Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΟΣ! Τεραστίων διαστάσεων η πρόσοψη του τάφου της Αμφίπολης! Γλυπτά βρέθηκαν... στο Λούβρο!

 - Η Αμφίπολη ξεκλειδώνει τα μυστικά της!
- Όσο προχωρούν οι έρευνες, τόσα περισσότερα στοιχεία συνθέτουν το συγκλονιστικό παζλ
- Κυρίαρχα τα μακεδονικά στοιχεία! Υπάρχουν απεικονίσεις με μακεδόνες στρατιώτες, σάρισες, ασπίδες, μακεδονικό κράνος, δέντρο με φίδι τυλιγμένο γύρω του
- Μάρμαρα της Αμφίπολης μεταφέρθηκαν το 19ο αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο! Γλυπτά εκτίθενται στο Λούβρο και άλλα μουσεία, ήδη δύο αιώνες τώρα
- Η "γαργαλιστική" λεπτομέρεια με το γκρέμισμα του βόρειου τείχους και το ερώτημα για ποιον θα γκρέμιζαν τείχη...

Νέα κομμάτια του πολύπλοκου -και γεμάτου αμφισβητήσεων- παζλ που συνθέτει την ανασκαφή στην Αμφίπολη έρχονται να προσδώσουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα του λόφου Καστά. Δεν είναι μόνο ο λέοντας πάνω στο επιβλητικό βάθρο στην κορυφή του Τύμβου της Αμφίπολης και ο περίβολος του μισού χιλιομέτρου που προκαλούσε δέος.

Μιχάλης Λεφαντζής: 'Eτσι ήταν ή είσοδος στον τάφο της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

Του Γιώργου Ροδάκογλου

ΠΗΓΗ amfipolinews
 
Φωτιές ανάβουν οι ταυτίσεις μαρμάρινων γλυπτών που έχουν άμεση σχέση με το μνημείο του τύμβου Καστά.

Τα σαράντα μαρμάρινα μέλη, που εντοπίσθηκαν σε μουσεία του εξωτερικού και τα οποία σχετίζονται με τη ζωφόρο του Λέοντα, το πρόπυλο και άλλα σημεία του ταφικού μνημείου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά , όχι μόνο ως προς τον χαρακτήρα του αλλά και ως προς τη σχέση του με τη Μακεδονική βασιλική οικογένεια.

Ο καλύτερα διατηρημένος αρχαίος ναός


Για 1.130 χρόνια και βάλε ήταν χριστιανική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, του Ακαμάτη, όπως λεγόταν, ίσως επειδή οι Τούρκοι του επέτρεπαν να λειτουργεί μόνο μία φορά τον χρόνο. Εκεί αποδίδουν εν μέρει οι αρχαιολόγοι την καλή διατήρησή του μέχρι τις μέρες μας.

 Ο ναός του Ηφαίστου και της Αθηνάς Εργάνης, που δεσπόζει στον λόφο του Αγοραίου Κολωνού μέσα στην αρχαία Αγορά είναι ο καλύτερα διατηρημένος επί ελληνικού εδάφους και το παλαιότερο δείγμα ναού κατασκευασμένου σχεδόν εξ ολοκλήρου από μάρμαρο.Ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από τον Παρθενώνα, αλλά ολοκληρώθηκε μετά από αυτόν. Για χρόνια είχε παρερμηνευθεί ως «Θησείο», ως ναός δηλαδή αφιερωμένος στον Θησέα, λόγω των γλυπτών στις μετόπες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ THN ΑΛΛΗ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ Σπάνιες ελληνικές αρχαιότητες

  Σπάνιες ελληνικές αρχαιότητες «βγήκαν στο σφυρί» στη Ν.Υόρκη. Ανάμεσά τους αγάλματα, κυκλαδικά ειδώλια και κεφαλές με θεότητες της Αθηνάς και της Αφροδίτης. «Ο πρέσβης μας θα έπρεπε να είναι εκεί» λένε οι ειδικοί.

Για πέντε ολόκληρες ημέρες στη Ν. Υόρκη σπάνιες ελληνικές αρχαιότητες αποτέλεσαν τα κορυφαία εκθέματα στην έκθεση
ΤΕFAF. Η υπόθεση θα μπορούσε να αποτελέσει σπουδαία διαφήμιση της Ελλάδας και του πολιτισμού που κληρονόμησε. Τα εκθέματα όμως δεν ήταν μόνο για θαυμασμό των επισκεπτών αλλά τα διέθεταν προς πώληση. Η αφρόκρεμα της αμερικανικής κοινωνίας και κυρίως εκατομμυριούχοι συλλέκτες έργων τέχνης από όλο τον κόσμο βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην έκθεση, μόνο και μόνο για να αγοράσουν τα σπάνια εκθέματα.

ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ… 93 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Σε μια σοβαρή συμβολική κίνηση που θέλει να δείξει την απόλυτη τουρκική κυριαρχία στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος, οι Τούρκοι προχώρησαν επί τη ευκαιρία τις επετείου της ανακήρυξης της τουρκικής δημοκρατίας, να καρφώσουν στον πυθμένα του Αιγαίου ούτε μια, ούτε δυο, αλλά…93 τουρκικές σημαίες και λάβαρα.

