Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κέρδη για το ΧΑ σε ευμετάβλητο σκηνικό

Από το capital.gr

Εν μέσω διακυμάνσεων κερδίζει πόντους, χρόνο και... κλίμα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, επιχειρώντας να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 900 μονάδες εν αναμονή των εξελίξεων στο μέτωπο των πολιτικών αποφάσεων με τον φόβο για ένα «ατύχημα» που θα προκαλούσε πρόωρες εκλογές να βαραίνει περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο στη διαμόρφωση της τάσης.

Οι αγοραστές καταφέρνουν για την ώρα να δίνουν ανάσα στην αγορά που διατηρεί σταθερά το θετικό πρόσημο από την έναρξη της συνεδρίασης παρότι η ισχυρή μεταβλητότητα (κέρδη από 0,38% ως και 2,4%) είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας.


Στον τραπεζικό κλάδο αντίθετα, παρά τα καλά νέα από την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, οι ρευστοποιήσεις υπερτερούν εξισορροπώντας έτσι και την απόκλιση που είχε χθες- προχθές ο τραπεζικός δείκτης με την υπόλοιπη αγορά. Στην Alpha έχει διαμορφωθεί μια ζώνη τιμών μεταξύ 0,39 και 44 λεπτών, με τους πωλητές μέχρι στιγμής να σταματούν κάθε ανοδική προσπάθεια υπέρβασης των 0,444 ευρώ που αποτελούν την τιμή της αύξησης κεφαλαίου συν το επιτόκιο πρώτου 6μηνου. Βραχυπρόθεσμα για τις μετοχές των τραπεζών ένα πρώτο στοίχημα είναι να κινηθούν προς τα καθοδικά χάσματα που δημιουργήθηκαν μετά την έντονη υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η μετοχή της Alpha βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί ως και 6%, ενώ το warrant με διακύμανση 22% κινείται μεταξύ 0,65 και 0,82 ευρώ. Πιέσεις δέχεται και η Εθνική που κάνει πράξεις μέχρι και 4,8% χαμηλότερα στα 0,41-0,416 ευρώ, ενώ η Πειραιώς με μικρότερες απώλειες της τάξης του 1,97% διαμορφώνεται στα 1,49 ευρώ και το δικαίωμα 20% χαμηλότερα στα 0,008 ευρώ.

Σημαντική η ενδοσυνεδριακή διακύμανση για τον FTSE 25 με υψηλό τις 309,8 και χαμηλό τα 303,6 μονάδες, καταφέρνει ωστόσο και διατηρείται υψηλότερα της στήριξης του.

Μετοχές που είχαν πιεστεί περισσότερο τις προηγούμενες ημέρες αντιδρούν με μεγαλύτερη δυναμική σήμερα, με τη Βιοχάλκο, τη Folli Follie και τη Jumbo να ενισχύονται κατά 4%, τη ΔΕΗ, τη Frigoglass, τη Motor Oil, τον ΟΠΑΠ  και τον Τιτάνα να κερδίζουν περίπου 2-3%, και τις περισσότερες από τις μετοχές του 25αρη να διατηρούνται σε θετικό πεδίο.
  
Ανάλογη η εικόνα και για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση όπου ο FTSE Mid Cap διατηρούσε μέχρι πριν από λίγο κέρδη 0,7% ενώ νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και 2,05% υψηλότερα στις 1.105 μονάδες. Αν οι αγοραστές πετύχουν να οδηγήσουν ξανά πάνω από τις 1.110 μονάδες τον δείκτη θα σημάνει ότι η διάσπαση της στήριξης ήταν μάλλον μια «παγίδα» για τους πωλητές, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί στην πορεία.

Από τις επιμέρους μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν ανοδικά το Υγεία, τα Πλαστικά Θράκης, η ΕΒΖ και η Σίδενορ με κέρδη άνω του 3%, ενώ ακολουθούν με άνοδο πέριξ του 2% οι Χαλκό, Ελληνικά Καλώδια, Άβαξ, Νηρέας, Intracom, ΟΛΘ, κ.α

Παραμένει διπλάσια η σχέση ανοδικών-καθοδικών τίτλων με 80 τίτλους να καταγράφουν κέρδη έναντι 39 που υποχωρούν, ενώ οι συναλλαγές διαμορφώνονται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ με τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την Πειραιώς, την Εθνική και την ΕΧΑΕ, τον ΟΠΑΠ να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος στις συναλλαγές.

 
GD 910.7801.57%
ΟΓΚΟΣ: € 27,574,383.820




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου