Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ

ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η τρόικα Κύπρου διαλύει την Εθνοφρουρά - Θέλει κατάργηση της στρατιωτικής θητείας...

Η τρόικα στην Κύπρο έχει βάλει στο στόχαστρο την Εθνοφρουρά και θέλει να τη διαλύσει. Ζητάει περικοπές στην άμυνα και μείωση της στρατιωτικής θητείας για… εξοικονόμηση πόρων. Και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Φ. Φωτίου είναι έτοιμη να το πράξει. Συνηγορεί στο έγκλημα και παραδίδει το λαό της Κύπρου στις ορέξεις των δανειστών και των Τούρκων. Όπως έπραξε και η ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Φωτίου δήλωσε πώς «σχεδιάζεται η δημιουργία ενός ευέλικτου ημιεπαγγελματικού στρατού με μείωση της θητείας των κληρωτών». Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σχέδιο που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα με στόχο τον αφοπλισμό του Ελληνισμού και την παράδοση του στους νέο Οθωμανούς.

ΕΝΩ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕ ΗΠΑ ... "Νεκρός ο ένας από τους δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στην Συρία"


 



Αυτό που πολλοί φοβούντουσαν ότι οι δύο μητροπολίτες που απήχθησαν από ισλαμιστές Τσετσένους μισθοφόρους δεν είναι πλέον ζωντανοι, φαίνεται να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ:

Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ δημοσιεύεται μαρτυρία αξιωματούχου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δηλαδή της επίσημης ανταρτικής οργάνωσης, ο οποίος ομολογεί ότι ο ένας (τουλάχιστον) από τους δύο μητροπολίτες (ένας Ελληνο-ορθόδοξος και ένας Συρο-ορθόδοξος) δολοφονήθηκε από τους ισλαμιστές.
Πρόκειται για τους Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και τον Συρο-ορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim. Και οι δύο απήχθησαν στα τουρκοσυριακά σύνορα στις 22 Απριλίου.

«Πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης» Επιστολή λογίων στη Liberation για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Σοβαρό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης χαρακτηρίζουν το λουκέτο στην ΕΡΤ, 47 σημαντικοί ακαδημαϊκοί, φιλόσοφοι και θεωρητικοί με επιστολή τους στη Liberation. Καλούν όλους τους πολίτες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το αιφνίδιο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των Ελλήνων εργαζομένων, απαιτούν από τους ευρωπαίους αξιωματούχους να επιβάλλουν άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και καταλήγουν:

«Έχει έρθει η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή του ελληνικού έθνους, και της παραποίησης της Ευρώπης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της, που υπόκεινται στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας».

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται η ετυμηγορία Νέα δεδομένα από την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Ως «από μηχανής  Θεός» που είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει στην άρση του πολιτικού αδιεξόδου με το λουκέτο της ΕΡΤ προβάλει η απόφαση που αναμένεται να εκδώσει -πιθανότατα τη Δευτέρα- το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάρτιση της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, προσέφυγε  στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Τι έλεγε ο Ντινόπουλος για την αποκάλυψη της Realnews(Βίντεο)

Τη «βόμβα» με την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ είχε αποκαλύψει η Realnews από τις 26 Μαϊου. Δημοσιογραφική αποκάλυψη που αμφισβήτησε ο Αργύρης Ντινόπουλος.

O βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, «διαψεύδοντας» την δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας.

Εδώ και τρεις ημέρες πολλοί είναι οι χρήστες των social media που τον αναζητούν

Εκλογές ή διερευνητικές εντολές

Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα έχει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα, την ώρα που λίγα μέτρα πιο μακριά (στην Πλατεία Συντάγματος) θα πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στουρνάρας: Ελάτε σε διάλογο - Τσίπρας: Θα απολογηθείτε στον λαό(Βίντεο)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής, άφησε ο πρόεδρος της ΚΟ του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Με τη συζήτηση να εξαντλείται στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε ενέργεια, προκειμένου να σας φέρουμε εδώ, να απολογηθείτε μπροστά στον λαό».

To «Οχι» της ΔΗΜΑΡ φέρνει πιο κοντά τις εκλογές

Πιο κοντά φέρνει τις εκλογές η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μετά την συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης που μετέφερε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε στον Φ. Κουβέλη να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ με την προβολή ντοκιμαντέρ ή του αρχείου της ΕΡΤ. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στην αρχική του άποψη που ήταν η κανονική επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ - Επαναλειτουργία ζητά η EBU

Αθήνα: Πιθανόν τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το αν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή, με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί και να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Διαβεβαιώσεις Αναστασιάδη ότι δεν πρόκειται να κλείσει το ΡΙΚ



 Σχόλιο από ΑLEXANDER

Άρχισαν τα όργανα και στην Κύπρο…
Τα ίδια έλεγαν και για την ΕΡΤ πριν από λίγες μέρες οι Κεδίκογλου και Ντινόπουλος…

Λευκωσία: Λύπη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Οριακά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακά κέρδη παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη, στις 13:00, να βρίσκεται στις 96,38 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,05%.
Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 18.751 ευρώ.

Άνοδο σε ποσοστό 0,40% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,27 μονάδες.
Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων. Άνοδο καταγράφουν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,08%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,06% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,33%, ενώ αντίθετα πτώση σημειώνει ο δείκτης της
Επενδυτική Αγορά σε ποσοστό 2,80% και της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,44%.

Κέρδη για το ΧΑ σε ευμετάβλητο σκηνικό

Από το capital.gr

Εν μέσω διακυμάνσεων κερδίζει πόντους, χρόνο και... κλίμα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, επιχειρώντας να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 900 μονάδες εν αναμονή των εξελίξεων στο μέτωπο των πολιτικών αποφάσεων με τον φόβο για ένα «ατύχημα» που θα προκαλούσε πρόωρες εκλογές να βαραίνει περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο στη διαμόρφωση της τάσης.

Οι αγοραστές καταφέρνουν για την ώρα να δίνουν ανάσα στην αγορά που διατηρεί σταθερά το θετικό πρόσημο από την έναρξη της συνεδρίασης παρότι η ισχυρή μεταβλητότητα (κέρδη από 0,38% ως και 2,4%) είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

(Αρριανός ΣΤ.11, Ζ.24-28, Πλούταρχος Αλέξανδρος 63.11-12, 73.7-74.1, 75.1-6, 76-77.5, Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής 345.4, Διόδωρος, ΙΖ.116.2-4, 117.2-5, 118.1-2, Κούρτιος 10.5, 10.10.9-19, Ιουστίνος 12.12.10, 12.13.8-12, 12.14-16.1) 
Από τους οιωνούς, που αναφέρουν οι ελληνικές πηγές για τον επερχόμενο θάνατο του Αλεξάνδρου, ο παρακάτω είναι πολύ ενδιαφέρων. Κάποια φορά στη Βαβυλώνα, όταν ο Αλέξανδρος έπαιζε σφαίρα (κάτι σαν τη σημερινή χειρόσφαιρα) με τους παῖδες της βασιλικής ακολουθίας, κάθισε στον θρόνο του κάποιος άγνωστος, που είχε προλάβει μάλιστα να φορέσει το διάδημα και τη βασιλική στολή.