Παραχώρηση θαλάσσιου οικοπέδου 2 στην τριπλή κοινοπραξία

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Μετά από μήνες καθυστέρησης στον Μεγάλο Διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, τον οποίο προσπάθησαν ν’ ακυρώσουν, έχουμε επιτέλους ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Υπουργός Ενέργειας υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό ως Επιλεγέντος Αιτούντα της κοινοπραξίας Total, Edison, Ελληνικά Πετρέλαια στο θαλάσσιο οικόπεδο 2, βέβαια τώρα η Επιτροπή Αξιολόγησης πρέπει να καλέσει την κοινοπραξία προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύμβαση, αλλά έχουμε ήδη ένα σημαντικό βήμα για την προοπτική της Ελλάδας.

Η αυτοχθονία του λαού του Αρχιπελάγους Τσάγκος

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά


Μέσα στο πλαίσιο της διαδικασίας διεκδίκησης του Αρχιπελάγους Τσάγκος από τον Μαυρίκιο, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και πριν να περάσει η υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης ακόμα και στο πλαίσιο μιας γνωμοδότησης, θα ήταν καλό να τονιστεί η αυτοχθονία αυτού του λαού έτσι ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει με τρόπο έγκαιρο και αποτελεσματικό τα Δικαιώματα των Αυτόχθονων Λαών του 2007.

Ο λαός του Αρχιπελάγους Τσάγκος

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Ο λαός του Αρχιπελάγους Τσάγκος έχει πλήρως εξοριστεί και εκτοπιστεί στο Μαυρίκιο και τις Σεϋχέλλες από τη βρετανική κυβέρνηση από το 1966 έως το 1973. Αυτός ο εκκλεισμός είχε σκοπό, τουλάχιστον με τρόπο επίσημο, τη δημιουργία μιας ανοιχτής στρατιωτικής βάσης του αμερικάνικου στρατού. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται καθαρά και απλά για μία παραβίαση των δικαιωμάτων ενός αυτόχθονου λαού. Στην πραγματικότητα μπορούμε να δούμε ότι αυτή η προσέγγιση ήταν προμελετημένη και δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας παρεξήγησης.

Προετοιμάζεται σκληρή μάχη στην Ελβετία - Κινήσεις τακτικής με φόντο τη Μόρφου ετοιμάζει η τουρκική πλευρά

Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης
Από το philenews
 
 Λευκωσία: Τα Ηνωμένα Έθνη ετοιμάζονται για μια πανηγυρική έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν ενώ οι δύο πλευρές στο Κυπριακό ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια σκληρή διαπραγμάτευση όχι μόνο στο κεφάλαιο του εδαφικού. Η τουρκική πλευρά ετοιμάζει νέες κινήσεις ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας στις 7 Νοεμβρίου, γι’ αυτό και επιδίωξε από νωρίς να διευρυνθεί η ατζέντα των συνομιλιών για να πάει η συζήτηση και πέραν του εδαφικού. Πρόθεση της τουρκικής πλευράς είναι να συνδέσει το εδαφικό με τα θέματα της ασφάλειας. Κίνηση που φαινομενικά θα μπορούσε να θεωρηθεί θετική, πλην όμως στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Μας πάνε φουλ για 4ο Μνημόνιο!

ΣΤΙΣ «ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ESM Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - «ΧΟΝΤΡΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ & ΣΟΪΜΠΛΕ
Ένα αδυσώπητο παιχνίδι σχετικά με το ποιος είναι το απόλυτο «αφεντικό» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τη στιγμή που κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται στην Αθήνα για συζητήσεις σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση κι ενώ ήδη διακυβεύεται η συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο φως ο τάφος του Χριστού από Έλληνες επιστήμονες - Στην Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ(Βίντεο)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της Αποκάλυψης -Συντηρητές αποκάλυψαν την πέτρινη πλάκα που λατρευόταν ως ο τόπος ανάπαυσης του Ιησού 
Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, επιστήμονες ανάμεσά τους και Έλληνες αποκάλυψαν την επιφάνεια που παραδοσιακά θεωρείται ο τάφος του Ιησού Χριστού. Χτισμένος στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο τάφος έχει καλυφθεί από μάρμαρο τουλάχιστον από το 1555 μ.Χ., και πιθανότατα και πολλούς αιώνες νωρίτερα.

Διακομματικό «όχι» στην υποψηφιότητα Πολύδωρα - Προς αδιέξοδο η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα

ΝΔ: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις γιατί στήριξε το νόμο Παππά και είχε προτείνει την αδιανόητη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή - Ποτάμι: Είναι ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας - ΠΑΣΟΚ: Δεν θα ψηφίσουμε τον «υπουργό της ζαρντινιέρας»
Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται και η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκρότηση του ΕΣΡ μέσω της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του συμβουλίου καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν την αντίθεσή τους με το πρόσωπο του πρώην βουλευτή της ΝΔ επαναλαμβάνοντας επίσης ότι αυτό που προέχει είναι να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που προβλέπει το Σύνταγμα.

Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ η πρόταση της κυβέρνησης - Ροδόλφος Μορώνης για τη θέση του αντιπροέδρου(Βίντεο)

Ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα στο ΕΣΡ - Ανάμεσά τους και η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις άδειες - «Μου είναι αδιάφορο» η απάντησή του στο αν δεν χρειάζεται να μιλάμε για κατάργηση του νόμου Παππά
Ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα για τη θέση του αντιπροέδρου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βούτσης, προτείνται ο Ροδόλφος Μορώνης.