτρα: Παλαιολόγεια 2012


Ο Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Αχαΐας (Σ.Ε.Α.Ν.  Αχαΐας ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΩΝ 2012»  τέλεσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, επιμνημόσυνη Δέηση την 27-05-2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής (Άνω Πόλη) εις μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ποιητής-λογοτέχνης Νικ. Μπαλτόπουλος απήγγειλε επίκαιρο ποίημα.   

Ο ρόλος του καθενός

Του Ν.Λυγερού 

Όποιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δώσει μια πραγματική μάχη για την πατρίδα του διότι ήταν πολύ νέος ή πολύ αδιάφορος, τώρα μπορεί να κάνει τα πάντα. Με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο δράσης. Υπάρχουν προδότες, υπάρχουν ραγιάδες, υπάρχουν μαχητές ακόμα και ήρωες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Μπορεί ο καθένας να παίξει ένα σημαντικό ρόλο και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Επιπλέον είναι ένας τρόπος να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του Ελληνισμού, διότι η έννοια της ΑΟΖ έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από μεγάλες ιδέες. Όποιος γράψει, μεταφράσει, οργανώσει διαλέξεις, πείσει τους δικούς του ότι ολόκληρη η πατρίδα μας παλεύει να αποκτήσει ΑΟΖ, θα μπορεί να λέει μετά ότι ήταν και αυτός σε αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι πια ένα παράλογο όνειρο.

Διαχρονικά Νοητικά Σχήματα Στρατηγικής

Του Ν.Λυγερού


Τα νέα δεδομένα είναι στον τομέα της πολιτικής, ένα καλό υπόβαθρο ανάλυσης διαχρονικών νοητικών σχημάτων στρατηγικής. Υπάρχει κυριολεκτικά μία επικαιρότητα άλωσης και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Οι περισσότεροι κοιτάζουν πώς να ευνοηθούν και να εκδικηθούν τους πάντες για τα πάντα και βασίζονται πάνω σε ιδέες «νεολαινισμού» σαν να μην υπάρχει μνήμη. Άλλοι κοιτάζουν τις παρατάξεις τους, πιστεύοντας ότι είναι η πανάκια. Το πρόβλημα σε όλα αυτά τα στοιχεία είναι ότι έχουμε μόνο και μόνο εσωτερικές τριβές που δεν προσφέρουν τίποτα στην πατρίδα μας. Διότι αυτό είναι το μόνο σημαντικό για το μέλλον. Αν εξαιτίας της σαβούρας του παρελθόντος, αποφασίσουμε να απορρίψουμε τα πάντα, τότε δεν θα μας μείνει τίποτα. Ενώ υπήρχε ολόκληρο Βυζάντιο, οι εσωτερικές διαμάχες των χριστιανών, κατάφεραν να ενισχύσουν τους Οθωμανούς κατακτητές και τίποτα άλλο.

Χάρυ Κλυνν: Πάμε προς συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και μνημόνιο…

Σύμφωνα με τέσσαρες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον σημερινό Κυριακάτικο Τύπο, η ΝΔ φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει και το bonus των 50 επιπλέον εδρών, ενώ ταυτόχρονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 40% πάνω κάτω. Με τα δεδομένα αυτά, η μεν ΝΔ λαμβάνει περί τους 110-120 βουλευτές, το δε ΠΑΣΟΚ περί τους 38-42 βουλευτές και οι δύο μαζί κατά μέσο όρο πάνω από 155 βουλευτές. Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με μια ψήφο διαφορά πίσω από την ΝΔ θα λάβει 55-70 βουλευτές!!!.

Η Χρυσή Αυγή έστειλε εξώδικο στο ΕΣΡ

Εξώδικο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε η Χρυσή Αυγή. Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλλει, «οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες προβάλλουν και σ' αυτήν την προεκλογική περίοδο...
πολύ περισσότερο κόμματα που έλαβαν μικρότερο ποσοστό από την Χρυσή Αυγή, όπως την ΔΗΜ.ΑΡ., τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Δημιουργία Ξανά».
Και γι’ αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους ότι: «Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα και προς αυτήν την κατεύθυνση καταθέσαμε εξώδικο προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Παρασημοφόρηση Έλληνα ήρωα μετά από 65 χρόνια

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία Ελληνα μετανάστη ο οποίος πολέμησε και σκοτώθηκε στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και αναγνωρίστηκε η θυσία του 65 χρόνια μετά, αναρτήθηκε στο yened.blogspot.com. Την συγκλονιστικη ιστορια του Τζανετου (Jerry) Πουλημενου γραφει το http://www.duluthnewstribune.com/event/article/id/232651/.Ο Ελληνας Ηρωας βρισκοταν στον βομβαρδισμο του Περλ Χαρμπορ με τα Αμερικανικα Στρατευματα καθως ειχε μεταναστευσει σε ηλικια 16 ετων στις ΗΠΑ και ειχε αποφασισει να ενταχθει στις ΕΔ των ΗΠΑ.

Τον Σεπτεμβριο του 1942 ο Τζανετος Πουλημενος επεσε στα χερια των Ιαπωνων. Απο το στρατοπεδο κρατησης εστειλε μια καρτα στην αδερφη του την Αθανασια Μαρινη. Ο Αδερφος της ειχε περασει πολλα, αναμεσα στα οποια και τυφλωση απο αβιταμινωση στο στρατοπεδο κρατησης.

Το κονκλάβιο συνεδριάζει



Εξαιρετικά αναβαθμισμένη εμφανίζεται η σύνθεση των προσκεκλημένων της φετινής συνάντησης της Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Shantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α..
Διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών, μέλη της ελίτ της διεθνούς οικονομίας και αυτή τη φορά, αρκετοί τεχνοκράτες και διοικητικά στελέχη των Η.Π.Α., θα συμμετέχουν σε μία, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν μπορεί να έχει άλλο θέμα παρά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Πανελλαδικές Εξετάσεις Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Στα Αρχαία Ελληνικά κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης εξετάστηκαν τη Δευτέρα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α').

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Αρχαία και οι μαθητές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Μαθηματικά.

Την Τετάρτη, οι μαθητές θα εξεταστούν στην Ιστορία, τη Βιολογία και τις Αρχές Οργάνωσης.

Εκτροχιασμός στα έσοδα

Του Σωτήρη Καψώχα από το real.gr

Η πολιτική αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από την παρατεταμένη κρίση της οικονομίας έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση τα δημοσιονομικά μεγέθη, με άμεση επίπτωση στα έσοδα του Δημοσίου, τα οποία μετά τη διεξαγωγή των εκλογών έχουν μειωθεί κατά 30% σε ημερήσια βάση, σε σχέση με τις πρώτες μέρες του Μαΐου, και κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του Μαΐου του 2011.

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Λευκωσία: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Ρομπάι, που συνοδεύουν η σύζυγός του και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έφτασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τις 13:00. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ρομπάι και η σύζυγός του θα μεταβούν στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τη σύζυγό του Έλση.

Κύπρος:«Με όρους που δεν θα είναι δυσμενείς» Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης

Λευκωσία: Ανοικτό άφησε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο «αυτό θα γίνει με όρους που», όπως είπε, «δεν θα είναι δυσμενείς για την οικονομία».

«Ο τρόπος που θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα δεν έχει τόσο σημασία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «δεν πρέπει να αποκλείουμε» τυχόν προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, «γιατί δεν είναι κατ’ ανάγκη εις βάρος της οικονομίας».

Άνοδο παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Άνοδο παρουσιάζει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών στις 12:52 να βρίσκεται στις 143,03 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,56%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 53,68 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 1,42%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 286.427,75 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο καταγράφουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,80%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,84%, ο δείκτης της Επενδυτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,16% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 1,04%.

ΧΑ: Προς τις 520 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, κέρδη 7,5% στις τράπεζες

Έχοντας χάσει το 31% της αξίας του από τις αρχές Μαΐου, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. αντιδρά έντονα ανοδικά τη Δευτέρα, με την αγορά να αναζητά... κατεύθυνση στα αποτελέσματα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων.

Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τις 520 μονάδες, ενώ ανοδικά σε ποσοστό έως και άνω του 7% κινείται ο τραπεζικός δείκτης, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Alpha Bank και ΤΤ.

Στον FTSE20, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο εμφανίζει η MIG, ενισχυμένη έως και 14,29%, πάνω από 12% ενισχύεται ο τίτλος των KAE, ενώ ΔΕΗ και Motor Οιλ ακολουθούν με άνοδο περί του 11%.

Με κέρδη άνω του 8% διαπραγματεύονται οι μετοχές των Eurobank, Coca-Cola 3E και ΕΤΕ, ανώ πάνω από 7% ενισχύονται οι Τρ. Κύπρου, ΟΠΑΠ και Τρ. Πειραιώς.