Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης υπό των Αβάρων και ο Ακάθιστος Ύμνος(Βίντεο)


Tου Νικόλαου Μενελάου

Πέρσες ένας ακόμα προαιώνιος εχθρός των Ελλήνων.
Τον 6 Π.Χ. αιώνα οι Μυκάλη  οι προγονοί μας τους αντιμετώπισαν και τους νίκησαν στους στο Μαραθώνα στις  Θερμοπύλες στη Σαλαμίνα στις Πλαταιές στη Μυκάλη αλλά η Ελληνικές περιοχές στην Ασία παρέμεναν σκλαβωμένες.
Τον 5 Π.Χ. αιώνα  ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες σε Γρανικό Ισσό και  Γαυγάμηλα  και κατέλυσε την αυτοκρατορία τους.
Την εποχή του Βυζαντίου οι μάχες με τους Πέρσες ήταν συνεχείς.

Αϊσέ Ιμάμ: “Δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις ελληνική σημαία στα Πομακοχώρια”

«Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά λάθη, όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς “που το παίζουν” Τούρκοι», γράφει η Αϊσέ Ιμάμ από τα Πομακοχώρια Ξάνθη, σύμφωνα με άρθρο από fonirodopis.gr
Η Αισέ είναι απ’ τα Πομακοχώρια Ξάνθης. Το κείμενο δημοσίευσης που έγραψε στο facebook το κοροϊδεύουν. Δύσκολα διαβάζεται. Όχι τόσο για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όσο για τον κόμπο που προκαλεί στον λαιμό. Πλημμυρίζει όμως από ανθρώπινη περηφάνια.

Στην Πάτρα τύπωσαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή προστατευτικές ασπίδες προσώπου - Προορίζονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών τύπωσαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή προστατευτικές ασπίδες προσώπου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο αυτό το διάστημα δίνεται μεγάλη μάχη με τον κορονοϊό.
«Είναι ενθουσιασμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με τις προστατευτικές ασπίδες προσώπου που έχουμε εκτυπώσει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και αυτό για εμάς είναι μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση», λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κωνσταντίνος Γαλιώτης, καθηγητής επιστήμης και τεχνολογίας υλικών του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Spiegel: Το Βερολίνο ξέρει ότι η Άγκυρα κατεύθυνε τα επεισόδια σε Έβρο με Τούρκους “πρόσφυγες”

Το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο ήταν κατευθυνόμενα από την Τουρκία, και οι γερμανικές αρχές το γνωρίζουν, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας για εξωτερικές υποθέσεις.

Το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Μέσα στη μάχη: Δείτε τα Spetsnaz να εξοντώνουν ισλαμιστές σε μάχες «πόρτα-πόρτα» στη Συρία (Βίντεο)

Στη Συρία η Ρωσία απέδειξε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της, όταν σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο χρήμα κατάφεραν και «γύρισαν» την κατάσταση.

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις πολέμησαν δίπλα δίπλα με τον Συριακό Στρατό σε ειδικές επιχειρήσεις, καθοδηγώντας τους Σύρος στην εξόντωση ισλαμιστών.

Στο παραπάνω βίντεο τραβηγμένο από Ρώσο στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, οι ειδικές δυνάμεις

Ψευδοπατριωτισμός αφού το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση δεν επικρατεί αυτού… της ΖΩΗΣ!

Ολοένα και περισσότερο, και δυστυχώς και από «πατριωτικούς» κύκλους, αναπαράγεται η άποψη ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού και ει δυνατόν για την αντιστροφή της διαδικασίας εξάπλωσής του, με προοπτική την εξάλειψή του, είναι αντισυγματικά και καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή όμως είναι βάναυση παρερμηνεία του συντάγματος και διαστροφή θεμελιακών αρχών της φιλοσοφίας του Δικαίου, που πηγάζουν από έναν τερατώδη ατομοκεντρισμό, ξένο προς την έννοια της δημοκρατίας αλλά και την ελληνική παράδοση.
Του -όχι και τόσο!- ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ
Πράγματι το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση είναι καθολικό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η

Ε.Ε.: Η ελληνική προσφορά που ξεκλείδωσε την «Ειρήνη»

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά, σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την ενεργοποίηση της ναυτικής επιχείρησης «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Η άρση του αδιεξόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτεύχθηκε χάρη στην Αθήνα, η οποία δέχθηκε να οριστεί ελληνικός λιμένας ως «λιμάνι πρώτης αποβίβασης» τυχόν προσφύγων και μεταναστών που θα διασωθούν στο πλαίσιο των περιπολιών.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα (μέχρι στιγμής) που διέθεσε λιμάνι της για αυτόν το σκοπό. Συμφωνήθηκε ότι οι διασωθέντες θα διανέμονται στη συνέχεια σε όλες τις χώρες που θα παρέχουν

43 γιατροί πέθαναν στην Ιταλία πολεμώντας τον Covid-19 στην πρώτη γραμμή

Οι γιατροί, που έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους στην Ιταλία από τον νέο κορονοϊό είναι πλέον 43.
Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν την περασμένη νύχτα.
Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.
Στο μεταξύ, στο Κοντόνιο της Λομβαρδίας, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπισθεί η πρώτη εστία μόλυνσης στη Λομβαρδία και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό.

Κορονοϊός - Συγκλονίζει ο θάνατος 16χρονης στη Γαλλία - Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα

"Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους", λέει η αδελφή της κοπέλας.
Μία 16χρονη μαθήτρια λυκείου, η Ζουλί, είναι το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στη Γαλλία. Η έφηβη άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη, νικημένη από τον φονικό ιό.
"Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους. Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον μεταλλαγμένο αυτό ιό", λέει απαρηγόρητη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Le Parisien", η μεγαλύτερη αδελφή του άτυχου κοριτσιού, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη μητέρα της.