Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Κούρδισσες στο Αφρίν»

  • Είναι κάποιες που δεν μπήκαν σε καμιά βάρκα με προορισμό τις χώρες της Ευρώπης με τα καλά επιδόματα.
  • Ειναι κάποιες που έμειναν εκεί,να πολεμούν για μια πατρίδα που δικαιούνται,σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που παραδίδουν τις δικές τους βορά στους εισβολείς!
  • Είναι κάποιες γυναίκες,που ποτέ δεν έμαθαν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα,δεν είχαν την ευκαιρία,τους την έκλεψαν ..

Το Συμβούλιο Ασφαλείας για τα Βαρώσια

Δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει ανακοίνωση τύπου την οποία εξέδωσε το Σ.Α. και ανέγνωσε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρός του, Jerry Matjila, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του σώματος. Οι διαβουλεύσεις έγιναν κατόπιν προσφυγής της Κύπρου, με αφορμή τις τουρκικές απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου.
Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρει ότι τα μέλη του καλωσορίζουν την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Όσκαρ Φερνάντεζ Ταράνκο για την κατάσταση στην Κύπρο.

Έλληνας ΥΠΑΜ: Ζήτησε την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων στο τεμάχιο 7 - Επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου-Παρλί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας

Επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όπου και είχε συνομιλίες με την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, (Florence Parly) για μια σειρά ζητημάτων διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων συζήτησαν και για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την κ. Παρλί τη συνδρομή της Γαλλίας και συγκεκριμένα την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων κοντά στο τεμάχιο 7 της ΑΟΖ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό - Η Βρετανία ζητεί αυτοσυγκράτηση, η Γαλλία καλεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρεσβευτή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε σήμερα την τουρκική στρατιωτική επίθεση κατά κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία και προειδοποίησε για την πιθανότητα εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων.
«Το Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές στην Συρία και προειδοποιεί κατά των εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων από την Τουρκία και τους πληρεξούσιούς της», τονίζει ο Νετανιάχου σε μήνυμά του στο Twitter. «Το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό», υπογραμμίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυριαρχία THEON SENSORS και στις ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες θα βλέπουν τη νύχτα με ελληνικές διόπτρες!(Βίντεο - Φωτο)

O όμιλος αμυντικών εταιρειών EFA ανακοίνωσε την κατακύρωση συμβολαίου ύψους 249 εκατ. $ για την προμήθεια δίκυαλων συστημάτων νυκτερινής όρασης στους Αμερικανούς Πεζοναύτες για το πρόγραμμα SBNVG (Squad Binocular Night Vision Google).
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσημης παρουσίασης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Η πρόταση κυρώσεων Graham-Van Hollen εναντίον της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών αναφορών μας παρουσιάζουμε παρακάτω το πλήρες κείμενο της πρότασης κυρώσεων που έχουν καταθέσει οι γερουσιαστές Lidnsey Graham (Ρεπουμπλικάνος) και Chris Van Hollen (Δημοκρατικός) εναντίον της Τουρκίας μετά την έναρξη χθες, επιχειρήσεων εντός της Συρίας.

Graham-Van Hollen Turkey Sanctions Bill

Εάν η πρόταση (Graham-Van Hollen Turkey Sanctions Bill) γίνει νόμος προβλέπει κυρώσεις (περιλαμβανομένου και εμπάργκο πώλησης όπλων και ανταλλακτικών) στην Τουρκία, οι οποίες θα

Η Φινλανδία καταδικάζει την τουρκική εισβολή, κόβει τις εξαγωγές όπλων

Την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία καταδίκασε η κυβέρνηση της Φινλανδίας, ενώ επίσης δεσμεύθηκε να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στην Άγκυρα. Σημειώνεται ότι πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, η φινλανδική κυβέρνηση είχε εγκρίνει τις εξαγωγές drones στην Τουρκία.
 
«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Σε ό,τι αφορά τον δικό μου τομέα ευθύνης, σημειώνω το εξής:

“Οι Κούρδοι δεν ήταν στη Νορμανδία” είπε ο Τραμπ αλλά δεν ανέφερε που ήταν η Τουρκία στο Β΄ΠΠ

“Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορία: