Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια(Βίντεο)


Mισό… γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!

Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας…

Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.

Εντυπωσιακά ευρήματα στην Αμφίπολη: Δύο καρυάτιδες στόλιζαν τον τάφο

Όλα όσα έδειξαν οι ανασκαφές μέχρι στιγμής - Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες - Φωταγωγείται από το βράδυ ο λόφος Καστά.
Νέα σημαντικά και εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, με κυριότερα δύο αγάλματα, δύο καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν, όπως επίσημα ανακοινώθηκε νωρίτερα την Κυριακή από το υπουργείο Πολιτισμού μετά την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο.

Ελληνικά χωρίς Ελληνισμό;

Του Ν. Λυγερού

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων που προωθούν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι το πλήθος των μαθητών και των φοιτητών. Σε κάθε συζήτηση αναρωτιούνται τι θα κάνουμε αν του χρόνου έχουμε λιγότερους, τι θα κάνουμε τώρα που έχουμε λιγότερους και πώς θα τα καταφέρουμε να έχουμε περισσότερους. Αυτά τα ερωτήματα σε βάθος Χρόνου θεωρούνται από συνήθεια ως σημαντικά, ενώ ανήκουν μόνο και μόνο στη καθημερινότητα. Συζητούν ειδικοί της γλώσσας λες και υπάρχει μόνο η γλώσσα δίχως σκέψη. Ποιο νόημα έχει η γλώσσα δίχως σκέψη; Ποια σημασία έχει η γλώσσα δίχως πολιτισμό; Αν ο στόχος μας είναι μόνο και μόνο η επικοινωνία, σίγουρα υπάρχει και απάντηση.

Το Μουσείο της Γενοκτονίας του Sydney

Tου Ν. Λυγερού

Το Μουσείο της Γενοκτονίας του Sydney είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του καθήκοντος κάθε λαού εκ μέρους των επιζώντων για τη μνήμη των θυμάτων ενός εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Η μουσειολογία του είναι πολύ μελετημένη για να υποστηρίζει χωρίς ποτέ να εκφυλίζει τον αποδεικτικό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος. Διότι ένα Μουσείο Γενοκτονίας δεν είναι ένα απλό μουσείο με την έννοια ότι έχει ν' αποδείξει ιστορικά γεγονότα που αμφισβητούνται από ακραία στοιχεία που δεν αποδέχονται ούτε τα μεγέθη ούτε την ύπαρξη ενός Ολοκαυτώματος. Έτσι κάθε στοιχείο, κάθε αντικείμενο είναι πλαισιωμένο από μια ιστορία που δίνει ιστορικότητα ακόμα και στην προθήκη του.

Οριακό «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δείχνει νέα δημοσκόπηση -Στις 18 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο δημοψήφισμα

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Τimes δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, 11 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «ΝΑΙ» όπου ανήκει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «ΟΧΙ» όπου βρίσκονται οι αντίπαλοί τους εκείνοι που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στιγμιότυπα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα: Η ιστορία πίσω από τις πιο διάσημες λήψεις (Εικόνες)

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και ποιος μπορεί να πει καλύτερα την ιστορία του πλανήτη από τις ίδιες τις στιγμές που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα;
Από το διάσημο φιλί του ναύτη στη νοσοκόμα το 1945, μέχρι την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, οι εικόνες που ακολουθούν μεταφέρουν την ένταση της στιγμής και παρουσιάζουν την ιστορία του κόσμου σε πρώτο πρόσωπο.

Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: Εκρήξεις στο Ντονέτσκ - Ένας νεκρός στη Μαριούπολη

«Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε.
Παρατεταμένες εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί από μια περιοχή στα βόρεια του Ντονέτσκ ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και η ίδια η πόλη είναι στα χέρια των αυτονομιστών ανταρτών. Πηγές των αυτονομιστών είπαν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο.

Χανιά: Νέα οικογενειακή τραγωδία-Πατέρας σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε

Χανιά: Νέα οικογενειακή τραγωδία-Πατέρας σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε
Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου, στα Χανιά
Ένας ηλικιωμένος άνδρας σκότωσε την κόρη του, περίπου 50 ετών και στη συνέχεια ο 83χρονος αυτοκτόνησε με το κυνηγετικό του όπλο.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν και οι δύο, και πιθανόν ο ηλικιωμένος ευρισκόμενος σε απόγνωση αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, ήταν περίπου 12 το μεσημέρι, όταν ο 83χρονος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε την κόρη του στο κεφάλι. Στην συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στο στήθος του και αυτοπυροβολήθηκε.

Δεν είναι μόνο ο τάφος στην Αμφίπολη - Δείτε τι βρήκαν στον Αργολικό Κόλπο


Διαβάστε τα συμπεράσματα της λεπτομερούς και συστηματικής χαρτογράφησης και διερεύνησης της θαλάσσιας περιοχής του Ανατολικού Αργολικού Κόλπου από την αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος TerraSubmersa πραγματοποιήθηκε η φετινή αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Κοιλάδας και ευρύτερα του Αργολικού Κόλπου.

Ο Μαθητής από την Άρτα που Δημιούργησε Ειδικά Γυαλιά για να Αντικαταστήσει το Μπαστούνι των Τυφλών

H φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Άγγελου Γκέτση
Ο Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής στην Γ’ Λυκείου στο 3ο Λύκειο της Άρτας, ονειρεύεται να περάσει τμήμα Μηχανικών Υ/Η και Πληροφορικής στα Ιωάννινα και πρόσφατα διακρίθηκε με το Local Prize (1ο στην Ελλάδα) στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά από 13-18 ετών. Το project του Άγγελου αφορά στην αντικατάσταση του λευκού μπαστουνιού των τυφλών με ειδικά γυαλιά. Έτσι, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης μπορούν με αυτά τα γυαλιά να προειδοποιούνται μέσω κάποιας δόνησης για πιθανά εμπόδια που υπάρχουν μπροστά τους και να τα αποφεύγουν. Ο Άγγελος αν και ποτέ δεν έχει γνωρίσει κάποιον τυφλό στη ζωή του, θέλει με αυτό το project να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους.