Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Παρασημοφόρηση Έλληνα ήρωα μετά από 65 χρόνια

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία Ελληνα μετανάστη ο οποίος πολέμησε και σκοτώθηκε στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και αναγνωρίστηκε η θυσία του 65 χρόνια μετά, αναρτήθηκε στο yened.blogspot.com. Την συγκλονιστικη ιστορια του Τζανετου (Jerry) Πουλημενου γραφει το http://www.duluthnewstribune.com/event/article/id/232651/.Ο Ελληνας Ηρωας βρισκοταν στον βομβαρδισμο του Περλ Χαρμπορ με τα Αμερικανικα Στρατευματα καθως ειχε μεταναστευσει σε ηλικια 16 ετων στις ΗΠΑ και ειχε αποφασισει να ενταχθει στις ΕΔ των ΗΠΑ.

Τον Σεπτεμβριο του 1942 ο Τζανετος Πουλημενος επεσε στα χερια των Ιαπωνων. Απο το στρατοπεδο κρατησης εστειλε μια καρτα στην αδερφη του την Αθανασια Μαρινη. Ο Αδερφος της ειχε περασει πολλα, αναμεσα στα οποια και τυφλωση απο αβιταμινωση στο στρατοπεδο κρατησης.

Στην συνεχεια οταν τους επιβιβασαν οι Ιαπωνες σε Ιαπωνικο πλοιο για να μεταφερθουν αλλου δεχτηκαν βομβαρδισμο απο Αμερικανικα αεροσκαφη ενω μεσα στο πλοιο ο κοσμος πεθαινε και απο αφυδατωση! Τελικα το πτωμα του Ελληνα το υποδεχτηκε ο κολπος του Χονγκ Κονγκ. 65 χρονια μετα ενας ξαδερφος του Ηρωα πλησιασε τον τοπικο Γερουσιαστη του Κολοραντο Μαικ Kοφμαν ο οποιος ερευνησε την θυσια του Ελληνα και στις 30 Μαρτιου 2010 απονεμηθηκαν τα κατωθι μεταλια τιμητικες αναφορες:

Bronze Star Medal with Oak Leaf Cluster

Purple Heart

Prisoner of War Medal

Combat Infantryman’s Badge

Philippine Campaign Medal

Presidential Unit Citation

Η οικογενεια του με δακρυα στα ματια ανεφερε κρατωντας την καρτα που τους ειχε στειλει στα χερια της: 66 χρονια μετα τελικα γνωρισε την αναγνωριση που του αξιζε

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου